Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı


Antalya’da yer alan plajların bazıları sadece kadınlara hizmet vermektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı da bunlardan birisi olup 16 Ağustos 2014 tarihinde hizmete girmiştir. Sadece bayanların ve 9 yaş altındaki erkek çocuklarının kabul edildiği plaj, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Bu plajı da içine alan 400 dönümlük alan, kadınların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir. Plajda görev yapan personelin tamamı kadınlardan oluşmaktadır. Plajın hemen önünde bulunan tesislerde hamam, sauna, kafe, pastane, market ve benzer alanlar bulunmaktadır. Dolayısıyla buraya gelen kadınlar, dışarıya gitmeden bütün ihtiyaçlarını buradan giderebilirler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı’nın uzunluğu 75 metre genişliği ise 60 metredir. Şehir merkezinin hemen dışında olmasından dolayı çok yoğun değildir ve kadınlar rahat bir şekilde burada denize girebilmektedir. Ayrıca deniz suyu son derece temizdir ve bunun için özel bir çaba harcanmaktadır. Bu çabanın karşılığı olarak bu plaj 2017 yılında Mavi Bayrak taşımaya hak kazanmıştır. Sahilin önemli bir kısmı kumlardan oluşsa da çakıl olan bölümler de vardır.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı Nerededir? Nasıl Gidilir?

Antalya’nın sahillerinin önemli bir kısmı doğal plajlardan oluşmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı da bunlardan birsidir ve kentin hemen dışında yer alır. Kent merkezine uzaklığı 10 km’dir. Antalya kent merkezinden buraya toplu taşıma araçları ile gelinebilir. Ayrıca özel araçlarla gelecek olan kişiler Antalya ile Kemer arasındaki karayolunu kullanabilirler. Bu karayolundan Antalya Yat Limanı’na geldikten sonra önce sola sonra sağa dönülmesi gerekmektedir. Ana yola paralel olan bu yol izlenerek Kadınlar Plajı’na gelinebilir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı’na giriş ücretsiz olarak yapılmaktadır. Fakat burada yer alan tesisleri kullanmak için ödeme yapılması gerekiyor. Alınacak olan hizmete bağlı olarak ödenecek miktar değişiklik gösteriyor. Kadınların plaja mayo, bikini ya da haşema ile girmesi zorunludur. Farklı bir kıyafet ile denize girilmeye müsaade edilmiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı saat 08:30 ile 19:00 arasında açıktır.


Antalya turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/antalya-turlari-136 burdan ulaşabilirsiniz.