Berlin’de tadına bakabileceğiniz çorbalar


Almanya’nın başkenti Berlin’in mutfağındaki lezzetleri bilmeyen kalmamıştır. Özellikle kış aylarında ziyaret ettiğiniz zaman içinizi ısıtacak birbirinden güzel çorbaları var. Üstelik bu çorbaların içinde bizim mutfağımızdan olan nefis çorbalarda var. Hangileri var merak ettiniz değil mi? O zaman okumaya devam… İşte Berlin’de denemeniz gereken çorbalar…

Balık çorbası

Berlin ve Brandenburg, Bin Göller Ülkesi olarak biliniyor. Zander adındaki tatlısu balığı özellikle her restoranda bulabileceğiniz deniz mahsullerinden. Özellikle balık çorbası Berlin’de tadına bakmanız gereken yiyeceklerden. Kış aylarında içinizi ısıtıp grip gibi hastalıklardan koruyacaktır. Berlin’in balık evi olarak bilinen Rogacki’de balık çorbasını içebilirsiniz. Restoranda balık çorbasının yanında kızarmış dilim ekmekte veriyorlar.

Löffelerbsen çorbası

Ratskeller Köpenick Restaurant

Berlin mutfağı denilince akla gelen ilk çorbalardan biri Löffelerbsen çorbası. En klasik çorbalardan biri. Çorbanın içerisinde bezelye ve et oluyor. Bu nedenle bazı turistler güveç yemeğinin çorba hali gibi bir benzetme yapıyorlar. Ratskeller Köpenick’te en güzel Löffelerbsen çorbasından bulabilirsiniz.

Vietnam usulü Pho çorbası

Berlin’de yaşayan büyük bir Vietnam topluluğu var. Bundan dolayı da mutfağında Vietnam yemeklerinden esintilere denk gelebilirsiniz. Bizce Berlin mutfağına zenginlik veren şey diğer dünya mutfaklarından aldığı esintiler. Berlin’in en heyecan verici mekanlarından biri olan Dong Xuan Center’da Vietnam yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Özellikle Pho çorbası, Berlin’de çok popüler. İlk bakışta yemek zannedebilirsiniz. Ama aslında içerisinde büyük parça yiyecekler bulunan bir çorbadır.

Zurek çorbası

İçinde yumurta olan bir çorba… Evet, yanlış duymadınız içinde pişmiş bir parça yumurta bulunan Zurek adında bir çorba var. Berlin’in en farklı çorbalarından biri. Aslında Polonya mutfağına özgü bir çorba. Yumurtanın yanı sıra çorbanın içerisinde parça parça çavdar, sosis ve patates de bulunuyor. Taktak adındaki restoranda bu çorbanın tadına bakabilirsiniz.

İşkembe, yayla ve mercimek çorbası

Berlin’de Türk mutfağı ne arıyor diye aklınıza bir soru takılabilir. Ama merak etmeyin bu sorunun cevabı çok kolay. Berlin’de çok sayıda Türk yaşıyor. Bu nedenle de her yerde bir Türk restoranı bulabilirsiniz. İşkembe, yayla ve mercimek çorbası burada vazgeçilmez çorbalarımız arasında bulunuyor. Vejetaryen olan çoğu turist Berlin’de mercimek ve yayla çorbasını içmeye geliyor. Berlin’deki en popüler Türk restoranı ise Tadim Restaurant.