En Sıcak Deniz Suyu Nerede


En sıcak deniz suyu nerede, kumsallarıyla ünlü plajlarımız hangileri, masmavi berrak sularıyla keyifli bir tatilin adresi olabilecek yerler nereleridir, gibi merak edilen soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.


Yeşilliklerin Arasında Masmavi Bir Cennet: Çıralı – Kemer

Türkiye’de sıcak denizler denilince akla ilk gelen yerlerden biri Akdeniz Bölgesi’dir. Bu bölgede bahar aylarında başlayan tatil dönemi Eylül ve Ekim’e kadar devam etmektedir.

Antalya’nın sıcak suları ile tanınan ilçesi olan Kemer şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunur. Kemer gezinizde sıcak ve berrak bir denize sahip olan, yemyeşil doğasıyla sizi çevreleyen Çıralı’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Tertemiz Kumlarıyla İskenderun’un Gözbebeği: Karaağaç Plajı

En sıcak deniz suları arasında tertemiz kumsallarıyla öne çıkan illerimizden biri İskenderun’dur. Şehir ve çevresinde sıcak deniz sularına girilebilecek pek çok plaj bulunur.

Karaağaç kumsalı halkın ve farklı illerden gelen ziyaretçilerin uğradığı en güzel tatil duraklarından biridir. Adını aldığı Karaağaç Mahallesinde bulunan kumsal daha çok halk plajı olarak tercih edilmektedir.

Side’nin Kalbinde Sakin Bir Halk Plajı: Kumköy

Ailece tatil özlemi çekenlerin ülkemizde ziyaret için tercih edebileceği yerlerden biri tatil beldesi Side’dir. Özellikle Haziran ve Ağustos aylarında sıcak kıyılara ev sahipliği yapan Side’de size hitap edebilecek pek çok kumsal bulabilirsiniz.

Yaz aylarında sıcak deniz suyuna sahip olan Kumköy plajı ziyaret edilmesi gerekilen yerlerin başında gelir. Kumsalın özelliklerinden biri sığ bir denize ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Genellikle aileler ve gençler tarafından ilgi gören kumsal Çolaklı’da, beldeye yakın bir konumda yer almaktadır.

Turkuaz Maviliğinde Eşsiz Kıyılar: Kaputaş Kumsalı

En sıcak deniz suyu nerede, sorusuna verilebilecek yanıtlardan biri kuşkusuz Kaş kıyılarıdır. Yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında akın ettiği Kaş kıyılarının en ilgi çeken yerlerinin başında Kaputaş kumsalı gelir.

Kaş’ın Kalkan mahallesine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kaputaş sadece su sıcaklığı ile değil turkuaz rengi deniziyle tanınmaktadır. Temiz bir denize sahip olan geniş kumsal, bölgenin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapmaktadır.

Bodrum’da Saklı Bir Doğa Güzelliği: Kargı Kumsalı

Bodrum merkezinde ve çevresinde sıcak deniz suyuna sahip yerler arıyorsanız ve sakinliği tercih ediyorsanız Ortakent’e bir şans vermenizi öneriyoruz.

Ortakent’in kendine has sakinliği ve yeşil doğası içinde yer alan Kargı plajı daha çok turistlerin uğrak yerlerinden biri. Çevresinde pek çok tesis bulunan kumsala Bodrum tatilinizde en az bir gününüzü ayırabilirsiniz.

Çeşme’nin Doğal Güzelliklerle Çevrili Kumsalı: Altınkum

Ülkemizde sıcak deniz suyu yoğunluklu olarak Akdeniz’de olsa da, Ege tatili planları yapanlar için önemli birkaç plaj bulunmaktadır. Çeşme ve çevresinde doğal güzelliklerle örülü pek çok kumsal yer alır.

Altınkum plajı bölge halkının ve tatilcilerin ilgi gösterdiği Çeşme tatil duraklarından biridir. Geniş bir kıyıya sahip Altınkum, Çeşme’ye yaklaşık 8 dakika uzaklıkta bulunur. Ege’de sıcak deniz suyu olarak dikkat çeken yerlerden olan kumsal adını aldığı tertemiz kumlara sahip bir kıyı olma özelliği taşır.

En sıcak deniz suyu nerede sorusuna öne çıkan bazı kumsallarımızı sıralayarak yanıt vermeye çalıştık. Keyifli bir tatil için listenizde sıraladığımız yerleri dikkate alabilirsiniz. Keyifli ve huzurlu tatiller dileriz.

Güzel vatanımızı keşfetmek için kampanyalı çeşme turumuzu sizde keşif edin. https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-cesme-alacati-ot-festivali-turu-1-gece-konaklamali