Bursa’da Gezilecek Yerler


Bursa’da bilinmeyen gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler veriyoruz.. Bursa’da sevgilizle gezebileceksiniz. Bursa merkezde nereler gezilir ? Yağmurlu havada Bursa’da gidilecek yerler,Bursa’da günübirlik gezilecek yerler .. İşte detaylar..

Bursa’da günübirlik gezilecek yerler listesinde o denli hoş adresler bulunuyor ki buraya giden herkesi kendine hayran bırakacak. Bursa tarihi sebebi ile de bu hoşluklara sahip olabilme onuruna erebilmiş bir kent. Bu yüzden bunu çok yeterli kullanarak turizmde kullanmayı da başarıyor.

Bursa’daki tarihi yerler en çok gezgin ağırlayan adresler ortasında bulunuyor. Osmanlı’nın tarihine bir devir ışık tutan tarihi yapılar bunlar. Bu yüzden gittiğinizde ve yerinde incelediğinizde yüz yıllar yaşamış bir medeniyetin de izlerine rastlayacaksınız. Ayrıca Bursa neyi ile meşhur öğrenerek burada Bursa’nın meşhur yemeklerini tadabilirsiniz. Lezzetli iskender yemeği ve daha kacı hoş bir hafta sonu seyahatinde sizinle buluşabilir.


Bursa'da bilinmeyen gezilecek yerler

Birbirinden hoş bursa da bilinmeyen gezilecek yerler gezilecek yerleri bulunan Bursa bu mevzuda varlıklı olan vilayetlerimizden biridir. Yaklaşık olarak üç milyona yakın nüfusu bulunan Bursa ülkemizin de en kalabalık dördüncü kentidir. Bursa meşhur yemekleri de sayıca fazla olduğundan bu mevzuda da varlıklı sayılabilir.

Osmanlı vaktine uzanan bir tarihinin olması bu ili tarihi yapı bakımından kıymetli yapmıştır. Osman Beyefendi tarafından 1306 yılında kuşatılmış Orhan Beyefendi tarafından ise fethedilmiştir. Yüzyıllar karar süren Osmanlı Devleti’nin birinci başşehri Bursa’dır.

BURSA’DA GÜNÜBİRLİK GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

  • Anadolu Otomobilleri Müzesi
  • Bursa Karagöz Müzesi
  • Bursa Soğanlı Botanik Park
  • Bursa Cumhuriyet Caddesi
  • Bursa Saitabat Şelalesi Bursa Uluabat Gölü Bursa Suuçtu Şelalesi Bursa Oylat Vadisi

BURSA’DAKİ TARİHİ YERLER LİSTESİ

  • Kozahan
  • Bursa Ulu Cami
  • Yeşil Türbe
  • Muradiye Külliyesi
  • Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi
  • Irgandı Köprüsü
  • Tophane Saat Kulesi
  • Bursa Kalesi
  • Hünkar Köşkü 

Anadolu Otomobilleri Müzesi

Daha evvel ipek fabrikası olan bu yer daha sonra restore edilerek 2002 yılında Anadolu Otomobilleri Müzesi olarak ziyarete açılmış. Bu otomobil müzesinde atlı otomobillerden günümüzdeki çağdaş otomobillerine kadar her şeyi bulmak mümkün. Bütün otomobillerin yıllarına ilişkin bilgiler de yer alıyor. Bu müzeye giriş fiyatsız olmakla birlikte pazartesi günleri müze kapalı pozisyonda bulunuyor.

Bursa Karagöz Müzesi

2009 yılından bu yana UNESCO tarafından korunan bir kültürel mirastır Karagöz Gölge Oyunu. Bursa’da gezilecek yerleri tıplarken Karagöz Müzesi’ne de bir uğrayabilirsiniz. Müze içerisinde Karagöz- Hacivat kukla galerisi ayrıyeten da tasvir imal atölyesi bulunuyor. İki yılda bir Milletlerarası Bursa Karagöz Gölge ve Kukla Oyunları Şenliği düzenleniyor. Bu şenliklerde gölge oyunlarını izleyerek eğlenebilirsiniz.

Bursa Soğanlı Botanik Park

Bursa’da gezilecek yerler denildiğinde akıla gelen Soğanlı Botanik Park’tır. Bisiklet sürmek için çok hoş bir yerdir. Bursa’nın doğal hoşlukları ortasında yer alır. 400 dönümlük bir alan botanik park olarak ayrılmıştır ve çeşitli ağaçlar ile pak hava almak burada mümkündür. Çeşitli bitkiler, çiçekler, ağaçlar, gölet ve ördekler, kazlar değişik ülkelerin örnek bahçeleri burada bulunmaktadır. Bu büyük parkı gezebilmek için burada bulunan bisikletleri sürmeniz âlâ olacaktır.

