Berlin Yemek Festivalleri


Almanya’nın başkenti Berlin yemek festivallerini çok sever. Ziyaretçiler festivallerde birçok yemek çeşidi ile buluşur. Buraya gelenler de damak zevkine göre mutlaka bir şeyler bulur. Biz de sizler için şehrin en iyi popüler yemek festivallerini derledik. Şimdiden afiyet olsun.

Handgemacht Yemek Festivali

Sokak yemekleri Berlin’de şüphesiz günümüzün en büyük trendleri arasında yer alıyor. Bu yemeklerin bira ile birleştirilmesi halinde ise hayran olabileceğiniz müthiş lezzetler ortaya çıkıyor. İşte bu festivalde toplam 25 genç bira işletmecisinin de hazır bulunacak. Bira ile hazırlanan çok sayıda sokak yemekleri de misafirler ile buluşacak. Festival, 19-21 Mayıs arası Kulturbrauerei’de gerçekleşecek.

Afrika Yemek Festivali

Eğer hayatınızda hiç Afrika yemeklerini tatmadıysanız, Afrika Yemek Festivali’ne mutlaka uğramalısınız. Afrika ritimleri eşliğinde onlarca geleneksel yemeği burada bulma şansına sahipsiniz. 20-21 Mayıs tarihlerindeki bu festival Türklerin de yaşadığı Kreuzberg’de yapılacak.

Berlin Kebap Festivali

Burada kebap çok sevilir. Şehrin her köşesinde bir kebapçıya rastlarsınız. Bu festival de kebap severler için güzel bir fırsat. Ancak festivalin 200 kişi ile sınırlı olduğunu hatırlatalım. Hızlı bir şekilde biletinizi alırsanız, bu kebapları yeme şansına sahip olacaksınız. Festival 3 Haziran tarihinde Schleusenufer’de gerçekleşecek.

Vegan Yaz Festivali

Şehrin önemli merkezlerinden Alexanderplatz, ağustos ayında Avrupa’nın en büyük vegan yaz festivaline ev sahipliği yapacak. 10 yıldır düzenli olarak gerçekleşen festivalin en iyisinin bu yıl yapılması planlanıyor. Çeşitli standlarda çok sayıda vegan yemekleri misafirlerini bekliyor olacak. Festival, 25-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Paleo Geleneği Festivali

Bu festivalde yemeğinizi Orta Çağ’dakiler gibi yiyeceksiniz. Elbette ki, bu durum kulağa ilginç gelebilir. Ancak bu olay az da olsa bir kesim için rutin hale gelmiş. Burada Paleo Geleneği’ne göre beslenme hakkında her şeyi öğreneceksiniz. 50’den fazla katılımcının olacağı festivalde çeşitli yemekler pişirilecek. 2-3 Eylül tarihlerindeki festival Spreewerkstatten’de yapılacak.

İtalyan Yemekleri Festivali

İtalyan yemekleri dünyanın en önemli mutfakları arasında yerini almıştır. Bu festivalde çeşitli İtalyan restoranları tarafından servis edilecek lezzetleri bulabilirsiniz. Tabii ki yanında özel şarapların da yer alacağını unutmayın. Festival, 28 Eylül – 1 Ekim arasında farklı lokasyonlarda gerçekleşecek.

Berlin Yemek Haftası

Berlin Yemek Haftası tam 4 yıldır yapılıyor. Şehrin farklı noktalarında adeta yemek şöleni yaşanıyor. Şeflerden yemek bloggerlarına ya da yemek düşkünlerine kadar birçok kişi bu festivalde bir araya gelme şansını yakalıyor. Hafta boyunca şehrin lezzetleri farklı etkinliklerle misafirleri ile buluşacak. Festival ekim ayında gerçekleşecek.

Uluslararası Yeşil Haftası

İtiraf etmeliyiz ki, Uluslararası Yeşil Haftası aslında bir yemek festivali değil. Ancak Berlin Fuarı’nda birçok yemek keşfedilmek için sizleri bekliyor olacak. Burada üreticilerle konuşabilir, birçok farklı ürünü test edebilirsiniz. Bu etkinlik 19 – 28 Ocak tarihleri arasında Berlin Fuarı’nda (Messe Berlin) gerçekleşecek.

Uluslararası Berlin Bira Festivali

Almanlar kendi biralarını çok severler. Bu nedenle her yıl başkent Berlin’de bu festival yapılır. Yüzlerce çeşit bira bu festivalde misafirlerini bekliyor. Festival 4-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Berlin Kahve Festivali

Kahve, güne iyi bir başlangıç için iyi bir nedendir diye yaygın bir düşünce vardır. Dolayısıyla siz de kahveye düşkünseniz ve kahve hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsanız bu festivali kaçırmayın. Festival 1-4 Eylül arasında gerçekleşecek.