Eskişehir TCDD Müzesi Nasıl Giderim?


Eskişehir TCDD müzesi Osmanlı zamanından kalma eserlerin sergilendiği önemli müzelerden birisidir. Orada bulunan bütün eserler neredeyse 100 yıldan fazla geçmişe sahiptir. Tabi ki eserler onarımlardan geçirilse de orjinalliklerini kaybetmemişlerdir. Müze içerisinde bulunan sergide sadece tarihi eserler sergilenmiyor insanlar ve çocuklar trenler hakkında eğitiliyor aynı zamanda müzede Türk demir yollarının gelişimini yıl bazında görmek mümkündür. Demir yolları geçmişi tarihçesi ve son hali hakkında detaylı bilgileri de oradan öğrenmeniz mümkündür. Şimdilerde yerli veya yabancı binlerce turisti ağırlayan müze oldukça fazla ilgi çekmektedir. Hatta öyle ki nişan ve düğün resimleri için arka plan olarak kullanılmaktadır.


Eskişehir TCDD müzesine nasıl gidilir? Giriş Ücretleri

Toplu taşıma ile: 19-23 numaralı kırmızı dolmuşlara binerek kolayca müzeye ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile: Şehir merkezinde bulunan müze hoşnudiye mahallesinde bulunmaktadır aracınız ile hoşnudiye mahallesine gelip kolayca ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Müzeye giriş ücretsizdir. Müzeyi pazar ve pazartesi günleri hariç diğer günler ücretsiz bir şekilde ziyaret etmeniz mümkündür. Pazar ve pazartesi günleri müze çalışanları izin kullanmakta aynı zamanda müzenin ihtiyaçları giderilmektedir.

Eskişehir Günübirlik Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz