Darıcaya Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?


Darıca hayvanat bahçesine nasıl gidilir? Sorusunun yanıtını ve Darıca hayvanat bahçesine en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: İstanbul tarafından gidecek olan ziyaretçilerin Tem otoyolunu tercih etmeleri halinde Şeker pınar gişeler mevki’ne geldikten sonra Tem otoyolundan çıkış yapınız daha sonra Bayram oğlu yönüne doğru ilerleyiniz bir zaman sonra önünüze bir sapak çıkacak bir yönü bayram oğluna doğru diğeri ise Darıca hayvanat bahçesi yönünü gösterecek hayvanat bahçesi yönüne doğru yüz metre kadar ilerledikten sonra hayvanat bahçesine ulaşmış olacaksınız.

İstanbul tarafından gelenler için E-5 Karayolunu tercih etmeleri halinde: D-100 karayolundan darıca mevki’ne geldikten sonra ayrılınız. Mcdonalds güneyinde kalacak şekilde darıca ya inen yolu takip ediniz daha sonra 3 yol ağzına ulaşacaksınız buradan sola dönüş yapınız döndükten sonra yaklaşık olarak 1 km kadar ilerledikten sonra darıca ya ulaşmış olacaksınız.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Minibüsler ile ulaşım şekli şu şekildedir. Üsküdar ilçesinden hareket eden harem ve Gebze minibüslerine binerek mcdonalds durağından minibüslerden ininiz. Buradan darıca yönüne giden ve darıca hayvanat bahçesine kadar kolaylıkla gidebileceğiniz 501’nolu belediye otobüslerine bininiz ve darıca hayvanat bahçesi durağından ininiz.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ile Ulaşım

İstanbul Büyükşehir belediyesi darıca ya İstanbul’dan çok fazla talep olması üzerinde darıca hayvanat bahçesine direk olarak otobüs kaldırmaya başlamıştır. 2005 yılından itibaren bu hizmetini eksiksiz bir şekilde vatandaşlara sunmaktadır.

Avrupa yakasından kalkan otobüsler için: Avrupa yakasından belediye otobüsü ilk olarak taksim meydanından saat 10:30’da hareket etmektedir. Anadolu yakasına geçmeden uğradığı duraklar ise şu şekildedir: Osman bey, şişli , mecidiye köy ve boğaz duraklarına uğradıktan sonra darıca ya doğru hareket etmektedir. Dönüş olarak darıca dan saat 15:00 da kalkış yapmaktadır.

Anadolu yakasından kalkan otobüsler için: Anadolu yakasından kalkan belediye otobüsü ilk olarak Kadıköy kumluktan saat 11:00’da hareket ediyor. Daha sonra altbostancı’ya uğradıktan sonra sahil yolunu kullanarak darıca ya doğru hareket ediyor. Dönüş olarak darıca dan 16:30’da darıca dan kalkış yapmaktadır.

Bu ulaşım şekillerine ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Bilgiler

Darıca hayvanat bahçesi yaklaşık olarak 300 bin hayvanı içerisinde barındıran 500 bitki örtüsü ile bunu yanında kuş cenneti ile 1993 yılından itibaren iş adamı Faruk Yalçın’ın imkanları ile halka kazandırılmış önemli bir hayvanat bahçesidir. Her gün halka hizmet veren darıca hayvanat bahçesi en çok ziyaretçi sayısını da İstanbul’dan almaktadır. Fakat özel günler ve resmi tatillerde ziyaret edeceklerin darıca hayvanat bahçesi ile iletişime geçmesi önerilmektedir. Bunun yanında diğer özel hususlar ile ilgilide hayvanat bahçesi yönetimi ile görüşmeniz gerekmektedir.

İstanbul turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/turlar/c/istanbul-turlari adresinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.