Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Halk Plajı


Antalya’nın en ünlü plajlarından birisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Halk Plajı, ince kumu ile meşhurdur. Altın sarısı renge sahip olan ince kum bütün sahili ve deniz tabanını örter. İnsanlar bu kumun üzerinde yürümekten büyük zevk alırlar. Bazı kişiler ise kumun üzerine havlularını sererek güneşlenmeyi tercih etmektedir. İnce kum, kumsa bölümünde çok ciddi bir keyif kaynağı iken denizin içinde olması bazen can sıkabilmektedir. Özellikle plajın yoğun olduğu dönemlerde insanların ve dalgaların etkisi ile bu kum deniz tabanından kalkarak suya karışmaktadır. Bu da insanları rahatsız etmektedir. Ayrıca kıyıya yakın kısımda suyun berraklığı bu kum ile kaybolsa da biraz ilerleyince deniz tabanı çıplak göz ile görülmektedir. Fakat deniz gözlüğü çok daha güzel sonuçlar verir.

Lara Plajı, normalde oldukça uzundur fakat yapılan uygulamalar nedeniyle bölümlere ayrılmış durumdadır ve bunların bir kısmı özel şirketler tarafından işletilirken bir kısmı ise belediye tarafından işletilmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara 1 Halk Plajı uzunluğu bundan dolayı 200 metredir. Plajın genişliği ise 50 metre olup yaz ayların yoğun olduğu söylenebilir. Belediye tarafından yapılan düzenlemeler sayesinde buraya tuvalet, engelli tuvaleti, kabin ve duş gibi alanlar eklenmiştir. Ayrıca burada şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de verilmektedir.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Halk Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?

Antalya’nın doğu sahillerinin olduğu bölümde olan Lara Halk Plajı, şehir merkezine 15 km mesafede bulunur. Havalimanına ise sadece 10 km mesafededir ve bundan dolayı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği plajlardan birisidir.

Lara Halk Plajı’na gelmek isteyenler toplu taşıma araçlarını tercih edebilirler. Şehir merkezinden hareket eden minibüslerle buraya gelmek mümkündür. Özel araçları ile buraya gelecek olan kişilerin ise izleyebilecekleri çok fazla seçenek vardır. Fakat son aşamada Lara Caddesine geçiş yapılması gerekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Halk Plajı Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Burası belediye tarafından işletildiği için ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin ise ücretsizdir. Halkın rahatlıkla girebildiği, arabasını ücretsiz park edebildiği, rahatlıkla mangal yapabildiği, oturma yerleri, ücretsiz ve temiz WC si bulunan bir piknik alanına da sahip bulunan bir plaj. Lakin tüm bu olumlu özelliklerine rağmen kumsalı pek güzel değil. Denizi çok taşlı. Rahat girilemiyor.Mangal piknik yapmak için yerleri de var, Mangal için sadece ızgara ve kömür yeterli çünkü mangal yerleri var. Migrosa 5-10 dakika yürüme mesafesinde, ihtiyaçlarınızı oradan karşılayabilirsiniz.


Antalya turlarımıza hızlıca https://www.tatilkalbi.com/antalya-turlari-136 burdan ulaşın!