Antalya’nın En Gözde Tatil Yerleri


Türkiye’de turizm söz konusu olduğunda akla ilk gelen şehir Antalya, denizleri, plajları, kültürel, doğal ve tarihi bölgeleri, çeşitli aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlere çok sayıda alternatif sunuyor. Antalya’nın en gözde tatil yerlerini ve tanıtımları hakkında bilgi alacağınız makalemiz tatil rotanızı çizmenize yardımcı olacaktır.


Demre

Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden olan Demre’nin eski adı Myra’dır. Bilinen tarihi M.Ö. 5000 yollarına dayanmaktadır. Tarih kokan sokakları ve tertemiz doğası ile dikkat çekmektedir. Seracılığın yoğun olarak yapıldığı ve yerli halkın geçimini genellikle bu yönde sağladığı Demre’de, her sene 6 Haziran’da Noel Baba ve Dünya Barışı adına Çağrı etkinlikleri düzenlenmektedir.

Demre’de oldukça uygun fiyatlarda konaklama imkanları bulunmaktadır. Otelleri, pansiyonları ve eski evleri ile her kesime ait tatil yapma imkanı sunmaktadır. Demre’de gezilmesi gereken bazı yerler: Soura antik kenti, Demre’nin eski adı ve tarihi geçmişi olarak da bilinen Myra antik kenti, Aziz Nikolas kilisesinin de içerisinde bulunduğu Andriake ve Theimussa’dır. Kaş ilçe merkezine 50 km uzaklıkta yer alan Demre’ye Finike’den kıyı boyunca 30 km uzunluğunda karayolu ile gidilebilir. Yöresel yemekleri ile de ünlü olan Demre’de Kölle, Tandır kebabı, Saç kavurma, Demre pilavı, yengeç çeşitleri, gözleme ve kendine has ayranı, balık çeşitleri ve taze sebze yemekleri denenmesi gereken lezzetlerdendir.

Kalkan

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı bir turizm merkezi olan Kalkan’ın, Osmanlı İmparatorluğu Dönemindeki isminin anlamı Rum balıkçı köyüdür. Tarih kokan sokakları, eski Rum evleri, ufak yat limanları ile dikkat çekmektedir. Mavi bayraklı plajları, durgun suları ve balta girmemiş ormanları ile adeta doğa harikası bir tatil beldesidir. Uygun fiyatlarda konaklama imkanı sunan Kalkan’da, otelleri pansiyonlar, moteller, apart oteller ve apart daireler bulunmaktadır. Her kesime uygun tatil yapabilme imkanının olması ise Kalkan’ın çokça tercih edilmesindeki önemli faktörlerdendir.

Kalkan’da gezilip görülmesi gereken bazı yerler: Kaputaş plajı, denizden 500 metre yükseklikteki Bezirgan Yaylası, Rumlar ile Türklerin yüzyıllar boyunca beraber yaşadığı İslam Köyü, Fethiye ilçesine bağlı Kumluova Köyü, Gelemiş Köyü’ne 10 km uzaklıktaki Patara beldesidir. Yöresel lezzetler bakımından da oldukça zengin olan Kalkan’da Kuzu kebabı, gözleme çeşitleri kendine has ızgara balık çeşitleri yöresel lezzetlerdendir. Kalkan’da Kaputaş plajında denize girebilir, Bezirgan Yaylası’na çıkabilir, Eski Rum Evleri’ni gezebilir, mavi turlara katılabilir, yamaç paraşütü etkinliklerine katılabilirsiniz.

Kekova

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Akdeniz bölgesindeki her ada gibi Kekova adası da konumu ve koptuğu anakaraya yakınlığıyla tam anlamıyla tatilcilerine tarih kokan bir tatil sunmaktadır. Antik kentlerin büyüleyici atmosferi içerisinde sakin bir tatil için gereken herşey Kekova’da mevcut. Tekne ve kano turlarını doyasıya yapabileceğiniz bölgeye has balık çeşitleriyle farklı tatlar tadabileceğiniz, rehber eşliğinde tarihi kentlerini gezebileceğiniz Kekova mistik yapısıyla kapılarını tatilcilerine açıyor. Dalış yapmak isteyen tatilcilerin uğrak yerlerinden olan Kekova’ ya ulaşım diğer Akdeniz adaları gibi direk karadan veya denizden mevcut olmayıp, Kaş limanından tekne kiralayarak gidebileceğiniz bir Akdeniz adası. Konaklama imkanlarının kısıtlı olduğu bu güzel adaya günü birlik yapılacak gezilerin tadı bir başka oluyor. Ortaçağdan kalma Semina Kalesi’nin surları altında gezerken çayınızı yudumlayabileceğiniz batık şehri gezerken mola verebileceğiniz ve hatta kaya mezarlarıyla Nerkropolis’i izleyebileceğiniz bir tepe de mevcut. Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için ideal bir ada olan Kekova, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Kekova adasını ziyaret ettikten sonra yakınlardaki diğer adaları da ziyaret etmeyi unutmayınız.