Bursa Cumhuriyet Caddesi

Nostaljik tramvayı bulunan bu cadde Bursa’nın en merkezi yeridir. Burada Bursa’nın meşhur yemeklerini yiyebilirsiniz. Bunun için çokça yer bulunuyor.

Bursa Saitabat Şelalesi

Bursa’nın merkezine 21 km uzaklıkta bulunan Saitabat Şelalesi en hoş doğal oluşumlarından biridir. Tabiatta huzur bulmak için de düzgün bir yerdir.

Bursa Uluabat Gölü

Uluabat Gölü Bursa’da gezilecek yerler içerisinde en hoşu diyebiliriz. Değişik bir atmosferi vardır ve tertemiz havası ile dinlenmelik bir yerdir.

Bursa Suuçtu Şelalesi

Bursa’nın doğal hoşluklarından biri de bu şelaledir. Bursa’nın içme suyu muhtaçlığını da karşılamaktadır.

Bursa Oylat Vadisi

İnegöl’de yer alan Oylat Vadisi yeşil tabiatı ile huzurun beşiğidir denilebilir. Uzun bir keşif kısmı bulunmaktadır. Her köşesinden bir hoşluk sunar konuklarına. Gürgen, çam, meşe ve ıhlamur üzere ağaçları burada bulmak mümkündür. Oylat vadisi içerisinde bir şelale ve mağara bulunmaktadır. Buralar uzun seyahatte dinlenmek için güzel yerler olacaktır. Bursa gezilecek yerleri listesini hazırlarken burayı da listenize ve planınıza eklemeyi ihmal etmeyin.

BURSA’NIN TARİHİ YERLERİ NERELERDİR?

Osmanlı’nın birinci başşehri olması sebebi ile Bursa tarihi yer açısından varlıklı bir vilayetimizdir. Burada gezeceğiniz tarihi yerler bu listedekinden çok daha uzundur. Fakat sizlere en çok ziyaret edilen ve kıymetli olan tarihi yerlerini veriyoruz. Gittiğinizde bu tarihi yerlerin yanı sıra başka yerleri da keşfedebilirsiniz.

Bursa Kozahan

Simit ve çay ikilisinin birbirine yakıştığı nadir yerlerden biri de Kozahan’dır. Burası evvelden ipek yolu üzerinden gelen kervanların dinlenme tesisiydi. Artık ise Bursa ipeğinden şallar ve fularlar burada satılıyor. Hoş bir alışveriş yaparak burada çay ya da kahve yudumlayabilirsiniz. Yaz kış demeden bu han çok kalabalık olur ve hoş atmosferinde kahve içenler burada keyifli vakit geçirir.

Bursa Ulu Cami

Bursa’nın en eski tarihi sembolü Ulu Cami’dir. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami Yıldırım Beyazıt tarafından 1396-1399 yılları ortasında yaptırılmıştır. Dikdörtgen plana sahip olan bu cami erken periyot Osmanlı mimarisi çok kubbeli mescitleri ortasında en büyük olanıdır. 20 kubbesi olan Ulu Cami’nin ortasında yer alan kubbesi camlıdır. Altında ise 16 köşeli büyük mermer bir şadırvan yer almaktadır.

Bursa Yeşil Türbe

İsmi yeşil olsa da rengi turkuvazı andıran bir tondadır. İznik çini sanatının en hoş örneği bu türbede yer almaktadır. Bursa’nın tarihi güzellikleri ortasında yer alan Yeşil türbe büyük ehemmiyet taşıyan bir mimarimizdir. Bursa’yı en eski hali ile temsil etmektedir.

Bursa Muradiye Külliyesi

Osmanlı vaktinde 2. Murad tarafından yaptırılan Muradiye Cami hamam, medrese üzere kısımlardan oluşmaktadır. Sonradan 2. Murat dahil 13 türbe eklenmiştir. Mimarisi görüşmeye bedel güzelliktedir. Buraya giden herkesin görmesi gereken tarihi bir anıttır.

Bursa’da Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi

Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbesi de Bursa’da yer almaktadır. Bursa gezilecek yerleri sıralamasında ziyaretçiler iki türbeyi de gezmektedir. Burası tarihi yerler ortasında farklı bir yere sahiptir.

Bursa Irgandı Köprüsü

Çarşılı bir köprü olan bu yerin örneğine dünyada çok az rastlanır. Floransa, Venedik ve Bulgaristan’da bir örnekleri bulunmaktadır. Bir örneği de Bursa’dadır. Üzerinde klâsik el sanatları dükkanları yer almaktadır. Tıpkı vakitte çay ve kahve içmek için de hoş yerleri bulunmaktadır.

