Damlataş Halk Plajı Nerede Nasıl Gidilir?


Damlataş Halk Plajı, Alanya’nın en güzel plajlarından birisi olmasının yanı sıra Damlataş Mağarası’na çok yakın bir konumda bulunur. Plajın ismi de zaten bu mağaradan gelmektedir ve plaja gelen kişiler, isterler ise yürüyerek bu mağarayı da ziyaret edebilirler. Alanya Kalesi’nin görüldüğü Damlataş Halk Plajı, tarihi yarımadaya da çok yakın bir konumda bulunur. Dolayısıyla plaja gelen kişiler hem kaleyi hem de yarımadayı izleyebilirler. Şehrin stresinden uzaklaşarak serinlemek isteyenler, böyle bir imkanı da kullanarak zamanlarını daha keyifli bir şekilde geçirebilirler. Altın sarısı kumları, tertemiz suyuyla insanların büyük ilgisini çeken Damlataş Plajı, yılın büyük bir bölümünü yoğun bir şekilde geçirir. 1996 yılından beri Mavi Bayrak taşıması da bu yoğunluğu en önemli nedenleri arasında gösterilebilir.

Damlataş Halk Plajı’nın uzunluğu 250 metre, genişliği ise 100 metredir. İnsanların yoğun ilgisine karşın çok geniş bir alana sahip olan plaj, misafirlerine rahat bir ortam sunmaktadır. Gazipaşa Havalimanı’na yaklaşık 40 km mesafede olması ise farklı bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Damlataş Plajı, yarımadaya çok yakın bir konumdadır ve bu özelliğinden dolayı aniden derinleşen bir yapıya sahiptir. Özellikle yarımadaya daha yakın noktalarda derinleşme daha fazladır. Bundan dolayı girerken dikkatli olunması gerekir. Yüzme bilmeyenlerin girmemesi tavsiye edilmektedir.


Damlataş Halk Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?

Damlataş Halk Plajı, Damlataş Mağarası ile tarihi yarımadaya yakın bir konumdadır. İlçe merkezine sadece 1 km mesafede bulunan plaj, 100. Yıl Atatürk Parkı’nın hemen arkasında yer alır. Merkezi bir noktada olmasından dolayı buraya ulaşım son derece kolaydır. Öyle ki, Alanyalıların bir kısmı yürüyerek buraya gelebilecek noktada ikamet etmektedir. Kent merkezinden kalkan minibüsler kullanılarak 5 dakikada buraya gelinebilir. Özel araçla gelecek olan kişiler ise tarihi yarımadanın batısına doğru ilerlemelidir.

Damlataş Halk Plajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Alanya Belediyesi tarafından işletilen bu plaja giriş ücretsizdir. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve kabin gibi bölümler de ücretsiz olarak kullanılabilir. Şezlong ve şemsiye için ise 40 TL ödenmelidir. Günün her saati burası açık olsa da hizmetler, akşam saatlerinde son bulur.

Alanya turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/alanya-turlari-132 adresinden ulaşabilirsiniz.