Olimpos

Dünyaca ünlü Olimpos Antalya’nın Kemer kentinde bulunur. Hem muhteşem doğası hem de tarihiyle ön plandadır. 1972 yılında koruma altına alınmıştır. Doğal plajları çok güzeldir. Bu plajların başlıcaları Ardasan ve Çıralı plajlarıdır. Olimpos-Beydağları Milli Parkı’nın sınırları içerisinde yer alan Çıralı Plaj’ının 3.2 km kumsalında yürüyüş yapabilir ve muhteşem manzarasını seyrederken yüzebilirsiniz.

Olimpos’ta gezip göreceğiniz birçok ye vardır. Çıralı’dan yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesindeki antik kenti gezebilirsiniz. Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, Yanartaş, Ulupınar gibi beldeler de değerlendirilmesi gereken yerlerdendir. Kemer’e yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan Olimpos, konaklama yönünden çok çeşitli değildir. Ancak ünlü ağaç evlerde konaklanabilmektedir. Bu işletmeler sabah kahvaltısı e akşam yemeğini ücrete tabi tutup, diğer turistlerle ortak bir alanda sunmaktadır. Oldukça samimi, hoş sohbetli ortam sunan işletme sahipleri, cana yakın kişilerdir ve müşteri memnuniyetini ilke edinmiştir. Bu ağaçevler doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlerini kalabalık şehir hayatından sıkılanların bir süre uğramasını tavsiye ettiğimiz işletmelerdir. Ayrıca Olimpos antik kentine 1-2 dakika yürüme

 Side

Akdeniz’in güzide şehri Antalya’nın doğu tarafında bulunur. Şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Alanya, Manavgat, Belek-Serik’le komşudur. Side’de deniz, hava ve karayolu ile ulaşım kolay bir şekilde yapılmaktadır. Eğer Akdeniz’de tatil yapmak istiyorsanız Side tatilinizi geçireceğiniz en güzel yerlerin başında gelir. Antik kentlerinde bolca bulunduğu Side’de safari, rafting dalış gibi heyecanlı aktivitelerin yapılması mümkündür. Bütün bunların yanı sıra Side’de golf de oynayabilirsiniz.

Kendisine has bir mimari yapısı olan Side’yi gezmek isterseniz öncelikle tarihi yerlerden başlamalısınız. Ayrıca eşsiz bir sahili olan Side’de kumsalda güneşlenebilir, tekne turu yapabilir, sahilde gezebilir, güneşin batışını izleyebilirsiniz. Denizi de çok güzel olan Side’de istediğiniz zaman denize girebilirsiniz. Ayrıca meraklı iseniz dalış eğitimi alabilirsiniz. Side’de adrenalin tutkunları için rafting etkinliklerine katılabilirsiniz. Sakin bir tatil geçirmek isteyenler için doğanın temiz havası eşliğinde trekking yapabilirsiniz. Side’de ayrıca safari turları da düzenlenmektedir. Günün her saatini güzel geçirebileceğiniz Side’de akşamları da disko ve kafelerde isteğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

Side’nin bir diğer güzelliği ise antik kentleridir. Şehre girer girmez çeşitli antik yapılar hemen gözünüze çarpmaya başlar. Bu antik yapılar arasında en önemli olanların başında ise 17 bin kişilik kapasitesi olan ünlü antik tiyatro gelir. Ayrıca Büyük Roma Hamamı yapılan restorasyonlar sonucunda müze olarak ziyaret edilebilir durumdadır.

Adrasan

Antalya’dan bahsediyorsanız Adrasan’ı anlatmadan geçemezsiniz. Antalya’nın batısında Olimpos’a komşu olan tatil beldesi bozulmamış doğal dokusu, masmavi denizi ve çevresindeki çok sayıda bakir koy ile cenneti andıran bir tatil yöresidir. Sakin ortamı ve kilometrelerce uzanan kumsalı Adrasan’ı sükunet isteyenler için daha da cazip kılar. Tesislerin denize yürüme mesafesinde olması ayrıca bir artı özelliktir. Adrasan dünyaca meşhur Likya Yolu’nun en keyfili güzergahlarının geçtiği noktadadır.Olimpos – Adrasan ve Adrasan Karaöz güzergahları tarifi mümkün olmayacak kadar güzel manzalarla doludur. Yine Gelidonya Feneri bu güzergah üzerindedir. Bunların yanı sıra Adrasan’da günübirlik tekne turlarına katılabilir, tüm gün birbirinden güzel koylarda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Heyecan arayanlar için ise yamaç paraşütü aktiviteleri mevcut. Bin metre yükseklikteki Role ismi verilen tepeden uzman pilotlar eşliğinde uçabilir, Adrasan’ı kuşbakışı izleyebilirsiniz.



Gözde Antalya turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/antalya-turlari-136 tıklıyarak ulaşın.