Çamlıhemşin Nerede? Nasıl Gidilir?


Karadeniz’in incilerinden olan Rize ilinin en güzel yerlerinden olan Çamlıhemşin yemyeşil doğası her karesi huzur dolu kartpostala benzeyen güzellikler ile ön plana çıkmaktadır. Çamlıhemşin bir sit alanı olarak ilan edilmiş çeşitli bitki türlerinin olduğu eski evlerin bulunduğu daha bir çok çeşitli güzelliklere sahip bir turizm beldesidir. Bir çok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Çamlıhemşin özellikle Arap turistler tarafından oldukça fazla ziyaret edilmektedir. Çamlıhemşin bozulmamış doğal yapısı eski ahşap evleri ve tarihi asma köprüleri ile ön plana çıkmaktadır. Hatta bazı diziler ve film sahnelerinin çekildiği bu doğa harikası yer Türkiye de ender bulunan güzellikleri barındırmaktadır. Lafı çok fazla uzatmadan bu doğa harikası yere ulaşım, konaklama ve yeme içme hakkında detaylı bilgileri sizlere aktarayım.


Çamlıhemşin’e Nasıl Gidilir?

Türkiye de en gözde doğa harikalarından olan Rize ilimiz de bulunan Çamlıhemşin yaylası ve köylerine en kolay ulaşım şekillerini sizler için aşağıda sıraladım:

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Çamlıhemşin’e toplu taşıma aracı ile gidebilmek için Rize merkeze ya da Ardeşen’e giden dolmuşlara binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Ayder yaylasına giden Çamlıhemşin den geçtiği için de onları kullanarak Çamlıhemşin’e kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel araç ile gitmek isteyenlerin Trabzon tarafından gelecek olursanız Rize ilini geçip sahil yolundan Ardeşen ilçesini geçtikten hemen sonra Ayder tabelaları yönünde yolun sağından ayrılınız. Artvin tarafından da gelirken Ayder yaylası tabelalarını görünce ayrılınız. Bunlara ek olarak aşağıdaki harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Çamlıhemşin Konaklama ve Yeme İçme

Çamlıhemşin de ve çevresinde çeşitli konaklama imkanlarınız bulunmaktadır. Bazı aileler köy evlerini sezonda kiraya veriyor bu sayede Çamlıhemşin’in en güzel yerlerinde konaklama imkanınız bulunmaktadır ayrıca çeşitli pansiyonlar da bulabilirsiniz yakın yerler de buna ek olarak ayder yaylasına giderek orada da konaklaya bilirsiniz. Yada yakıdaki ilçeler ve daha lüks oteller için Rize il merkezine gidebilirsiniz. Konaklama ücretleri ise sezondan sezona değişiklik gösterdiği gibi ortalama olarak 1.200 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Yeme içme olanaklarına değinecek olursak yöresel yiyecekleri bulabileceğiniz çevrede bir çok restoran ve kafeteryalar bulabilirsiniz. Yada ayder yaylasına çıkara orada da bu tür yiyecekleri bulabilirsiniz. Yeme içme fiyatları de çeşite göre değişiklik gösterebilir ortalama olarak 150 TL ile 500 TL arasında kişi başı ücretlendirme olabilir.

Tarihi gezilerimiz dahil doğala iç içe Karadeniz turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/karadeniz-turlari ulaşabilirsiniz.