Aydın Doğanbey Karina Bölgesinde Bulunan Balık Restoranları


Ege’de balık restoranları arasında en iyisi nerededir? Bu soruya cevap verirken Alaçatı, Urla, Karaburun, Ayvalık dediğinizi duyar gibiyim.

Bir balık restoranı hayal edin, restoran değil de adeta dinlenme yeri. Yoruldum hayattan şurada bir kendime geleyim diyebileceğiniz bir yer. Huzuru ekmekle sıyırabileceğiniz bir yer, zamanın bir an için durmasından memnun kalacağınız bir yer.

Doğanbey Köyü Karina Bölgesi Balık Restoranları

Karina Bölgesi Rumlar tarafından inşa edilen bir bölge. Cumhuriyetin ilanından önce Rumlar burayı gümrük olarak kullanırlarmış. Rumlar bölgeden topladıkları tütün, zeytinyağı, hububat, şaraplık üzüm gibi ürünleri buradaki limandan adalara gönderiyorlarmış. Şu anda hizmet veren 4 restoran o zaman gümrük deposu olarak kullanılan binalardanmış. O yüzden giriş kapıları büyük diyor restoran sahibi.

Türkiye ve Yunanistan arasında 1923’de imzalanan protokol ile Selanik’ten, Bulgaristan’dan gelen Türkler bölgeye yerleşmiş ve bu binalar bizim devletimiz tarafından da 25-30 sene işletilmiş daha sonra ise balık restoranlarına dönüştürülmüş ve bölge SİT alanı olduğu için yeni yerler açılamadığından mevcut haliyle kalmış.



Gümrük Restoran

Aydın ilinin Söke İlçesi Doğanbey Köyü Karina Mevki’de bulunan Gümrük Balık Restoran, balık restoranları arasında baştan 2. sırada yer alıyor.

Restoranı bir aile işletiyor, Selanik göçmeni bir aile. Balığa bazen kendileri de çıkıyormuş, sabah 4-5 gibi tutulan balığı getirip aynı gün müşteriye sunuyoruz diyor. Bu yüzden balık menüsü o günkü nasibe göre değişebiliyor. Biz gittiğimizde deniz levrek, deniz çipura ve kültür balıkları vardı. Her balığı tatmak istediğimiz için toplu sipariş verdik. Bütün balıkları alacak tabak olmadığı için tepsi ile geldi lütfen balıklara odaklanalım. Denildiği gibi küçük çipuralar, büyüklerden daha lezzetli.

Kalamar da kendi geliştirdiğimiz tarifi gizli bir sos kullanıyoruz diyor. Deneye deneye bulduk diyor, ben bayağı iyi buldum. Mezeler arasında ise bence en iyisi deniz börülcesi.

Gümrük restorana balık yemek için uzaktan gelen insanlar bulunuyor ve Restoran Kuşadası’na 60 km, Didim’e 44 km mesafede. Bu bölgenin kıyısından köşesinden geçiyorsanız, mutlaka uğrayın, yaşadığınızı fark edin.

Karina Palmiye Restaurant

Karina Bölgesinde bulunan diğer balık restoranlarından bir diğeri ise Karina Palmiye Restorandır. Denize sıfır bir alanda bulunan bu balık restoranında ise gelen ziyaretçiler fiyatların biraz yüksek olduğunu düşünüyor.

Karina Balık Restaurant

Dilek yarımadasının güney kısmında Doğanbeyi geçip biraz virajlı yollardan sonra ulaştığımız, bu bölgede bulunan bir diğer balık restoranı Karina Balık Restauranttır. Karina Balık Restaurant, Gümrük restorandan sonra en sonda yer almaktadır, restoranın bulunduğu yerde deniz sığ olduğu için çocuklar açısından daha uygun olmaktadır. Karina Balık Restaurantta fiyatlar çok yüksek olmamakla birlikte buraya gelenler sivrisineklerin rahatsız ettiğinden çokça bahsetmektedir. Bu yönden tedbirli olmanızda fayda var.


Aydın turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/aydin-turlari-22 buran ulaşın!