Çanakkale Gezilecek Yerler?


Çanakkale‘nin Türk tarihinde önemli bir yeri vardır. Tarihi öneminin yanında önemli turizm şehirlerimizden bir tanesidir. Çanakkale de hem tarihi hemde doğa güzellikleri olarak ilginizi çekebilecek mutlaka Çanakkale de gezip görmeniz gereken yerleri aşağıda sıraladım.

Çanakkale deniz müzesi Çanakkale savaşında kalma önemli eserlerin barındırıldığı önemli bir müzemizdir. Çanakkale deniz müzesi Çanakkale ruhunu yaşamak isteyenler için mutlaka gezip görmesi yerlerden birisidir. Çanakkale deniz müzesine nasıl gidilir? ve Çanakkale deniz müzesi giriş ücretleri gibi sorularınız için Çanakkale deniz müzesi makalemizi mutlaka okumanızı öneriyorum.


ÇANAKKALE ARKEOLOJİ MÜZESİ

Çanakkale arkeoloji müzesi Çanakkale de yapılan önemli kazılardan çıkarılan değerli eserlerin barındırıldığı harika bir müzemizdir. Tarihi sevenler için mutlaka gitmesi gereken müzelerin başında gelmektedir. Çanakkale arkeoloji müzesine nasıl gidilir? Çanakkale arkeoloji müzesine giriş ücretleri ne kadar? Gibi soruların yanıtları ve daha detaylı bilgi için makalemizi okuyunuz.

ÇANAKKALE KİLİTBAHİR KALESİ

Çanakkale kilitbahir kalesi Bizans ordularının yardımlarını engellemek için inşa edilmiş ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmış değerli kalelerimizden bir tanesidir. Çanakkale kilitbahir kalesine nasıl gidilir? gibi sorularınız için kilitbahir kalesi adlı makalemizi okuyuuz.

TRUVA ANTİK KENTİ

Truva antik kenti oldukça ünlü antik çağlardan günümüze kadar ulaşmız önemli turizm unsurlarımızdan birisidir. Oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Truva antik kenti hakkında daha detaylı bilgi ve görseller için ve Truva antik kentine nasıl gidilir? Truva antik kenti giriş ücretleri gibi sorularınızın yanıtı için Truva antik kenti makalemizi mutlaka okuyunuz.

Yukarıda Çanakkale ilimizde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerleri sıraladım.

Şehitlerimizin izini taşıyan Çanakkala turlarımıza  https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-canakkale-gelibolu-bursa-turu buradan ulaşabilirsiniz.