Atatürk Arboretumu Nerede? Nasıl Gidilir?


İstanbul da bulunan değerlerden önemlilerinden birisi olan arboretum belkide ilk olarak gezilmesi gereken yerlerden birsidir. Arboretum milyonlarca misafir tarafından ziyaret edilmektedir. Hem yerli hem de yabancı olmak üzere ciddi bir şekilde ziyaretçi almaktadır. Arboretumda huzur dolu vakit geçirebilir arkadaşlarınız ile doğanın derinliklerin de hoş sohbetler yapabilirsiniz. İçeride bir çok daha faklı etkinlikler yapabilirsiniz. Özellikle fotoğrafçılıkla uğraşanlar burayı farklı açılardan resme dökmek istemesinden dolayı her on metrede bir fotoğrafçıya rastlamanız mümkündür. Bazı çiftler düğün ve nişan fotoğraflarını da bu özel mekan da çekmektedir. Doğa ve bitkiler ile uğraşanların uğrak yeri olan Atatürk Arboretumu, geniş bir araziye kurulmuştur. Yaklaşık 345 Hektarlık bir arazi üzerine kurulan bu doğal Arboretum, Belgrad ormanında yer almakta. İstanbul’da Sarıyer bölgesinde kurulan Atatürk Anma Parkı, içerisinde yer alan büyük bir göl, içerisinde Minyatür eve benzeyen güzel yapılı bir ev ve etrafında doğal ağaçlıklar. Hepsi bir birinden güzel, doğal yürüyüş alanları, öğrencilerin bilgi toplaması için çok muazzam bir yer. Böyle bir doğa harikası bizlerin yanı başındayken değerini bilmemiz gerekmektedir. Dünyada eşi benzeri olmayan güzelliklere sahip bir milletiz fakat bazen onların kıymetini bilemiyoruz ne yazık ki sizlere bir öneride bulunmak isterim burada arkadaşlarınız veya sevdikleriniz ile yapacağınız ziyarette çevreye ve orada bulunan bitkilere çok özenli bir şekilde yaklaşmanız dır. Değerli tatilciler şimdi sizlere arboretuma ulaşım ve diğer önemli bilgileri açıklayayım.


Atatürk Arboretumuna Nasıl Gidilir?

Avrupa’nın ve İstanbul’un en gözde yerlerinden birisi olan doğal güzelliklerin ve huzurun en derinliklerine inebileceğiniz adeta bir yaşam biçimi olan Atatürk arboretumuna en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Eğer arboretuma toplu taşıma araçları ile gitmek isterseniz sizler için seçtiğimiz en kolay ulaşım şekli metro ve oradan da otobüs ile devam etmeniz yönündedir. Metroya binip Hacıosman durağından indikten sonra 42HM hat numaralı otobüslere binerek Bahçeköy’e gidiniz. Oradan da yürüyerek arboretuma kolayca ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma için en kolay yöntem bu şekildedir.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel aracı ile gidecek olanların ise ilk olarak Sarıyer’e doğru gitmeleri gerekmektedir. Daha sonra oradan Bahçeköy yoluna doğru ilerleyiniz. İstanbul üniversitesinin spor salonu karşınıza gelene kadar ilerlemeye devam ediniz. Daha sonra salonun karşısında ve Kemerburgaz yolunun sol tarafından 500 metre kadar ilerledikten sonra arboretum karşınıza çıkacaktır. Ayrıca tabelaları da takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında aşağıda eklediğim harita üzerinden de direk olarak araç ile veya yaya olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu İçerisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Atatürk Arboretumu içerisinde doğayı ve bitki türlerini korumak amaçlı olarak bazı kurallar uygulanmaya başlandı.Bunlar şu şekildedir.

Fotoğraf malzemeleri: Profesyonel fotoğraf çekimi yapılabilecek her türlü ekipmanın ve kostümün içeriye alınması yasaklandı.

Yeme içme ürünleri: Ayrıca her türlü yiyecek bebek mamaları hariç olmak üzere alkollü ve alkolsüz içecek yine su hariç olma koşuluyla yasaklanmıştır.

Yanınızda getirmemeniz gerekenler: Tripot, bisiklet, top, uçurtma, balon, konfeti bisiklet, motor ve diğer açık alanlarda oynanabilen çeşitli oyun ve ve eğlence malzemelerin ve evcil canlıların içeriye alınması yasaklandı.

Not: Bu alınana kuralların artan ziyaretçi sayısı ile birlikte çevreye verilen zararlar nedeniyle alındığı yönetim tarafından açıklanmıştır.

Evet değerli İstanbul severler İstanbul da en güzel gezilecek yerlerden birisi olan arboretumu sizlere tanıtmaya çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Aşağıda arboretum ile ilgili görselleri ve yol haritasını bulabilirsiniz. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz yorumlar üzerinden soru ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz. İstanbul hakkında ve gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgiler için bizi takip etmeye devam ediniz. Herkese bol eğlenceli tatiller dilerim.


Güzel yurdumuzun gezi turlarına https://www.tatilkalbi.com/turlar giderek ulaşın.