Arapapıştı Kanyonu Nerede? Nasıl Gidilir?


Aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte güzel bir gezi turuna çıkmayı düşünüyor olabilirsiniz. Doğa ile iç içe ve gizli kalmış güzelliğiyle insanı büyüleyen Arapapıştı Kanyonu gezi planınızda yer alabilecek mükemmel bir tercih.

Arapapıştı Kanyonu yaklaşık 300 metre yüksekliği ve 6 km uzunluğuyla Ege’de ziyaret edebileceğiniz, antik şehir kalıntılarını da içerisinde barındıran bir çok farklı dine ev sahipliği yapmış muazzam bir gezi güzergahı.

Aydın sınırları içerisinde yer alan Arapapıştı Kanyonu aynı zamanda Denizli, Aydın ve Muğla il sınırlarının kesişim noktasında bulunuyor.

Arapapıştı ismi ile oldukça dikkat çekmekte olan bu kanyon rivayetlere göre milattan sonra 7. yüzyılda bu bölgeye sefer düzenleyen arapların bölgenin dik ve sert yamaçları nedeniyle daha fazla ilerleyememesi üzerine, “Arap şaşırdı” anlamına gelen Arapapıştı ismi ile anılır olmuş. Kanyon her ne kadar Arapapıştı diye biliniyor olsa da “İnceğiz Kanyonu” olarak da anılıyor.

Arapapıştı Kanyonu‘nun oluşum süreci uzun yıllar almış olsa da 2 sene önce ziyarete açılmış durumda. Yani 2017 senesinde turizme kazandırılan bölge Aydın ilinin en gözde ve en iddialı turistik yeri olma yolunda ilerliyor ve gerçekten de Arapapıştı Kanyonunun manzarası buraya gelen insanları pişman etmiyor.


Arapapıştı Kanyonu Nerede? Kanyona Nasıl Gidilir?

Arapapıştı Kanyonu konum olarak oldukça ilginç bir yerde. Kanyon Denizli-Muğla il sınırından başlayıp, Aydın il sınırlarından devam ediyor. Eğer Arapapıştı Kanyonu’nu görmeye gidiyorsanız 3 şehrin kesişiminde bulunuyor olacaksınız.

Kanyon Aydın iline bağlı Bozdoğan ilçesinden yarım saat kadar uzaklıkta bulunuyor. Aydın’dan ise kendi aracınızla 1.5 saat sürmekte.

Eğer kendi aracınızla gidecekseniz Aydın merkezden Denizli yolu istikametinde gidip, Yenipazar sapağına girmelisiniz zaten sonrasında tabelaları takip ederek kanyona rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İzmir ile kanyon arası yaklaşık olarak 2,5 saat sürmekte. Şahsi aracınızla İzmir’den kanyona gitmek için en iyi yol Aydın otobanı üzerinden Nazilli’ye ulaşarak gitmektir. Nazilli ile Arapapıştı Kanyonu arasında 52 km mesafe bulunuyor.

Arapapıştı Kanyonu’na Toplu Taşıma ile Gitmek

Kanyona toplu taşıma ile ulaşabilmek de mümkün. Teknelerin kalktığı iskeleden geçen 216 numaralı otobüs ile kanyona ulaşabilirsiniz. Sabah 08:00 – 17:30 saatleri arasında karşılıklı olmak üzere otobüs seferleri düzenlenmekte.

Arapapıştı Kanyonu’nda Neler Yapılır?

Arapapıştı Kanyonu‘nun gidilebilecek iki yeri bulunuyor. Birincisi kanyonun içerisine doğru organize edilen tekne turlarının yapıldığı yer, ikincisi ise muhteşem bir manzara ile karşı karşıya geleceğiniz seyir tepesidir.

Bu iki yeri görmezseniz geziniz eksik kalacak demektir. O yüzden tüm gününüzü buraya ayırmalısınız ki pişmanlık duymayayasınız.

Ayrıca böylesine güzel bir yeri gezip gördükten sonra gün sonunda açlığınızı gidermek amacıyla dönüş yolu üzerinde pide de yiyebilirsiniz.


Ege turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/ege-turlari burdan ulaşabilirsiniz.