Bursa Sur Yapı Marka AVM Nerede, Nasıl Gidilir Suryapı AVM’de Neler Var?


Sur Yapı tarafından 2017 yılında 650 milyon dolara yaptırılan Marka AVM, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde açıldı. Kentin ve bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden bir tanesi olma özelliğine sahip olan Marka AVM’nin yapımına ise 2015 yılında başlanmıştı. 2 yıllık yoğun bir çalışma sonunda şehre kazandırılan bu merkezin, şehrin ekonomisine ciddi bir katkı sağladığı düşünülüyor.

Marka AVM’nin toplam alanı 230 bin metrekare olmasına karşın kiralanabilir yani işletmelere ayrılan bölüm 75 bin metrekaredir. Bu rakam, dünyadaki alışveriş merkezleri dikkate alındığında bile çok yüksektir. Sur Yapı tarafından bu AVM inşa edilirken yakın bir noktaya rezidanslar da eklenmiştir. İkisi aynı proje içerisinde yürütülmüştür. Bu rezidansların sayısı ise 373’tür.

Marka AVM’nin içinde yer alan işletmeler, toplamda 3 bin kişiyi istihdam edebilmektedir. Bu rakam şuanda nispeten daha düşüktür. Bu yönüyle de şehir ekonomisine farklı bir katkı sağlayan Marka AVM, perakende sektörüne de yatırım imkanı vermektedir.

Sur yapı Marka AVM’nin 75 bin metrekarelik kiralanabilir alanında çok sayıda mağaza, kafe, restoran, oturma alanları ve sinema vardır. AVM içerisindeki mağaza sayısı 250, kafe ve restoran sayısı 35’tir. Ayrıca AVM’nin terasında 1400 kişi kapasiteli farklı bir oturma alanı vardır. Burada da bir şeyler yenilip içilebiliyor. Ayrıca buraya özel araçları ile gelecek olan kişiler için 1800 araç kapasiteli devasa bir otopark da bulunuyor.


250 mağazanın bulunduğu AVM içerisinde insanların aradıkları hemen her şey vardır.

Alışveriş merkezinin içerisinde yer alan mağazalar şu şekilde sınıflandırılabilir:

  • Saat & Mücevher & Aksesuar
  • Eğlence
  • Kitap & Kırtasiye & Oyuncak Market
  • Elektronik
  • Sağlık & Güzellik
  • Ayakkabı & Çanta & Deri
  • Kafe & Restoran
  • Dekorasyon & Ev Eşyası
  • Kadın Ve Erkek Giyim
  • Spor Giyim
  • Çocuk Giyim

Buraya gelen insanların daha rahat etmesi ve keyifli zaman geçirmesi için AVM içerisinde genel olarak verilen hizmetler vardır. Ücretsiz Wifi, mama sandalyesi, taksi, çocuk arabaları, müşteri servisi, taşınabilir telefon şarj cihazları, yürüme desteği, emanet dolabı ve benzer hizmetler burada verilmektedir. Bunlardan bazıları tamamen ücretsiz iken bazıları için ücret ödenmesi gerekiyor.

Sur Yapı Marka AVM Nerede, Nasıl Gidilir?

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Marka AVM, Odunluk Mahallesi’ndeki Akademi Caddesi üzerinde yer alır. Bursa kent merkezine sadece 8 km uzaklıkta bulunması, buraya ulaşımın kolay olmasını sağlamaktadır. İnsanlar buraya gelmek için özel araçlarını kullanabilecekleri gibi toplu taşıma araçları ile de buraya kadar gelebilirler.

Toplu taşıma araçları ile buraya gelinmek istendiğinde insanların ortalama 60 dakika yolculuk yapması gerekiyor. Araçlara binilecek noktalara bağlı olarak bu süre bazen azalıyor bazen ise biraz daha artabiliyor. Fakat kentin hemen her yerinde böyle bir imkan olması, insanlara çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Toplu taşıma araçlarının önemli bir kısmı otobüslerden oluşmasına rağmen bazı yerlerden gelecek olan kişiler raylı sistemleri de kullanabiliyor.

Sur Yapı AVM Çalışma Saatleri

Sur yapı AVM içerisinde çok fazla imkan ve seçenek olması, insanların buraya olan ilgisini arttırmaktadır. Fakat burayı kullanacak olan kişilerin, AVM’nin çalışma saatlerini bilmesi ve ona göre hareket etmesi çok önemlidir. AVM’nin çalışma saatleri şu şekildedir:

Açılış Saati: 10:00

Kapanış Saati: 22:00

Sabah saatlerinden öğle sonuna kadar yani 10:00 ile 15:00 arası, burası sakin sayılabilir. Çok yoğun değildir fakat bu saatten sonra ciddi bir yoğunluk oluşmaya başlar ve akşam saatlerinde bu zirveye ulaşır. İnsanlar boş zamanlarının önemli bir kısmını burada geçirir ve kapanış saatine yakın buradan ayrılarak evlerine dönerler.

Kampanya ve fırsat dolu Bursa turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/bursa-turlari-223 adresinden ulaşın.