Barselona En Ucuz Ulaşım


Barselona, Türkler tarafından ziyaret edilen en büyük turizm şehirlerinin başında gelir. Her gezi ve tatil seçeceğinin en önemli ayağını ulaşım seçenekleri ve fiyatları oluşturur. İnsanlar gidecekleri yerdeki ulaşım sistemini ve fiyatlarını merak eder, araştırır ve en ucuz olan opsiyonları tercih ederler. Bu makalemizde, Barselona şehrini gezi ve tatil için tercih eden ya da ilerleyen zamanlarda planlayanlar için mini bir ulaşım seçenekleri ve fiyatları konusunu işledik.

Barselona, tarih kokan şehri, plajları, gece hayatı, yemekleri ve tabiki spor takımı ile dünyada en çok tercih edilen şehirlerin başında geliyor. Barselonaya yolunuz düştüğünde kiliseleri, gece kulüpleri ve eşsiz kumsalları gibi birçok nedenle oldukça fazla Türk gezgini, Barselona sokaklarında görme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu yazımda genel Barselona gezi rehberi değil de daha cebe dokunan metro hattı, ulaşım seçenekleri, otobüsleri ve seyahat imkanlarından bahsetmek istiyorum.


Kesin tercihimiz: Barsolona Metro Ağı

Barselonaya indiğiniz anda ulaşım olarak seçenekleriniz aşağıdaki gibidir:

  • Araba kiralama
  • Taksi
  • Uber
  • Metro
  • Otobüs
  • Bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet

Havalanına indiğinizde şehir merkezine taksi ile gitmek 50-70 euro tutuyor. Otobüs tercih ederseniz fiyat 8 euro olacaktır. Tabiki şehir merkezine otobüsle gidiyoruz. Barselona, Avrupa’nın en gelişmiş metro ağlarından birine sahip. Metro ile neredeyse şehrin her yerine ve her terminaline ulaşım şansınız var. Üstelik girişte tek bir ücret ödeyerek tüm ağdan sınırsız şekilde ve aktarma ile yararlanabilirsiniz. Metrolar aşırı kalabalık değil, sefer sayıları fazla ve ağ geniş olduğu için metro, Barselona gezilerinin en tercih edilen ulaşım seçeceği diyebilirim.

Barselona metro bileti nasıl ve nereden alınır?

Metro ile otobüslerde ortak bilet kullanabiliyorsunuz. Metro ve otobüs biletleri için, her metro girişinde bilet makinası var. Kredi kartı ya da nakit euro ile ödeme yaparak ihtiyacınıza göre bilet alabilirsiniz. Havaalanı gidişi, T10, T10 ve tek bilet seçenekleri sizi bekliyor.

  • Tek biniş ile bir sefer metro ağına girebilir ya da otobüse bilebilirsiniz.
  • T10 ile 10 sefer metro ağına girebilir ya da 10 defa otobüse binebilirsiniz.
  • T50 ile 50 defa metro ağına girebilir ya da 50 defa otobüse binebilirsiniz.
  • T70 ile 70 defa sefer yapabilirsiniz.

Turnikelerden geçtiğiniz anda biletinize saat, tarih ve biniş yeri bilgileri işlenir. Bu ne işe yarar? Barselona’da metro gişelerinde güvenlik yok. Bilet basmadan da girebilirsiniz fakat yakalanırsanız 200 euro ceza ödersiniz. Bazen polisler bilet kontrolü yapabiliyorlar. Metroda hangi hatta, hangi durakta olduğunuz ya da gitmeniz gereken yere yönelik hangi opsiyonları tercih edebileceğiniz haritalar ile anlatılıyor. Bu konuda bana en çok yardım eden Google maps oldu. Hedefi belirleyin, seçeneklere metro ve otobüsü koyun, hemen hangi yere hangi hatlar ve aktarmalarla gideceğinizi söylesin.

Soru: Barselona’da Türkiye ehliyeti geçerli mi?

Evet geçerli

Soru: Barselona’da ulaşım için illa araca ihtiyaç var mı?

Hayır yok, La rambla caddesi-bölgesinde konaklayacak ve oralarda dolaşacaksanız yürüyerekte gezebilirsiniz.

Hi. barselonaya gitmediniz mi? İşte size özel kampanyalarla https://www.tatilkalbi.com/barcelona-turu-turk-havayollari-ile-3-gece barselona turu!