Bolu Abant Gölü Nerede? Nasıl Gidilir?


İstanbula yakın tatil yerlerinin arasında en güzel vakit geçirebileceğiniz yerlerden birisi olan Bolu abant gölü, sadece istanbula olan yakınlığından dolayı değil Türkiye de en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden birisidir. İstanbula yakın olması hafta soları istanbulda ikamet eden şehrin sıkıntısından, gürültüsünden bunalmış insanların abantı tercih etme nedenlerinden birisidir. Gelelim Bolu abant gölüne neden gitmeliyim sorusuna; Abant tabiat parkının içerisinde bulunan 1400 metre den başlayıp 1800 metreye kadar dağlar bulunmaktadır. Abant gölü bu dağların arasında oluşmuş bir krater gölüdür. Abant gölü ve tabiat parkı tamamen yeşilliği, doğallığı ve doğa sporları ve aktiviteleri ile ön plana çıkmaktadır. Tabiat parkı içerisinde çeşitli doğa sporları, motorlu sporlar ve yürüyüşlerin yanı sıra piknik yapmanız mümkündür. Şimdi sizlere bu doğa harikasına nasıl gideceğinizi ve konaklama imkanlarından bahsedeceğim.


Bolu abant gölüne nasıl gidilir? Nerededir?

E-6 Otobandan gelecekler için: Kaynaşlı mevkine geldikten sonra otobandan ayrılıp bolu dağına tırmanmalısınız. Dağın hemen bitiminden sonra abant sapağına girerek yaklaşık olarak 20 km ilerledikten sonra abant tabiat parkına ulaşmış olacaksınız.

E-5 otoyolundan gelecekler için: otoyoldan gelenlerin ömerler, madensuyu sapağından ayrılıp şehir merkezini direk olarak geçtikten sonra bolu abant tabiat parkına ulaşmış olacaksınız.

Evet arkadaşlar sizlere abant gölüne ulaşım şekillerini anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir. Ankara ve istanbuldan ulaşım bilgilerini daha detaylı öğrenmek için ankaradan abant gölüne nasıl gidilir ve istanbuldan abant gölüne nasıl gidilir yazılarımızı okuyabilirsiniz. Makalemizin devamı olan abant gölünün bazı şehirlere uzaklıkları ve konaklama bilgilerini okuyabilirsiniz.

İstanbul abant arası 277 Km dir, Kocaeli abant arsı 187 km dir, Ankara abant arası 228 km dir, Boludan abant arası 287 km dir, İzmir abant arası 623 km dir, Adana abant arası 713 km dir ve Samsun abant arası 514 km dir.

Bolu abant gölü konaklama imkanları ve konaklama fiyatları

Bolu abant gölü içerisinde konaklama imkanınız vardır park içerisinde çeşitli oteller ve lüks köşkler bulunmaktadır bunun yanında şehir merkezinde de konaklama imkanları oldukça fazladır. Konaklama ücretleri 900 TL ile 10.000 TL arsında değişiklik göstermektedir.

Yılbaşına özel bolu Abant gölü tur fırsatımızı kaçırmayın . https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-yilbasi-ozel-abant-golcuk-kartalkaya-turu Linke giderek sizde inceleyin.