Datça Aktur Kamping Nerede? Nasıl Gidilir?


Kaş, Adrasan, Demre, Fethiye, Yedi Göller gibi yerlerde kamp yaptım. Herkes tarafından kabul edilen bir gerçek vardır ki; Aktur Kamping Türkiye’deki kamp alanları arasında açık ara 1 numaradır. Avrupa’daki kamp alanlarına en yakın kamp alanı olduğu birçok kişi tarafından söylenir. İnsanlar 20-30 sene boyunca burada kamp yaptıkları için çocukları burada tanışıp evlenen aileler var. Burada tanışıp samimi olup İstanbul’da görüşen gruplar var. Yıllarca sadece buraya gelen başka hiç bir kamp yerini bilmeyen kampçılar var. Burası Aktur, gerçekten Türkiye’de benzeri yok. 


Aktur Kamping Nerede?

Datça’ya 30 km, Marmaris’e 40 km, Muğlaya 95 km mesafededir. Bence en büyük avantajı Marmaris’e yakın olmasıdır.

Aktur Kamping’de Olup da Diğer Kamplarda Olmayan Özellikler Nelerdir?

Aktur A.Ş.(Anonim Şirketi) 2.500 üyeden oluşan bir şirket. 3 tatil beldesinde yazlıkları var. Datça Aktur 1970’li yıllarda yapılan yaklaşık 1800 yazlıktan oluşuyor. Çadır kamp alanı işte bu yazlıkların aidatını düşürmek amacı ile kurulmuş. Yazlıklarının kenarında olan ormanlık araziyi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiralamışlar ve elektrik, su, kanalizasyon bağlantılarını yaparak hizmete açmışlar.Yani en temel özelliği iyi yönetilen bir A.Ş. olması ve ihtiyaç duyulan alt yapıyı yapmak için işin başında kaynak ayırabilmesi. Oysa diğer kamp alanları genelde aile işletmesidir. Aile işletmelerinde bolca iyi niyet ve samimiyet bulursunuz ama imkan bulamazsınız.

Kamp alanı içerisinde çadır ve karavan parselleri ayrı ayrı belirtilmiş. Her parselde kendine ait elektrik prizi ve çeşme var. Pişirme ünitelerinde yemeğinizi pişirebilirsiniz (Çok kullanıldığı akşam saatlerinde ateş biraz kısık oluyor). Tuvalet ve banyo gün içinde sürekli temizleniyor. Sadece buraya bakan görevlileri var. Genel olarak kamplarda en büyük problem tuvaletlerin temizliğidir. Bir orman kampında kamp sahibine her şey güzel, tuvaletler kirli demiştim. Tuvaletler için bir görevliyi sürekli tuvaletin başına koymam lazım o da imkansız demişti. İşte Aktur Kamping o imkansızı yapıyor.

Aktur Kamping Olanakları:

Kampçılar için değil zaten Aktur Yazlıkları için kurulmuş imkanlar var. Kampçılar da bu imkanlardan faydalanıyor. Kamp Alanı çıkışına 30 metre mesafede Migros Jet var. Toplam 2 adet Migros Jet var. En yakın A101 Karaincir’de. Biz buzdolabını A101’den doldurduk, Migros’dan takviye yaptık. Migros’ta simit ve haşhaşlı poğaça süper. Çalışanlar ilgili.

Aktur içerisinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri köy pazarı kuruluyor. Kamp alanına biraz ters. Saat 10’da gittiğinizde bazı şeyleri bitmiş bulabilirsiniz. Direkt Ayşe Teyzem köyde üretiyor ve buraya getiriyor. Domates, salatalık, kahvaltılık biber, kavun, kayısı vb. çok iyi lezzette, şehirde bulmanız imkansız gibi. Ayrıca çok farklı ev yapımı reçeller, değişik peynirler vb. var. Kamp Alanına yaklaşık 1km mesafede. Sahilin eşsiz manzarasından yürüyerek gidiyorsunuz. Pazarda en iyi ürünü sahil tarafından girdiğinizde(Sağınızda börekçi ve peynirci oluyor) sol taraftaki uzun stand satıyor, biraz kalabalık satış yaparlar, ürünleri 1 tık lezzetlidir. Çadır alanına gelip günlük balık satanlar da var.

Eczane, kuaför, restoran, kafeterya vb. herşey yürüme mesafesinde. Hatta Aktur’un kendine ait ambulans, itfaiye, çöp arabası vb var. Yani kampçılar Aktur yazlıkları için kurulmuş bir sistemden faydalanıyor. Yoksa çadır ve karavan kampı için kimse böyle olanaklar sunamaz. Aktur Kamping’in farkı bu işte..

Aktur Kamping’de Yüzme:

2 koy var, burada yüzebilirsiniz. Kamp alanını karşınıza aldığınızda sağ taraftaki koy biraz daha rüzgarsız ama dışarıdan gelen günübirlikçilerin geldiği nispeten kalabalık bir yer. Soldaki koyun ise denizi biraz daha yosunlu, günübirlikçiler gelmediği için daha sakin bir koy. Her 2 yer için de bir şemsiye edinmenizi öneririm. Özellikle sabah 7-9 gibi sol taraftaki Mavi Bayraklı koy mükemmel olur. Çocuklar her 2 koyda da Ağustos olmasına rağmen biraz üşüdüler.Bence sol taraftaki koy daha güzel.

Datça’dan yem aldık, 2 koy da balık tutmaya çalıştık ama tutamadık. Bu konuda çok becerikli olmadığımızı da belirtmem lazım.

Datça Aktur Kamping Nasıl Gidilir?

Aktur kampinge gelmek için İstanbul ve Ankara’dan direk uçuşlarla Datça’ya 160 km uzaklıkta bulunan Dalaman havalimanına ulaşabilirsiniz. Havalimanından Marmaris’e kadar servis ile ulaşım sağladıktan sonra buradan da saat başı kalkan minibüsler aracılığıyla Datça Aktur Kamp alanına gelmeniz mümkün.

Bodrum havalimanından gelecekler ise feribot servisi ile Datça’ya 1,5 saat içinde gelme imkanına sahiptir.

Datça ile Aktur Kamping Tesisleri arasındaki mesafe 30 km olup yaklaşık olarak 15-20 dakikalık bir yolculuk gerekiyor. Ayrıca, Aktur Kamping ile Marmaris arası da 35 km olup yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Bunun dışında Rodos ve Sömbeki adalarından kalkan feribot ve deniz otobüsleri ile Datça’ya ulaşabilirsiniz.

Datça Gökova turumuza https://www.tatilkalbi.com/bodrum-marmaris-datca-gokova-pamukkale-turu-4-gece-5-gun buradan ulaşabilirsiniz.