Bakırköy Botanik Parkı Nerede?


İstanbul da son zamanlarda doğa ve parklar için ciddi yatırımlar yapılmaktadır. İnsanlar şehrin sıkıntılarından kurtulmak için özellikle hafta sonları piknik yapabilecekleri doğa ile iç içe olabilecekleri yerleri aramaktadır. İstanbul oldukça büyük ve kalabalık olmasından dolayı doğal alanlarımız da gittikçe azalmaktadır. Belediyemizin çalışmaları doğrultusunda kaybolan yeşil alanlarımızın yerine ciddi bir şekilde yapılan park ve bahçe alanları insanların bu alandaki kayıplarının geri kazandırılması insanları bir nebze olsun rahatlatmaktadır. İstanbul’un bir çok yerinde bu tarz park ve bahçeler açılmaktadır. Ama bunların içerisinde hem doğal yaşamı en derinliklerine de yaşayıp hemde bilgi edinebileceğimiz parklarda vardır. Bunlardan birisi de Bakırköy botanik parkdır. Bakırköy de yaşayanlar gerçekten çok şanslı. Çünkü burada kurulan Bakırköy Botanik Parkı, insanların tek eğlence noktası haline geldi. Park içerisinde neredeyse yok yok. Heykeller, Gölet, yürüyüş alanları ve daha bir sürü eğlence noktası.Park İçerisinde Neler Var? Parkın içinde yüzeyi geniş bir göl var, Atatürk ve Çocuk heykelleri sayesinde görsel efektler verilmiş, Çocukların eğlenmesi için bir birinden şahane park malzemeleri inşası yapılmış, Türkiye genelinde en yüksek Çocuk oyun parkı alanı, manzara gözetleme kulesi ve Otopark. Bakırköy parkında daha bir sürü değişik eğlence mekanı sizleri bekliyor. Özellikle hafta sonları aileler için vazgeçilmez bir eğlence noktası oluyor. Sizde eğlenmek, daha güzel vakit geçirmek için buraya gelebilirsiniz.Değerli doğa severler lafı çok fazla uzatmadan bu güzel yere ulaşım ve diğer önemli bilgileri sizler ile paylaşayım.


Bakırköy Botanik Park’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en güzel doğal alanlarından ve doğal yaşam hakkında bilgi edinebileceğimiz bir yer olan Bakırköy botanik park’a en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Botanik parka ulaşım oldukça kolaydır. En kolay ulaşabileceğiniz yol ise metrobüs ve İETT otobüsleridir. Metrobüse ve otobüslere bindikten sonra incirli durağından ininiz. Daha sonra metro çıkışının oradan karşıya geçerek toplamda 100 metre kadar yürüdükten sonra botanik parka ulaşmış olacaksınız.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Botanik parka özel araçla da ulaşım oldukça kolaydır. E-5 kara yolunun üzerinden yer alan Bakırköy botanik parka kolayca ulaşım için avcılar tarafından gelecekseniz. Yenibosnadan yan yola giriniz. Ve incirliden yani Marmara foruma gelmeden sağda Bakırköy botanik park tabelalarını göreceksiniz. Anadolu Yakası’ndan gelecek olan misafirler için İncirli yol ayrımına geldiklten hemen sonra Bakırköy istikametine doğru sapmaları gerekiyor daha sonra tekrardan Ankara yönüne girdiğinizde botanik park hemen karşınıza çıkacaktır.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

En çok sevineceğiniz haberlerden birisi Bakırköy Botanik Parka giriş tamamen ücretsizdir. Yine güzel bir haber daha parkın yanında bulunan özel otoparka araçlarınızı da ücretsiz bir şekilde park edebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Parkı ziyaret saatleri açılışı sabah 7:00 den akşam saat 23:00’e kadar dır Bu saatler arasında sorunsuz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Değerli doğa severler Bakırköy botanik bahçesi hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım soru ve önerilerinizi yorumlar üzerinden yapabilirsiniz. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Aşağıda Bakırköy botanik parkı ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler dilerim.


İstanbul Nostalaki turumuza https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-istanbul-nostalji-turu burdan ulaşabilirsiniz.