Bangkok’un sokak lezzetleri


Doğu’nun Venedik’i olarak bilinen Bangkok, Tayland’ın kanalları ile ünlü başkenti. Alışveriş yerleri ve gece hayatı ile ünlü Bangkok, güzel yemekleri ile de kendini gösteren bir şehir. Uzak Doğu’nun yemek kültürünü öğrenmek için en iyi yerlerden biri burası. Peki bu kültürü öğrenmek için hangi restoranlara gitmemiz gerekiyor diye bize bir soru sorabilirsiniz. Bizim de size cevabımız şehirde en iyi restoranları aramak yerine sokaklara çıkmanız olacak. Çünkü Thai mutfağının en güzel lezzetlerini şehrin sokaklarında bulabilirsiniz. İşte Bangkok’un sokak lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz bazı yerler…


Çin Mahallesi


Chinatown olarak bilinen Çin Mahallesi, Bangkok’ta turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında. Çok uzun yıllardır Bangkok’ta oluşan bir sokak yemek kültürü var. İlk olarak bu kültür Yaowarat adındaki bir yol üzerinde başladı. Sonra bu yayılarak Bangkok’u sokak yemek kültürünün kalbi haline getirdi.


Kalabalık ile dolup taşan bu mahalledeki tezgahlarda çeşit çeşit yiyecekler bulunuyor. Deniz mahsullerinden tavuk ve kırmızı ete kadar farklı yiyecekler satılıyor. Özellikle Satay adındaki bizim tavuk şişe benzeyen yiyeceği burada çok popüler. Farklı bir lezzet vermesi açısından fıstık sosu ile pişiriliyor. Bunun yanında içecek bir şeyler isterseniz küçük çay evlerinden farklı aromalardaki çayları deneyebilirsiniz.


Si Lom ve Sathon


Bangkok’un soksak lezettlerini bulabileceğiniz diğer iki yer ise Si Lom yolu ve Sathon bölgesi. İki yer de birbirine çok yakın. Buradaki tezgahlardan ucuza karnınızı doyurabilirsiniz. Thai mutfağının lezzetli yemeklerinden noodle burada yiyebilirsiniz. Ayrıca Khao Soi adındaki çanak içindeki yarı çorba yarı et yemeği görünümündeki yemekten de yiyebilirsiniz. Bu Bangkok mutfağındaki geleneksel yemeklerden biri. İçerisinde erişte de bulunuyor.


Genellikle bu iki yolda da yerli insanlardan alışveriş yapmalısınız. Tezgahta duran yerlileri gördükten sonra geleneksel bir yiyecek bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.


Bang Rak


Bang Rak bölgesinin dört bir yanından yükselen yemek kokuları sizi yemek tezgahlarına çekecek. Kızartılmış ördek, pirinç lapası, tavuk, kırmızı et, deniz mahsulleri ve daha bir sürü lezzet dolu yemek sizleri karşılayacak. Bu sokağa adım atar atmaz takip etmeniz gereken tek bir şey. O da koku algınız. Evet, burnunuz sizi en güzel yemeklerin olduğu tezgahı bulmanızı sağlayacak.


Damnoen Saduak


Damnoen Saduak bölgesinde daha önceden hiç görmediğiniz çeşit çeşit egzotik meyvelerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca daha önceden hiç yüzen bir pazar görmediyseniz de bu bölgede görebilirsiniz. Yerel halk küçük kayıklarla kıyıya yanaşıp egzotik meyveler satıyorlar. Buradan alışveriş yaparak Uzak Doğu’ya özgü yerel meyvelerden yiyebilirsiniz.

Bangkok turlarımıza linkimizden ulaşabilirsiniz.
https://www.tatilkalbi.com/bangkok-pattaya-turu-7-gece-9-gun