Apollon Tapınağı Nasıl Gidilir?


Aydında en güzel tarihi mekanlarımızdan birisi olan Apollon tapınağından sizlere bahsetmek istiyorum. Tapınak güney de ile batı Anadolu kıyılarında kurulmuş Antik bir kent olarak bilinse de öyle değil sadece bir din merkezi olarak kurulmuştur. Tapınak diğer tarihi miraslara bakıldığında şuan ki durumu tarihçileri ve gelen misafirleri oldukça fazla şaşırtmaktadır. Özellikle ayakta kalmayı başaran 3 dev sütun oldukça fazla dikkat çekmektedir. 100 yıllar önce bile tarihçilerin dikkatini çekmiş ve bir çok makalede konu olmuştur tapınak. Tapınak savaşlar esnasında saldırılardan dolayı zarar görmüştür sadece savaşlar değil doğal olaylar ve zamanında etkisiyle zarar görmüş fakat yinede Dim dik ayakta kalmayı başarmıştır. Tapınak yunan kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Apollon’un hem hasta edici hem de iyileştirici olduğuna bir dönem inanılmaktaydı. Eski zamanlarda tapınağın avlusunda kahinler kendi hünerlerini sergilermiş tapınak sürekli olarak gündemde kalmış fakat pers saldırılarıyla özellikle ciddi bir şekilde yıpranmış ama tapınağa sahip olanlar sürekli olarak burayı tadilat etmiş hatta öyle bir hikaye var ki çok şaşıracaksınız. Tapınağın tadilatında çalışan ustalar paralarını alamadıkları için tapınağın duvarına bu durumu işleyerek anlatmışlar. Tapınak sürekli tadilat şeklinde kullanıldığı için Bizans döneminde bir dönem askeri garnizon olarak bile kullanılmış. Tapınak Didim’e bağlı Yenihisar köyünde bulunmaktadır. Tapınağa girişte araç park yeri bulunuyor ve sürekli olarak bir görevli sizleri yönlendiriyor. Şu anda ise Didim de en güzel gezi noktalarından birisi haline gelmiştir tapınak Didim tatilinizde mutlaka buraya uğramanızı sizlere öneriyorum lafı çok fazla uzatmadan apollon tapınağı ile ilgili önemli bilgileri sizinle paylaşayım.


Apollon Tapınağına Nasıl Gidilir?

Didimin Yenihisar köyünde bulunan tarihin önemli simgelerinden birisi haline gelmiş Apollon tapınağına en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Apollon tapınağı Didim’in kuyezin de yer almaktadır kolay bir şekilde gidebilmek için ilk olarak Didim merkeze geliniz daha sonra Yenihisar köyüne giden dolmuşlara merkezden binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuşlar şehir merkezinden ve terminalden kalkmaktadır.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Didim merkeze geldikten sonra Yenihisar köyü tabelalarını takip ederek yolunuza devam ediniz. Altınkum plajının bulunduğu yol üzerindedir apollon tapınağı Bu şekilde kolayca ulaşacaksınız. Bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.


Akdeniz turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/akdeniz-turlari burdan ulaşabilirsiniz.