Ayvaini Mağarası Nasıl gidilir? Nerede?


Bursa ilimizin nilüfer ilçesinde Ulu abat gölü etrafında bulunan Ayva köyündeki ayva ini mağarası Türkiye’de bulunan 6. En uzun mağara olma özelliğini taşımaktadır. Ayva ini mağarası toplamda iki girişli olup iki giriş arasındaki mesafe ortalama 5.5 km kadardır. Girişlerin birisi Ayva köyünde diğeri ise Doğan alan köyünde bulunmaktadır. Yöredekilere göre mağaraya giriş için tercih edilmesi gereken giriş yeri Ayva köyünde bulunan giriştir. Daha Mağaraya gitmeden çevre güzellikleri ile karışılacaksınız mağara girmeden fotoğraf makinenizi hazır bulundurmanızı hatta yola çıktığınızdan itibaren etrafınızdaki güzellikleri kayıt altına almanızı sizlere öneriyorum. Ayva ini mağarasını çok şaşıracaksınız ama 1970 yılında 3 İspanyol keşfetmiştir. Sizlere biraz mağarada neler ile karşılaşacağınızdan bahsedeyim. Mağarada bulunan sarkıtlar, dikitler duvar damlataşları ve travertenler ile karşılaşacaksınız bunların uzunlukları kimi zaman 4 metreye kadar ulaşabilmektedir. Birde mağaranın eşsiz güzelliklerinin yanında mağaranın içerisinde sizlere mağarada ilkbahar aylarında karların erimesi ile oluşan bazı su birikintileri eşlik edecek. Ayva ini mağarası turizme kapalı bir mağaradır sadece maceracı arkadaşların girdiği bir mağaradır. Fakat sizlere bir hatırlatma bulunmak isterim mağaraya girmek isteyenlerin mutlaka köy muhtarlığına bilgi verdikten sonra girmeleri öngörülmektedir.


Ayvaini Mağarasına Nasıl Gidilir?

İzmir ve İstanbul tarafından gelecek olanlar için: Bursa istikametine doğru yola çıktıktan sonra susurluk Mustafa kemal ve Karacabey ilçelerini direk olarak geçiniz. Bursa Karacabey köyünün 30. Kmsine ulaştıktan sonra Baş köy yoluna doğru yoldan ayrılınız. Daha sonra Akçalar ve Fadıllı köylerinden ilerledikten sonra karşınıza bir köprü gelecektir. Bu köprüyü geçtikten sonra sola dönüp yaklaşık 5 km daha gidip tekrar sola döndükten sonra eğimli bir yer gelir. Bu eğimli böle Ayva Köyü’dür. Ayva Köyü’ne geldiğinize göre artık Ayva ini Mağarası’nı bulabilirsiniz. Bursa’dan mağaranın uzaklığı 47 km kadardır

Ankara tarafından gelenler için: Eskişehir Bursa karayoluna çıkıp Bozüyük mevkiinden otoyola çıktıktan sonra Karacabey’e doğru 20 km kadar ilerleyiniz. 20 km kadar sonra Baş köy yoluna doğru ayrılınız Fadıllı ve Akçalar köyünü geçtikten sonra köprü üzerinden geçtikten hemen sonra sola doğru yoldan ayrılınız 5 km kadar ilerledikten sonra tekrar sola doğru ayrılınız. Daha sonra ayva köyü karşınıza çıkacak.

Bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum google maps üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Ayva ini Mağarası Konaklama Ve Yeme İçme

Mağara çevresinde bir otel ve pansiyon bulunmamaktadır. Fakat buraya gelenler genel olarak gurup halinde kamp yapıyorlar yada bireysel olarak çadır kuruyorlar böyle olanakları değerlendire bilirsiniz. Yada en yakın ilçedeki otel ve pansiyonları değerlendirmeniz gerekmektedir.


Yurtdışı turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/turlar/c/yurt-disi-turlari buradan ulaşabilirsiniz.