En Büyük Alışveriş Merkezleri: Dünyanın En Özel Alışveriş Merkezleri


Son 15 yılın sokak ve sosyalleşme trendleri son iki yüz yıldan bile daha hızlı bir değişim gösterdi. Türkiye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında herkes gezmek, zaman geçirmek, sinemaya gitmek ve alışveriş yapmak için alışveriş merkezlerine koşuyor. Markaları bir arada toplayan bu yapılarda konforlu zaman geçirtmek ve insanlara bir nevi para harcatmak ana amaçlar arasında. İşte dünyanın En Büyük 5 Alışveriş Merkezi

En Büyük 5 Alışveriş Merkezi

Dünyanın en büyük ve en ilgi gören alışveriş merkezlerinin öne çıkanlarını aşağıdaki listedeki görebilirsiniz.

West Edmonton Mall – Kanada

1981 yılında Kanada’nın Alberta bölgesinde kurulan West Edmonton Mall bir alışveriş merkezi olduğu kadar bölgeyi ziyaret eden turistlerin de gözde mekanı.

West Edmonton Mal tam 570 bin metrekareye kurulu. Edmonton bir festival şehri olarak bilinmesine rağmen şehrin canlılığını koruyan en önemli yerlerden biri de bu alışveriş merkezi.

Alışveriş merkezinde 3 farklı temadan oluşan sokak bulunuyor. Bunlardan Europa Boulevard, alışveriş merkezinde gezerken kendinizi Paris sokaklarında hissedebileceğiniz şık kafelerin de bulunduğu enfes bir yer.

Temalı sokakların bir diğeri de China Town. Chine Town isminden de anlaşılacağı gibi Asya temalı bir sokak. Bu sokakta Çin’deki pazarlar benzeri bir pazar yeri de yer alıyor. Bourbon Street ise günün her saatinde farklı gösterilerin düzenlendiği New Orleans temalı başka bir sokak.

Berjaya Times Square – Malezya

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un görülmeye değer mekanları arasında yer alan Berjaya Times Square her ay 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Dünyanın tek parça inşa edilen en büyük binası ünvanına da sahip olan bu binada, alışveriş imkanlarının dışında birçok aktivite de bulunuyor. 750 bin metrekare büyüklüğündeki bu alışveriş merkezinde 700’den fazla mağaza, otel ve toplantı salonları, eğlence parkı, sinema salonları, onlarca restoran ve kafe bulunuyor.

Berjaya Times Square’ın en büyük özelliklerinden biri burada bulunan mağazaların her bütçeye uygun ürünler sunan outlet mağazaları olması.

South China Mall – Çin

Sloganı “Doğu’nun Batı ile Buluştuğu Yer” olan South China Mall, 2005 yılında açıldı. Çin’in Dongguan şehrinde bulunan alışveriş merkezi tam 800 bin metrekareye kurulmuş haliyle En Büyük 5 Alışveriş Merkezi arasında yer alıyor.

South China Mall’da mağazaların dışında gece kulübü, oyun parkı, iki otel, SPA merkezi de bulunuyor. Alışveriş merkezinin ortasından bir de yapay bir nehir geçiyor.

Mall of The Emirates – Dubai BAE

Mall of The Emirates sadece bir alışveriş merkezi değil. Yeni Dubai(!)’nin 350 mağazalı en büyük alışveriş merkezlerinden olan Mall of The Emirates’de lüks, eğlence ve konforun bir araya geldiği bir mekan.

223 bin metrekareye yayılan alışveriş merkezinde farklı eğlence mekanları da bulunuyor. sinema salonları, tiyatro, çok sayıda restoran ve kafe ile kapalı kayak merkezi Mall of The Emirates’in özellikleri arasında.

The Mall of America – ABD

1982 yılında Minnesota’nın en ünlü futbol ve beyzbol takımlarının maçlarını yaptığı stadyumun başka bir yere taşınmasıyla boş kalan araziye kurulan The Mall of America bölgenin en gözde mekanları arasında.

Alışveriş merkezinin cirosunun yılda 1 milyar doları geçtiği belirtiliyor. Alışveriş merkezinde büyük bir akvaryum, sinema salonları, eğlence parkı ve tiyatro bulunuyor.

The Maşş of America aynı zamanda içerisinde bulunan aşıklar şapelinde gerçekleştirilen evlilik törenleriyle de ünlü.