Bangkok'dan ne alınır?


Tayland’ın başkenti Bangkok, alışveriş meraklılarına güzel sürprizler sunabilen bir çekim merkezi. Uzak Doğu’nun gözdesi Bangkok’da her türden alışveriş merkezi yeterince bulunuyor.  Herkes kendi bütçesine göre veya aradığı ürüne göre istediği alışveriş merkezini bulabiliyor. Trendlerin, nostaljik eşyaların ve en özel parçaların bulunabildiği Bangok alışveriş merkezleri, yoğunluklu olarak Siam’da toplanmış haldeler. Yakın zamanda Bangkok’u ziyaret edecek olanlara gitmelerini tavsiye edeceğimiz 5 büyük alışveriş merkezi şöyle:

CentralWorld

Tayland’ın en büyük alışveriş merkezi CentralWorld, bu unvanı teknik olarak hak ediyor olsa da mega yapıya girdiğinizde bunu siz de kendi gözlerinizle onaylıyorsunuz. Burada her markanın bütün ürünlerini bulabiliyorsunuz. Mobilya’dan ileri teknoloji aletlere, güzellik salonlarından buz pateni pistine birçok farklı konseptin yer aldığı alışveriş merkezini, gün boyunca onca marka arasından hangisini alacağınıza karar veremeden dolaşacağınız bir yer. 830 bin metrekareye yayılmış alışveriş kompleksi, 500 mağaza, 100 restoran, 15 sinema salonu ve çocuk parkıyla şehirde ticaret ve eğlencenin kalbinin attığı yer.

Açılış saatleri: 10:00-22:00, Siam, Chidlom

Siam Paragon

Son derece popüler bir alışveriş merkezi olan Siam Paragon, çizgi üstü lüks markalar, yüksek moda ürünleri, Güney Asya’nın en büyük akvaryumu ve büyük sinema salonlarına sahip. Rolls Royce’ların satın alınabildiği alıveriş merkezi üst segment tüketicilere hitap ediyor. Eğer extra özel bir parça bakıyorsanız, Siam Paragon’da istediğiniz şeyi bulacaksınız. Ailenizle gidiyorsanız çocukların kendini kaybedeceği büyüklükte bir oyun parkına ardından dünyanın bütün mutfaklarını görebileceğiniz yemek salonlarına gidebilirsiniz.

Açılış saatleri: 10:00-22:00, Siam

MBK Center (Mah Boon Krong)

Bangkok’da karşınıza onlarca alışveriş merkezi çıkacaktır ama burası Bangkokluların özel bir ilgi gösterdiği alışveriş merkezi. Bangkok’daki en efsane mekan, aynı zaman ilk açılan alışveriş merkezi olmanın gururunu yaşamaktadır. Turist ve yerel halkın akınına uğrayan ve her gün dolu olmayı başaran yer, 8 katlı ve 2 bin mağazaya sahip. Özellikle cep telefonu alınabilecek en uygun yerlerden birisi olan MBK Center, pazarlık yapma becerilerinizi kullanabilme imkanı tanıyor.

Açılış saatleri: 10:00-22:00, National Stadium

Terminal 21

Terminal 21, sizi Bangkok merkezinden dünya turuna çıkaran rüya gibi bir iç mekan tasarımına sahip. Dünyaca ünlü şehirlerden kesitleri bir çatı altında toplayan alışveriş merkezi, daha ilk anda sizi büyülemeyi hedefliyor. Kendinizi bir anda Tokyo’daki alışveriş mağazalarının labirentinde gezerken veya Londra’nın Carnaby sokağında dolaşırken ya da İstanbul’daki dükkanından seslenen bir satıcıyı dinlerken bulabilirsiniz.  9 katlı bu komplekste 600 mağaza bulunuyor. Birçok ünlü markayı bulabileceğini katlar farklı konseptlere göre düzenlenmiş. Mesela; ilk katta kadın dünyasına hitap eden Tokyo konsepti, ikinci katta erkeklere yönelik alışverişin yapıldığı Londra konsepti ve üçüncü katta ise hepimizin iyi bildiği bir konsept olan hediyelik eşyalar, aksesuarlar, mücevherat ürünlerin satıldığı İstanbul konsepti bulunuyor. Kısacası kendinizi bir dünya pazarında bulacaksınız.

Açılış saatleri: 10:00-22:00, Siam, Chidlom

EmQuartier Bangkok

EmQuartier Bangkok, henüz bu yıl mart ayında açılan genç bir alışveriş merkezi. EmQuartier Bangkok, belki daha önce duyduğunuz Bangkok’un popüler alışveriş merkezlerinden Emporium Shopping Mall’ın bulunduğu Sukhumvit caddesinin karşısında yer alıyor. Fütürist bir yaklaşımla tasarlanan mimarisiyle şehrin en dikkat çeken alışveriş merkezidir. İiçindeki restoranların, ofislerin ve etkinlik alanlarının da bu akıma uyduğunu söylemek gerekiyor. Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, Dior, Jimmy Choo ve Valentino gibi lüks markaları bulacağınız bu yerde, giriş katında veya ikinci katta olan mağazaların açık havaya çıkılan alanları ile ilginç bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Açılış saatleri: 10:00-22:00, Phrom Phong

Bangkok turumuzu linkimizden görebilirsiniz.
https://www.tatilkalbi.com/bangkok-pattaya-turu-7-gece-9-gun