Dünyanın en romantik erkekleri hangi ülkededir?


Günümüzde erkekler ikiye ayrılıyor, romantik olanlar ve romantizm kelimesinin anlamından bile bir haber olanlar. Sürekli kadınları anlamanın ne kadar zor olduğundan yakınan erkekler, enerjilerini bir demet çiçek almaya, mumların süslediği bir masada akşam yemeği hazırlamaya veya yatağınıza sevimli bir tepside kahvaltı getirmeye harcasa her şey çok daha kolay olacak halbuki. Kadın ruhundan anlamak sanattır ve erkekleri bu sanatı ustalıkla icra eden bazı ülkeler var. İşte, farklı bir ülkeye seyahat ettiğinizde sizi en az bilinen iyi yerel restoranlara götürecek, dünyanın en romantik gün batımı manzaralarında elinizi tutacak ve otelinizin önünde hoş bir veda busesi verecek çok romantik bir erkekle tanışma ihtimalinizin en yüksek olduğu 5 ülke…


1. Aşk Dendiğinde İlk Akla Gelen Ülke: Fransız Erkekleri


Fransa ismini duyduğunda bile akıllarda canlanan manzaraların tamamı aşkla alakalı; dünyanın en lezzetli şarapları eşliğinde romantik yemekler, Eyfel Kulesi’nde gün batımı manzarası, Paris’in romantik sokaklarında salına salına yapılan gezintiler… Aşk şehri olarak nitelendirilen Paris, kuşkusuz dünyanın en romantik şehri olarak biliniyor. Romantizmin ve aşkın bu kadar ön planda olduğu bir ülkede erkeklerin odun gibi olması mümkün mü? Romantik erkekler Fransa sokaklarında adeta cirit atıyor. Hiç beklemediğiniz bir anda oldukça yaratıcı iltifatlar duyacak, narin bir çiçek hediye alacak ve Seni Seviyorum Duvarı’nda selfie çekilmeye davet edileceksiniz! Fransız erkekleri romantik oldukları kadar yakışıklı ve kibar.


2. Güney Amerika’nın Aşk Merkezi: Arjantin Erkekleri


Tutkulu ve romantik erkeklerin adresi çoğunlukla Güney Amerika olarak gösteriliyor. Havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama en romantik danslar, içecekler ve hatta en romantik otellerin bile bazıları bu kıtada yer alıyor. Kıtanın kavruk tenli ve öz güvenli erkekleri oldukça romantik tavırlarıyla da dikkat çekiyor. Ülke atmosferinin bir parçası olan tango müzikleri içinizi kıpır kıpır ederken Arjantin’in renkleri sokakları da aşka davetiye çıkartıyor. Romantik bir Arjantinli ile Atlantik Okyanusu’nun üzerine doğan muhteşem güneşi seyretmek dünyadaki tüm kadınlar için çekici bir fikir.


3. Karnavallar Ülkesinde Romantizm: Brezilya Erkekleri


Güney Amerika’nın aşk dolu havasından nasibini alan bir diğer ülke Brezilya. Kadın erkek fark etmeksizin dünyadaki en çekici insanlar muhtemelen Brezilya’da yaşıyor. Brezilyalı erkekler de duyguları ciddiye alıyorlar ve kendilerini içtenlikle ifade etmekten çekinmiyorlar. Karnavallar ülkesi Brezilya’da aşk ve romantizm de eğlenceyle karışık halde yaşanıyor. En etkileyici samba figürleri ile kadınlar üzerinde çekim yaratmaya çalışan cool dansçılar Rio de Janerio sahillerinde hünerlerini sergiliyor. Otobüs beklerken bile barfiks çeken bu sportif erkekler, fit vücutlarıyla sokaklarda bile podyumda yürür gibi yürüyor. 


4. Flamenko Dansı Aşka Davet Ediyor: İspanyol Erkekleri


Dünyanın en romantik erkekleri hangi ülkede sorusunun cevaplarından biri de İspanya. Güney Amerika’nın kaşifi olan İspanyollar, belki de romantizmi de yanlarında götürmüşlerdi. Avrupa’da aşk ve romantizm alanında Fransa’yla yarışabilecek tek ülke İspanya olabilir. Hayatı deniz kum güneş üçlüsüyle geçen İspanyol erkekleri, konuşmaları, bakışları ve gülümsemeleriyle kadın ruhuna da hitap ediyor. İspanya’nın tarihi dokusu içinde el ele yürümek, Fuerteventura sahillerinde birlikte denize girmek, Kanarya Adaları’nda flamenko yapmak… Hepsi birbirinden romantik, rüyaları süsleyecek etkinlikler.


5.Orta Doğu’nun En Romantiği: Lübnan Erkekleri


En romantik erkekler arayışımızda bu sefer Orta Doğu’ya konuk oluyoruz. Modernliği memnuniyetle karşılayan bir Arap ülkesi olarak dikkat çeken Lübnan, romantik erkekleriyle de bulunduğu coğrafya için kıymetli bir üne sahip. Sevgilerini gösterirken fazlasıyla bonkör davranan Lübnan erkekleri, mücevher ve çikolataları sıklıkla hediye olarak kullanıyor. Ülkenin başkenti Beyrut, Doğu’nun Paris’i olarak anılıyor. Aşk ve romantizmi doyasıya yaşarken ülkenin mükemmel yemeklerini tatmayı ve hareketli gece hayatını görmeyi de ihmal etmeyin.