Antalya Konyaaltı Plajı-Nerede? Nasıl Gidilir?


Turizm kentimiz olan Antalya’nın en büyük plajlarından olan konyaaltı plajından sizlere bahsedeceğim. Konyaaltı plajı gerek yerli gerek yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği plajlardan birisidir. Konyaltı zaten Antalya’nın en gözde yerlerinden birisidir. Bu yüzden burada bulunan plajda çok ilgi görmektedir. Konyaaltı plajı oldukça uzun bir plajdır. Hatta ülkemizde ki en uzun plaj diyebiliriz. Konyaaltı plajı şehrin batı tarafında bulunmaktadır. Plaj 7 km uzunluğundadır. Sahil boyunca önemli ve çok büyük oteller plaja eşlik etmektedir. Bunun yanında çok sayıda bar, kafeler, gece kulüpleri ve eğlence mekanları ile sahil doludur. Ayrıca sahil boyunca oldukça eğlenceli vakit geçirebileceğiniz güzel bir yürüyüş ve spor yapabileceğiniz harika kumsallar vardır. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere bu güzel yere ulaşım, giriş ücretleri, ziyaret saatleri ve konaklama hakkında detaylı bilgi vereyim.


Konyaaltı Plajına Nasıl Gidilir?

Ülkemizin ve Antalya’nın en güzel plajlarından birisi olan konyaaltı plajına en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Konyaaltı plajına toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenlerin Antalya’nın neresinden gelecekse merkeze giden dolmuş yada otobüsleri kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilir. Antalya merkezden ise konyaaltı dolmuşlarına yada 800, VF02, VF04, KC06, LC07, KL08, UC32, KC33, KC34, KC35, TK36, MF40, TCP45, CV47, TK51, TK52, VC57, MC58, VC59, MC68, KC71 hat numaralı belediye otobüslerini kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Antalya merkezde bulunan tabelaları takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında aşağıdaki harita üzerinden de direk olarak yol tarifi istenebilirsiniz.

Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri ve Konaklama

Konyaaltı plajı halk plajı olduğundan dolayı herhangi bir giriş ücreti yoktur. Fakat sahil üzerindeki özel otellerin plaj alanlarına giriş ücretlidir. Onu da otel yönetimi belirlemektedir oradaki görevlilere sorarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanında giriş ücreti yok ama şemsiye ve şezlong kiralamak için belli ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong ve şemsiye ücretleri ortalama 25 TL arasındadır. Ziyaret saatlerine değinecek olursak plajın giriş çıkış saati yoktur istediğiniz zaman kullanabilirsiniz ama bunun yanında şemsiye ve şezlonglar için gün içinde ziyaret etmeniz gerekmektedir. Konaklama olanakları ise oldukça geniştir. Antalya merkezde ve sahil boyunca her bütçeye uygun ve farklı lükslüklere sahip birçok otel bulunmaktadır. İster yedi yıldızlı isterseniz de üç yıldızlı bir otelde konaklayabilirsiniz. Konaklama ücretleri gecelik 150 TL ile 400 TL arasında değişiklik göstermektedir. Fakat bu fiyatları yarı yarıya indirmenizin tek yolu erken rezervasyon yaparak yada çeşitli turizm firmalarının kampanyalarını takip ederek daha uygun fiyatlar ile konaklamanız mümkündür. Yeme içme olanakları da en az konaklama kadar geniştir. Türk mutfağının bütün lezzetlerini çevrede bulabilirsiniz.

Evet değerli tatilciler Antalya gezinizde mutlaka uğramanız yerlerin başında gelen konyaaltı plajı hakkında sizlere biraz bilgi vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Aşağıda Antalya konyaaaltı plajı ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Yorumlar üzerinden soru ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Antalya ve diğer şehirlerimizde gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler için bizi takip etmeye devam ediniz. Herkese iyi eğlenceler dilerim.


Antalya turlarımızın ayrıcalıklarını https://www.tatilkalbi.com/antalya-turlari-136 ziyaret ederek öğrenin.