Assos Nerede Nasıl Gidilir?


Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin Behramkale köyü bu isminden çok Assos olarak biliniyor.

Assos, antik liman kenti Assos‘tan kalan bir isim. Gözde tatil yerleri arasında farklı bir deneyim sunan Assos’a nasıl gidilir? sorusunun yanıtı aşağıdaki satırlarda yer alıyor.


Assos’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’a 400, Ankara’ya 730, İzmir’e 238, Ayvacık’a 17 kilometre mesafede bulunan Assos‘a direkt otobüs seferleri bulunmuyor. Assos’a nasıl gidilir sorusunun yanıtı da işte biraz da bu nedenle daha bir önem kazanıyor.

Assos‘a gitmek için önce Çanakkale‘ye ulaşmak gerekiyor. Çanakkale’ye ülkenin birçok şehrinden direkt otobüs seferleri bulunuyor.

Otobüsle Assos‘a gitmek isteyenler önce Çanakkale’ye veya Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk’a ulaşmak zorundalar. Çanakkale otogarından Ayvacık’a minibüsler kalkıyor. Çanakkale otogarından minibüsle Ayvacık’a gidip oradan da Behramkale’ye ulaşmak için başka bir minibüse binilmek zorunda. Böyle bakıldığında hayli meşakkatli ve yorucu görünse de, Assos‘ta tatil yapmak için bazen bu yol hali çok da önemli olmuyor. Bineceğiniz dolmuşlar genellikle sahile iniyorlar.

İzmir’den Assos‘a gitmek için Edremit yolu takip edilip, Küçükkuyu’dan sonra Assos kavşağına varılıyor. Ankara’dan Assos‘a gitmek için ise, Eskişehir – Bursa – Balıkesir – Edremit yolunun izlenmesi gerekiyor.

İstanbul’dan kendi aracınızla Assos‘a varmak için Çanakkale Boğazı’nı geçmeniz gerekecek.

Gelibolu – Lapseki, Eceabat – Çanakkale, Kilitbahir – Çanakkale feribotlarından birini güzergahınıza göre kullanabilirsiniz. Feribot geçişinizi yaptıktan sonra Ezine – Ayvacık yolundan yaklaşık bir saat kadar daha devam ederek Assos‘a varabilirsiniz.

Olmadı Bandırma hızlı feribotu ile Assos’a gideyim derseniz sadece daha az araç kullanmış olursunuz. Bandırma’da indikten sonra Balıkesir – Edremit – Akçay – Altınoluk, Küçükkuyu’yu geçerek Assos‘a ulaşabilirsiniz.

İstanbul’dan yaklaşık 6 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Assos‘a, Ankara’dan ise 4 saatte varılabiliyor.


İstanbul’dan Türk Hava Yolları ile Çanakkale’ye uçmanız da mümkün. Zaman zaman bazı havayolları Edremit havalimanına da seferler düzenliyorlar. Assos‘tan Çanakkale 90, Edremit yaklaşık 60 kilometre ve ulaşım minibüs veya taksilerle sağlanıyor.

Assos özellikle dingin huzurlu ve doğanın içerisinde bir tatil yapmak için en ideal tatil yerlerinden biri. Tarihi özellikleri ve antik kenti ile nefis denizi de Assos‘u çekici kılan diğer özelliklerden.


Egenin güzelliklerini ziyaret etmek için https://www.tatilkalbi.com/ege-turlari adresine uçun!