Estergon Kalesi Nerede? Nasıl Gidilir?


Başkentimiz olan Ankara son yıllarda turizm açısından ciddi bir yükselişe geçmiştir. Ankara da mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında gelen Estergon kalesini sizlere tanıtacağım. Estergon kalesi 2005 yılında ziyarete açılmış kültürümüzü ve tarihimizi yansıtan önemli turizm unsurlarından birisidir. Estergon kalesi dükkan katı, Ören Köşk Katı, seyir terası gibi bölümlerden oluşmaktadır. Kalenin içerisinde bulunan kültür bölümünde tarihimizin ve geçmişten günümüze kadar uzanan kültür varlıklarımız eserler şeklinde sergilenmektedir. Kültür merkezi Selçuklu dönemi sultanlarının saç örgülerinden esinlenerek süslenmiştir. Estergon kalesinin diğer bir önemli bölümü olan Ören köşk: burada Ankara’nın en güzel manzarasını görebileceğiniz ve fotoğraflayabileceğiniz bölüme gidebilirsiniz. Taç kapısı: Taç kapısında önemli Türk kültür mimarisinin esintilerini görmeniz mümkündür. Türkiye Selçukluları döneminde inşasına başlanan ve 1251 tarihinde tamamlanan Karatay Medresesi’nin giriş kapısından ilham alınarak yapılmıştır. El işçicinin en ince detaylarına kadar işlendiğini burada göreceksiniz. Kısacası kültürümüzü ve tarihimizi görmek isteyenlerin Estergon kalesini mutlaka görmesi gerekmektedir. Ankara da özellikle müze ve kültür turizmi ilerdedir bunun nedeni deniz olmayışı ve başkente yakışır şekilde yapılan çalışmalardır. Özellikle araştırmacılar ve öğrencilerin kültür ve eserler hakkında çalışmalarında önemli katkıda bulunacağını düşünmekteyim. Değerli tatilciler lafı çok fazla uzatmadan Estergon kalesine ulaşım, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri gibi önemli bilgileri sizler ile paylaşayım.

Estergon Kalesine Nasıl Gidilir?

Ankara gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi olan Estergon müzesine en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Estergon kalesine toplu taşıma araçları ile gidebilmek için belediye otobüsleri yada minibüsleri kullanarak Keçiören fatih caddesinden geçen tüm ulaşım araçlarına binerek kaleye kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel araç ile kaleyi ziyaret edecek olanların ilk olarak Tandoğan istikametine doğru yola çıktıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarına gidiniz daha sonra Kazım Karabekir Caddesine vardıktan sonra Hipodrom Caddesi doğru devam ediniz ve Fatih Caddesine gidiniz buradan Zileliler Sokak dan giriş yaptıktan sonra kaleye kolayca ulaşmış olacaksınız. Bunun yanında birde aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.


Estergon Kalesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Ankara’nın en güzel mekanlarından birisi olan Estergon kalesine girişler tamamen ücretsizdir. Buda kaleye ziyaret sayısını oldukça arttırmaktadır. Ankaralılar için oldukça büyük bir fırsat. Kaleyi ziyaret saatleri ise şu şekildedir: Estergon kalesi haftanın yedi günü açık olacak şekilde sabah saat 10:00 dan akşam saat 22:00’a kadar ziyaret edilebilmektedir.

Evet değerli gezi severler Ankara tatilinde mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında gelen Estergon kalesi hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Aşağıda Estergon kalesi ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Soru be görüşlerinizi yorumlar üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Herkese iyi tatiller dilerim…

Türkiye'mizi karış karış gezmek için doğruca  https://www.tatilkalbi.com/turlar adresine...