Aspendos Nerede? Nasıl Gidilir?


Aspendos Antalya’nın tarih kokan en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Aspendos hakkında detaylı bilgi ve görselleri için makalemizi okuyunuz.

Turizmin başkenti olan Antalya’dan harika bir tarihi eserden sizlere bahsedeceğim. Tarihi eser oluşunun yanı sıra Antalya’nın en gözde turizm mekânlarından birisidir. Aspendos Antalya’nın Serik ilçesinde ve Belkıs köyünde bulunur. Aspendos tarihi bir şehrin adıdır. Aspendos ilk olarak akalar tarafından ve m.ö. 10. Yüzyıl da kurulmuştur. Aspendos sadece bir açık hava tiyatrosunun adı değil tarihi bir şehrin adıdır. Açık hava tiyatrosunu Aspendos’a Romalılar inşa etmiştir. Aspendos tarihte bölgede ilk olarak kendi adına para bastıran şehirlerden birisidir. Aspendos’u Bu kadar üne çıkaran ve bu kadar bilinirliğini arttıran sadece antik şehir olması değil ticaret yollarının üzerinde olması sürekli şehre insan akımına yol açmış ve farklı kültürdeki insanların gittikleri yerde şehirden bahsetmesi sonucunda bu kadar üne sahip olmuştur. Aspendos ün açısından oldukça ilerdeydi bunun yanında birde ekonomik açıdan oldukça rahattı ekonomisi çok iyi bir şehirdi bunun nedeni de yine şehrin ticaret yollarının üzerinde bulunmasıydı insanlar artık ekonomik olarak rahat olduğundan dolayı kendilerini kültüre vermişlerdi açık hava tiyatrosu ve diğer tarihi yapılara bakılınca anlaşılmaktadır.


Aspendos’a Nasıl Gidilir? Nerde Konaklanır? Ne yenir?

Aspendos’a toplu taşıma yoluyla gitmeniz mümkün değildir sadece şehir merkezinden sürekli olarak Aspendos’a turlar düzenlenmektedir. Hemen hemen şehir merkezinin her yerinde bu turları düzenleyen acenteler mevcuttur. Kendi aracınız ile gidecekseniz aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz. Aspendos da Nerede Konaklanır? ASpendosun içerisinde her hangi bir konaklama merkezi veya otel yoktur şehir bir sit alanıdır. Bu nedenle aspendosa geldiğiniz yoldan geri döndüğünüzde otelleri konaklama merkezlerini yol boyunca göreceksiniz. Aspendosda Ne Yenir? Aspendosun içerisinde herhangi bir yemekhane falan yoktur aspendosun çevresindeki köylerde köylülerin yaptığı köy yemeklerini yiyebilirsiniz.


Antalya turlarımız için  https://www.tatilkalbi.com/antalya-turlari-136 adresine gidin.