Ankaradan Abant Gölüne Nasıl Gidilir?


En güzel tatil yerlerinden birisi olan bolu ilimizde bulunan abant gölüne Ankaradan da oldukça fazla ziyaretçi gelmektedir. Şimdi sizlere Ankaradan Abant gölüne nasıl gidebileceğinizi anlatacağım. Ankaradan abant gölüne ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Özel araç ile: Ankaradan abant gölüne gidebilmek için Tem otoyolundan bolu istikametine göre Ankaradan ayrılınız daha sonra Bolu il merkezini geçtikten sonra Abant gişelerinden otobandan ayrılınız. Daha sonra E-5 karayolunu kullanarak abant gölü kavşağına doğru ilerleriyiniz yolda size tabelalar eşlik edecektir. Bu yolda yaklaşık olarak 22 km dir. Kavşağı geçtikten sonra Abant gölü milli parkına ulaşmış olacaksınız bu yolculuk Ankaradan Abant gölüne yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.

Otobüs ile: Ankara aşti otobüs terminalinden Boluya gelen şehir otobüsleirine bininiz Bolu şehirler arası otobüs terminalinden indikten sonra otobüs terminalinden abant milli parkına giden dolmuşlara binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Abant gölüne otobüs ile ulaşım özel araca göre 1- ile 1.5 saat farklılık gösterebilir.



Ankara abant arası kaç km?

Ankaradan Bolu abant gölü kaç km sorusuna yanıt verecek olursak Ankaranın uç noktalarından birisi olan Esenboğa havalimanından abant gölü uzaklığı yaklaşık olarak 230 km kadardır. Buda normal bir seyir izlendiği taktirde yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.


Abant gölünü ziyaret mi istiyorsunuz ? O zaman https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-beypazari-abant-golcuk-turu-gunubirlik size göre!