Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaplıcaları Nerede?


Balçova Kaplıcaları, adını da aldığı İzmir’in ilçelerinden Balçova sınırları içerisinde yer alır. Kaplıcaların bulunduğu bölge aynı zamanda tarihi Agememnon yerleşmesidir. Tarihi bir özelliği de bulunan bu kaplıcaların olduğu bölgeden deniz ve orman manzarasını izlemek mümkündür ve buraya gelen kişiler kaplıcalardan çıktıktan sonra bu özel manzaraların tadını çıkarmaktadır.

Balçova Kaplıcaları, çok eski zamanlardan beri kullanıldığından dolayı burasıyla ilgili bir takım hikayeler anlatılır. Bu hikayelerden bir tanesinde Agememnon’un en sevdiği kızı hastalanır ve vücudunda yaralar çıkmaya başlar. Bölgedeki bütün hekimlerin iyileştiremediği kızını Agememnon, hastalığını ordusuna bulaştırmaması için Balçova Kaplıcalarının olduğu bölgeye hapseder ve ölüme terk eder. Kaplıcalardan su içen ve çamur banyosu yapan kız, 21 gün sonunda sağlığına kavuşmuş bir şekilde geri döner.

Balçova’da sıcak su ve çamur banyosu yapılabilmektedir. Doğanın içerisinde bulunan kaplıcalarda insanlar, çok keyifli zamanlar geçirmektedir. Hizmet kalitesinin uluslararası standartlara uygun olması, temizlik ve hijyen konularına ekstra özen gösterilmesi, burasının en önemli avantajları arasında gösterilmektedir.

Bu özel yere ulaşmak isteyenler özel araçları ile buraya gelebilecekleri gibi toplu taşıma araçları ile de gelebilirler. İzmir kent merkezine sadece 8 km mesafede olan kaplıcalar Adnan Menderes Havalimanına ise 19 km uzaklıkta bulunur. İzmir’e kara, deniz ve demir yollarından birisiyle ulaştıktan sonra kaplıcalara kısa sürede ulaşılabilir.


Balçova’da Hangi Termal Tesisler Var?

Balçova’da bulunan kaplıcalara olan ilgi, buraya çok sayıda otel kurulmasına neden olmuştur. Bu oteller hem tatil yapmak isteyenlere hem de hastalığını tedavi ettirmek isteyenlere hizmet vermektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  1. Balçova Termal Otel
  2. Kaya İzmir Thermal Convention Hotel
  3. Ramada Encore İzmir
  4. Wyndham Grand İzmir Özdilek

Balçova Termal Otel bir kamu işletmesidir ve bundan dolayı sağlık konusuna daha fazla ağırlık vermektedir. Otelin içerisi tamamen buna göre dizayn edilmiş durumdadır ve yurtdışından da buraya tedavi amaçlı hastalar gelmektedir.

Balçova Termal Tesisleri Nerede?

Balçova’da yer alan termal tesisler ve kaplıcalar belli bir bölgede yer alır. Balçova ilçesindeki Vali Hüseyin Öğütcen Caddesi üzerinde bulunan bu tesislere ulaşmak isteyenler toplu taşıma araçlarını kullanabilirler. Özel araçları ile gelmek isteyenler ise Balçova ilçesine giriş yaptıktan hemen sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinin yanındaki kavşaktan Agamemnon Ilıcasına doğru ilerlemelidir.

Balçova Termal Kaplıcaları Faydaları

Balçova Kaplıcaları içerisinde sıcak su banyosu yapılabildiği gibi çamur banyosu da yapılabilir. Kaplıcanın suyunun sıcaklığı yaklaşık olarak 63 derecedir ve içilebilir özelliğe sahiptir. Suyun içerisinde bikarbonat, klor, sodyum gibi önemli mineraller bulunur. Suyun sıcaklığı ve içerisindeki mineraller, çok sayıda hastalığın burada tedavi edilmesine imkan verir. Söz konusu hastalıklardan bazıları şunlardır:

  1. Solunum yolları iltihapları
  2. Nefritler
  3. Romatizma sendromları
  4. Cilt rahatsızlıkları

Balçova’da yer alan kaplıca sularının romatizma sendromlarını tedavi oranı oldukça yüksektir. Yapılan tedavilerin yaklaşık olarak %95’inde olumlu sonuçlar alınıyor. Bundan dolayı da bazı Avrupa ülkeleri hastalarını özel olarak buraya gönderiyor. Bunlardan bir tanesi olan Norveç, her yıl ortalama 1000 hastasını Balçova göndermek için anlaşma yapmış durumdadır.

Bunların dışında özellikle fizik tedavi amacıyla da buraya gelen çok sayıda hasta vardır. Bu ve benzer tedaviler için buraya önemli tesisler kurulmuş durumdadır. Bu tesislerde sağlıkçılar ve doktorlar görev yapmakta olup tamamen tıbbi yöntemlere göre tedaviler gerçekleştirilmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışı turlarımızı keşfetmek için doğruca https://www.tatilkalbi.com/turlar/ adresine!