Artvin Karagöl Nerede? Nasıl Gidilir?


Karadeniz’in simge şehirlerinden olan Artvin de gezilip görülecek yerleri sizler için sıralamaya devam ediyorum. Yine bir doğa harikası olan Karagöl den sizlere bahsedeceğim. Artvin Karagöl Artvin’in Borçka ilçesinde yer almaktadır. Doğa harikası olan Karagöl de doğa ile baş başa kalabilir arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile o muhteşem doğayı fotoğraflayabilirsiniz. Bunun yanı sıra piknik yapabilir hoş vakitler geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Karagöl de su üstü topu ile su üzerinde yürüyüş de yapabilirsiniz. Kamp alanlarında kamp kurabilirsiniz. Balık tutabilir, trekking yapabilirsiniz ayrıca topluca düzenlenen bir çok oyun aktivitelerine de katılabilirsiniz. Çevredeki mağaraları gezebilirsiniz. Aynı zamanda burada topluca olarak da organizasyonlar yapabilirsiniz. Mesela düğünler, şirket toplantıları, nişan organizasyonları, geziler ve şenlikler gibi çeşitli organizasyonları da yapabilirsiniz. Karagöl hakkında biraz da teknik bilgi verecek olursak ; 4.08.2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca Tabiat Parkı olarak ilan edilen Karagöl toplamada 368 hektar alana sahiptir, göl ve çevresi ise 5 hektar alana sahip olup Artvin ilinin Klaskur (Aralık) Köyü yakınlarında yer almaktadır. Bir heyelan gölü olan Karagöl 1900’lü yılların başında bugün Klaskur olarak bilinen yaylanın yakınında bulunan bir tepenin kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatması ile oluşmuştur. Doğa ve yürüyüşü sevenler için oldukça güzel ve nezih bir ortamdır. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere Karagöl’e ulaşım şekilleri, konaklama gibi diğer önemli bilgilerden bahsedeyim.


Artvin Karagöl’e Nasıl Gidilir?

Karadeniz de bulunan en güzel doğa harikalarından birisi olan görünce adeta aşık olacağınız Artvin Karagöl’e en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Artvin Karagöl Artvin ilinden toplamda 57 km ilk 51 km’si asfalt olup son 6 km’si doğal park taşlı yoldur. Artvin Borçka ilçesine olan uzaklığı ise toplamda 25 km kadardır. Artvin Borçka tabelalarını takip ederek Borçka’ya geldikten sora yine aynı şekilde Karagöl tabelalarını takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Klaskur (Aralık Köyü ) tabelalarını da takip ederek ulaşabilirsiniz. Bunun yanında aşağıda eklediğim harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

2023 yılı Artvin Karagöl, Giriş Ücreti, Konaklama ve Yeme İçme Olanakları

Karadeniz’in doğa harikası yerlerinden olan Artvin Karagöl’e giriş Ücretleri şu şekildedir; Motosiklet : 33 TL. Konaklama olanaklarına değinecek olursak konaklama olanakları Karagöl milli park olduğundan dolayı Karagöl içerisinde konaklamanız mümkün değildir. Ama 5-10 km kadar yakınlarda çeşitli otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Karagöl’de kamp yada çadır kurarak konaklayabilirsiniz. Çadır kurma fiyatları da şu şekildedir; çadır başına 150 TL ile 500 TL Arasında değişir. Yeme içme olanaklarına değinecek olursak çevrede bulunan yöresel restoranlarda bu ihtiyacınızı giderebileceğiniz gibi kendi erzaklarınızı getirerek piknik yapabilirsiniz.

Evet değerli tatilciler Karadeniz geziniz de mutlaka uğramanız gerek yerlerin başında gelen Artvin Karagöl den sizlere bahsettim. Artvin de daha fazla gezilecek yer için bizi takip etmeye devam ediniz. Aşağıda Artvin Karagöl resimlerini görebilirsiniz.


Karadeniz turlarımızı incelemek için https://www.tatilkalbi.com/karadeniz-turlari-940 adresine gidin!