Balıkesir’in Gözde Tatil Yerleri



AKÇAY

Balıkesir’in saklı kalmış güzelliklerinden olan Akçay, son yıllarda tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerde başı çekmektedir. El değmemiş doğası oksijen kaynağı Kaz Dağları ve ege insanının sıcaklığının bir araya gelmesiyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ve her zevke uygun aktivitelerle gerek yaz tatillerinin gerekse hafta sonu monoton şehir hayatından uzaklaşmak isteyen tatilcilerin uğrak yerlerindendir. İzmir, Bursa, Çanakkale gibi şehirlere olan yakınlığı ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere olan ulaşım kolaylığıyla ziyaretçilerine kapılarını açan Akçay, yalnız yaz aylarında değil kış aylarında da tatilcilerin hoş vakit geçirebileceği yerlerdendir. Doğayla iç içe bir tatil ve balığınızı yerken gün batımını seyretmek isterseniz doğru yerdesiniz.

Antik kentleri, doğal plajları ve tarihi dokusuyla Akçay ailenizle ve bireysel gidebileceğiniz eğlence mekanlarıyla misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Özel turlarla katılabileceğiniz Kaz Dağları Milli Parkı içerisinde atv motosiklet, 4×4 arazi araçlarıyla safari, doğa yürüyüşleri ile tatilinize renk katabilir ve hatta yanınızdan bi ceylanın geçmesine bile şahit olabilirsiniz.

ALTINOLUK

Altınoluk, özellikle doğal plajları ve ucuz konaklama çeşitleri ile dikkat çeken şirin bir tatil beldesidir. Temiz havası ve harika bir sahil-doğa uyumu ile ülkemizin son yıllarda gelişme gösterdiği tatil merkezlerinden birisi olan Altınoluk’ta gezilmesi gereken birçok mekan vardır. Bunlardan bazıları: Antandros antik kenti, Kazdağı Milli Parkı, Abdullah Efendi Konağı’dır.

Altınoluk, sessiz sakin ve şehir hayatından sıkılan, bir nebze de olsa stres atmayı düşleyen tatilseverler için önerdiğimiz tatil merkezlerindendir. Yemyeşil doğası, tarihi evleriyle ünlü olan Altınoluk, bol oksijenli havası ile ülkemizin en temiz havası olan tatil beldelerinden birisidir. Yöresel yemekleri ile de dikkat çeken Altınoluk’ta tarhana çorbası, Altınoluk’a özgü balık çeşitleri, zeytinyağlı yaprak sarması, zeytin çeşitleri kendine özgü gözlemesi tadılması gereken bazı lezzetlerdendir. Altınoluk’ta yapılması gereken başlıca şeyler: Kazdağı’nın şifalı bitkilerinden derman bulabilir, antik bölgeleri ve tiyatroları ziyaret edebilir, Abdullah Efendi Konağı’nı ve tarihi evleri gezebilirsiniz. Çeşitli konaklama yöntemleri bulunan Altınoluk’ta oteller, pansiyonlar, ağaç evler ve kiralık daireler, villalar bulunmaktadır.

AYVALIK

Balıkesir’in gözde tatil beldelerinden olan Ayvalık, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul, Ankara ve İzmir’den ulaşımın kolay olması nedeni ile çokça tercih edilen, özellikle yerli turistlerin ilgi odağı olan Ayvalık, tarihi, jeolojik yapısı ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir tatil merkezidir. Bunların yanı sıra, kültürel zenginlikleri ile de ilgi çekmektedir. Dalış tutkunları için vazgeçilmez tatil merkezlerinden olan ayvalık, sualtı zenginleri ile tanışmak isteyenler için bir fırsat. Uygun fiyatlarda tatil yapma imkanı bulabileceğiniz otelleri, kiralık villaları ve kiralık daireleri, pansiyonları ile her kesim için tatil yapma imkanı sunmaktadır. Ayvalık’ta gezilmesi gereken bazı yerler: Alibey Adası ve Cunda, Şeytan Sofrası, Eski Ayvalık Evleri, doğal güzellikleri ve Çınarlı Camii’dir.

Çocuklu aileler için özellikle önerdiğimiz Ayvalık, büyükşehirlere yakın olması ile büyük bir avantaja sahiptir. Akşam saatlerine doğru hareketlenen sahili ve şirin sokakları ile gezilip görülmesi gereken Ayvalık’ın yöresel lezzetleri de denenmesi gereken unsurlardır. Ceviz çorbası, kaşarlı kabak, peynirli köftesi yöresel lezzetlerden bazılarıdır.

ERDEK

Doğa turizminin önde gelen merkezlerinden olan Erdek, Bursa, Bilecik, Eskişehir gibi şehirlere yakın olması nedeni ile dikkat çekmektedir. Plajları ve turistik noktaları Tatlısu adlı mevkide yer alır. Yakınlarında bulunan Kapıdağı ormanlık alanı içerisinde hiç görmediğini hayvanlara ve çeşitli bitkilere ulaşabilirsiniz. Bisiklet gezintileri, doğa yürüyüşü, dağ sporları Erdek’in vazgeçilmez unsurlarındandır. Tarihi ve mimari güzellikleri bulunan Erdek’te her bütçeye uygun tatil yapma imkanı bulunmaktadır. Erdek’e 10 km uzaklıkta yer alan büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kizikos antik kenti, Hadrianus tapınağı, Altıöşe Kuleleri gezilip görülmesi gereken yerlerindendir.

Kirazlı Manastırı, Kaleler, Plajlar, ve Doğa yürüyüşleri Erdek’te yapılabilecek çeşitli aktivitelerdendir. Çakılı olmayan kumsalları ve plajları ile çocuklu aileler için oldukça ideal bir tatil merkezidir. Balıkesir iline bağlı Erdek, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere yakın olması nedeni ile yerli turistlerce sıkça tercih edilmektedir. Erdek otelleri, pansiyonları, kiralık villaları ve evleri Erdek’te bazı konaklama yöntemlerindendir. Yöresel lezzetler yönünden oldukça zengin olan Erdek’te, Erdek salatası, Erdek havyarı, Sütlü tapta ve peynirli patlıcan denenmesi gereken tatlardandır.

Bayrama özel ege turumuzu https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-butik-ege-turu419 ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.