Arjantin gezilecek yerler?


Güney Amerika’nın en güney ülkesi Arjantin, ağzınız açık izleyeceğiniz egzotik vahşi yaşamı, sömürge kasabaları, canlı mı canlı kültürü ve özgün mutfağıyla Amerika’nın en popüler seyahat bölgelerinden biri. İspanya’nın 16. Yüzyılda sömürgeleştirdiği topraklar, artık bağımsız bir cumhuriyet. Dünyanın ciğerlerini oluşturan ormanları, göz alıcı buzulları ve pastoral stepleriyle sizi kendine hayran bırakacak Arjantin’in gezilecek bazı yerlerini sıralıyoruz.


Iguazu Şelalesi


Görüntüsü ve gürültüsüyle dünyanın en çarpıcı doğa harikalarından biri olan Iguazu Şelalesi, Brezilya ve Arjantin sınırı üzerinde yer alıyor. Egzotik yaban hayatı ile iç içe olan şelalanin etrafı yemyeşil ormanlarla çevrilidir. Ulusal Park alanı olarak koruma altına alınan bölge, pek çok yürüyüş yolu bulunmakta. İsterseniz şelalenin döküldüğü bölgenin etrafında tekne turlarına da katılabiliyorsunuz. Şelalenin yakınlarında yer alan Puerto Iguazu adlı küçük kasabada, konaklayabileceğiniz oteller ve dinlenebileceğiniz kaplıcalar vardır.


Buenos Aires


Arjantin’in başkenti olan şehir, Güney Amerika’nın da ikinci büyük kentidir. İspanyolcada güzel havalar anlamına gelen Buenos Aires, çoğunlukla İspanyol ve İtalyan kökenli Arjantinlilerden oluşan bir nüfusa sahip. Animasyonlu mahalleri, sansasyonel alışveriş kültürü, gurme mutfakları, renkli Avrupa mimarisi ile Güney Amerika’yı baştan çıkaran Buenos Aires, tango ateşinin dünyada yakıldığı yerdir.


Los Buzulları


Los Buzulları veya Los Glaciares Ulusal Parkı, dünyada azametin bir başka dışa vurduğu bölge, doğada görebileceğiniz en etkileyici harikalardan biridir. Buzulların hiç bitmeyen yolculuğu, devasa buzul bloklarının ilerleyişi, kopan parçaların sulara gömülüşü dünya gözüyle görebileceğiniz en büyük doğa olaylarındandır.Patagonya bölgesinde yer alan ulusal park, yedi kilometre karelik bir alanı kapsamakta ve pek tabii ki UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.


El Calafate


Önceki yıllarda Patagonya’nın uyuyan kasabası, son zamanlarda turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği yerlerden biri haline geldi. Santa Cruz eyalatinde yer alan bu El Calafate, Perito Moreno Buzulu’nu izleme imkanı sunuyor. Cafe ve restoranları ile turistlere için tekrar dizayn edilen kasaba, caddelerinde hoş bir yürüyüş olanağına sahip. Buzulların çatlayıp düşerken ortaya çıkan ses ve rüzgarı, bu kasabadan duyup hissedebiliyorsunuz. Video kameralarınızı yanınızda hazır bulundurmanızda fayda var. Ayrıca Glaciarium mağazalarından orijinal hediyeler almanız mümkündür.


Mendoza


Latin Amerika’nın en fazla şarap üretilen bölgesi olan Mendoza, aynı zamanda Aconcagua ile Amerika’nın en yüksek dağına sahiptir. Dağcılıkla ilgilenen için popüler bir yer olmasının yanında sporsever gezginlere rafting, binicilik ve trekking gibi birçok imkan tanımaktadır. Mendoza, mağazaları, müzeleri, restoranları ve güzel binaları ile geceleri güneyin parlayan şehridir.


Ushuaia


Eskiden kolonilerin cezalandırılmak için sürgün yeri olarak kullanılan Ushuaia kenti, Arjantin’in ve dünyanın güneyinden yer alan son yerleşim yeridir. Dünyanın güney ucunda yer alan Ushuaia, Antarktika seyahatleri start noktasıdır. Kış sporları için çok elverişli olan yerde,  doğal yaban hayatını da izlemek mümkündür. . Glacier Martial ve Cerro Castor dağları bu bölgede yer alırlar.


Bariloche


Çikolata mağazalarıyla ve mimarisiyle İsviçre köylerini anımsatan Bariloche, bozulmamış gölleri ve ormanlarla kaplı yemyeşil dağlarıyla tam bir pitoresk görüntüye sahiptir. Yaz kış muhteşem bir manzaraya sahip olan Bariloche, Güney Amerika’nın en büyük kayak merkezi olan Cerro Catedral’e çok yakındır.


Puerto Madryn


Golfo Nuevo kıyısında bulunan Puerto Madryn, son yıllarda turizm patlaması yaşayan şehirlerdendir. Deniz suyu çok sıcak olmasa da plajlarının güzelliği bu durumu göz ardı edilmesine sebep olmaktadır. Güney balinalarının üreme alanı olan bölgede, balinaları yakından görebilmeniz için turlar düzenlenmektedir. Özellikle temmuz ve eylül ayları arasında balinaların geçişini canlı canlı izleyebilirsiniz.


Cordoba


Arjantin’in ikinci büyük kenti olan Cordoba, Sierras Chicas Dağları’nın eteklerine kurulmuş ve ülkenin coğrafi anlamda merkezinde yer almaktadır. Pitoresk vadiler ve dağlarla çevrili şehir, İspanyol sömürgesinin izlerini taşıyan bir mimariye sahiptir. 300 bine yakın öğrenciye sahip şehir, genç ve enerjik bir atmosfere sahiptir. Cizvit blokları olarak bilinin saraylar, kiliseler ve anıtlar görmeniz gereken tarihi eserler arasında yer alır.


Mar del Plata


Buenos Aires eyalatinde yer alan Mar del Plata, Arjantin’de aristokrasinin uğrak yeridir. Her yıl 10 milyona yakın turistin ziyaret ettiği bölge Güney Amerika’da da en popüler bölgelerden biridir. Yaz aylarında şehir en yoğun dönemlerini yaşar. Türkiye’de kışı yaşadığımız dönemlerde özellikle Ocak ayında gidilmesi gereken bir yerdir. Plajları aralık, ocak ve şubat dönemlerinde Latin Amerika güzelleri doldurur ve her gece dans partileri düzenlenmektedir.