Çal Kısık Kanyonu Nasıl Gidilir?


Son yıllarda ülkemizin turizmine kazandırılmış olan çal kısık kanyonu bir doğa harikası olmakla birlikte adrenalin tutkunlarının doğa sporları ile uğraşanların uğrak noktası haline gelmiştir. Kanyon turizme kazandırılma noktasında biraz geç kalınmış olsa da sonuç itibarı ile denizli ilimizin turizm gelirlerini oldukça arttırarak turizme hızlı bir giriş yapmıştır. Çal ilçesi belediyesinin çalışmaları sonucu turizme kazandırılan çal kısık kanyonu denizli tatilinde gezilecek yerlerin sayısını arttırmıştır. Tabi ki kanyonu turizm açısından güvenli hale getirebilmek için oldukça fazla çaba harcanmış olup devletimiz tüm bu çalışmalar sonucunda kanyonu güvenli hale getirmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgilerini hemen açıldığı ilk yıldan kazanmış olsa gerek ki bir milyon turist burayı ziyaret etmiştir. Kanyonun en çok dikkat çeken yerlerinden olan asma köprülen tarihi yapıya uygun bir şekilde inşa edilmiş mimarlar tarafından en ince ayrıntı bile düşünülmüş. Toplamda 700 metreye yakın asma köprü üzerinde yürüyüş yapma imkanı buluyorsunuz. Kanyonun içerisinde doğa sporları ile uğraşanlar için oldukça fazla imkan vardır doğa sporlarından tutunda balıkçılara kadar çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer çal kanyonu kanyonu gezerken isterseniz bir rehber eşliğinde isterseniz de kendi başınıza gezebilirsiniz. Sizlere bir hatırlatmada da bulunmak isterim doğanın eşsiz güzellikleri içerisinde düğün fotoğraflarını çektirmek isteyenler içinde çal kısık kanyonu tercih edilebilir. Lafı çok fazla uzatmadan bu eşsiz güzelliklere sahip kanyonun ulaşım, konaklama ve diğer önemli bilgilerini sizinle paylaşayım.


Çal Kısık Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Eşsiz doğa güzellikleri ve güzel vakit geçirebileceğiniz oldukça fazla imkana sahip olan Denizli’nin Çal ilesinde buluna çal kısık kanyonuna en güzel ve en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşım araçları ile ulaşım: Çal kısık kanyonuna toplu taşıma araçları ile gelmek isteyenlerin ilk olarak denizli terminaline gelmeleri gerekmektedir. Daha sonra Denizli terminalinden kanlan Çal ilçesine giden dolmuşlara binipçal kısık kanyonundan inmek istediğinizi söylediğinizde sizleri kanyonun girişinden indireceklerdir. Bu şekilde kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım: Denizli merkezden çal ilçesi istikametine doğru yola çıkınız çal ilçesine gidebilmek için Ankara bulvarı üzerinden yolunuza devam ediniz. Ortalama 30 km kadar gittikten sonra ilçeye giriş yapacaksınız daha sonra ilçeden Bekili yoluna doğru devam ediniz ortalama 7 km gittikten sonra çal kısık kanyonuna ulaşmış olacaksınız. Bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum google maps üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Giriş Ücreti ve Konaklama İmkanları

Kanyona giriş ücretsizdir. Fakat katıldığınız çeşitli aktivitelere belirlenen ücreti ödemeniz gerekmektedir. Kanyonun içerisinde konaklama imkanınız yoktur doğal bir doku olduğundan dolayı bina inşa edilmemiştir. Fakat 7 km uzaklıktaki Çal ilçesinde yada ortalama 50 km uzaklıktaki Denizli ili merkezinde lüks ve orta düzeyde oteller ve konaklama yerleri bulabilirsiniz. Ortalama olarak konaklama ücretleri 900 TL ile 6.000 TL arasındadır. Ancak yetkili mercilerden izin alarak kanyonda kamp yapabilir ve çadır kurabilirsiniz. Evet değerli tatilciler kanyon için size anlatacaklarım bu kadar idi aşağıda kanyonun çeşitli görsellerini bulabilirsiniz. Denizli için daha çok gezilecek yer hakkında detaylı bilgi almak için bizi takip ediniz. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz herkese iyi tatiller dilerim.

Ülkemizin gizli güzelliklerini https://www.tatilkalbi.com/turlar giderek şefedin.