Eskişehir Midas Anıtı


Eskişehir de bulunan en önemli tarihi eserlerden bir tanesidir. Rakım olarak yaklaşık olarak 1500 metre yüksekliğe sahiptir midas anıtı. Midas anıtı eskişehirin merkezine bağlı yazılıkaya köyünde bulunmaktadır. Bir diğer ismi olan frigya yaylası olarak ta anılmaktadır. Midas anıtı tarihi olarak hitit ve friglerden eserler taşımakla birlikte onların kültürel yapısını bizlere anlatmaktadır. Günümüze kadar ulaşan midas anıtı kültür bakanlığı tarafından koruma altına alınmış ve dünya mirasları arasında yerini almıştır. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere midas anıtına en kolay ulaşım bilgilerini sizinle paylaşayım.


Midas Anıtına Nasıl Giderim?

Midas anıtı Eskişehir’in Yazılıkaya köyünde bulunmaktadır. Buraya en kolay ulaşım şekilleri şu şekildedir.

Toplu taşıma araçları ile: Eskişehir otogarından yazılıkaya ve midas anıtı dolmuşlarına binerek kolayca midas anıtına ulaşabilirsiniz. Uzaklık olarak 80 km kadar yol gideceksiniz.

Özel aracınız ile : Eskişehir’in güneyine doğru yazılıkaya köyü tabelalarını takip ederek veya aşağıda eklemiş olduğum haritayı kullanarak kolayca midas anıtına ulaşabilirsiniz.

Tarihi bir şehir olan Ekişehir turlarını https://www.tatilkalbi.com/eskisehir-turlari-367 adresimizden katılabilirsiniz.