Bursa Tophane Saat Kulesi

Bursa görünümünün en hoş göründüğü yerlerden biri burasıdır. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri de burada yer alır. Hala günümüzde burada ramazan aylarında iftar vakti geldiğinde top atışları yapılmaktadır. Sultan Abdülaziz periyodunda inşa edilmiştir. Daha sonra yıkılan kule tekrar inşa edilmiştir. Her bir yüzüne saat yerleştirilmiş 33 metre yüksekliğindedir. Günümüzde Bursa Belediyesi bu kuleyi yangın müşahede noktası olarak kullanmaktadır.

Bursa Kalesi

Kentin ayakta kalan en eski yapısı Bursa Kalesi’dir. Temelleri birinci yerleşim yeri olarak kullanan Bithynia Krallığı’na uzanmaktadır. Üretiminin ise M.Ö. birinci yüzyıla kadar uzandığı söyleniyor. Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini taşıyan kale günümüzde ziyaretçilerini beklemektedir. 3,5 km uzunluğundaki surlar üzerinde bulunan kalenin 5 kapısı ve 14 burcu bulunmaktadır.

Bursa Hünkar Köşkü

Bursa’nın gezilecek yerler sıralamasında tarihi yerlerden biri de Hünkar Köşkü Müzesi’dir. 1844 yılında Sultan Abdülmecit için av köşkü olarak yapılmıştır. Fransız ampir şeklinde tarihi bir köşktür. 2003 yılından beri bu müzede Atatürk odası büyük ziyaretçi akınına uğramaktadır.

BURSA NEYİ İLE MEŞHUR?

Bursa seyahat rehberi hazırlayan herkes burada meşhur yenilecek yemekleri de merak ediyor. Haberimizin ayrıntılarında Bursa gezilecek yerleri ile birlikte Bursa meşhur yemeklerini de verdik. Buraya gittiğinizde yemeden dönmeyeceğiniz lezzetler aşağıda belirtilmiştir.

Bursa İnegöl Köfte

Uzun yıllardır buranın en meşhur yemeği olan İnegöl Köfte lezzet ile herkesin damağında doyulmaz bir tat bırakır. Gittiğinizde katiyen bir yerde İnegöl Köfte yemelisiniz.

Bursa İskender

Her yerde yediğimiz iskender yemeği burada en yepyeni hali ile bulunur. Asıl yeri Bursa’dır ki bir yiyen bir daha yemek üzere Bursa’ya gezil planı yapar.

Bursa Pideli Köfte

Tıpkı iskender üzere olan pideli köfte de kendine has karışım ile yapılır. Köfte harcı hiçbir yerde yemediğiniz tattadır. Bu lezzetin meşhur olmasının sebebi de budur. İçeriğinde bulunan materyaller ile pidenin üzerine serilen köfteler mükemmel bir lezzet sunar.

Bursa Kıymalı Cantık

Görünümü fındık lahmacunu andırsa da muhakkak daha farklı bir lezzete sahiptir. Pide üzere görünümü de bulunsa da bu yemeğin yorumunu gittiğinizde deneyerek siz yapabilirsiniz.

Bursa Kestane Şekeri

Bursa’nın olmazsa olmaz lezzeti kestane şekeridir. Buradan giderken ikram olarak alacağınız en âlâ şey olabilir. Kestane seven herkes kestane şekerini de sever. Tadına doyulmaz kestane şekeri yörenin en meşhur lezzetidir.

Bursa Kemal Paşa Tatlısı

Çok hafif bir tatlı olan tatlı Bursa yöresine aittir. Burada tekrar uygun yerlerden bu lezzeti de deneyerek yepyeni halini de görebilirsiniz.

Bursa Tahinli Pide

Yalnızca Bursa’da bilinen bir lezzettir. Bursa’daki bütün fırınlarda tahinli pide bulmak mümkün. Kahvaltının vazgeçilmez materyali de tekrar Bursa’da tahinli pidedir. Ayrıyeten Bursa halkı öteki vilayetlerde bu lezzetin bulunmadığına da şaşırıyorlar.

Bursa Anjelik Reçeli

Öteki bir ismi melekotu olan anjelik Uludağ’da yetişmektedir. Çok az bulunan bir bitkidir. Günümüzde pek fazla üretilmez lakin eski Bursa halkı anjelik reçelini çok uygun bilir.

Bursa Mihaliç Peyniri

Öbür ismi da kelle peyniri olarak bilinir. Sert, bol tuzlu ve gözenekli olan peynir çeşidi kahvaltıda pişirilerek tüketilir. Makarnalara ve çorbalara da rende yapılarak katılabilir. Lakin tuzlu olması sebebi ile suda bekletilerek kullanılması gerekmektedir.

Sizi doyasına gezdireceğimiz Bursa turları https://www.tatilkalbi.com/bursa-turlari-223 adresinde!