Ankara’da Gezilecek AVM’ler Nerede? Nasıl Gidilir?


Başkentimiz Ankara, İstanbul’dan sonra en büyük şehrimiz. Memur ve öğrenci kenti olarak bilinen Ankara, bölgenin ihtiyacı olan alışveriş merkezleri açısından oldukça zengindir. Özellikle son yollarda hizmete giren büyük AVM projeleri, şehre yeni bir hava katıyor. Tanınmış markalara ev sahibi yapan bu AVM’ler, alışveriş yapmayı seven kişiler için, geniş otoparkları, çocuklar için özel hazırlanmış oyuncak parkları, farklı lezzetler sunan restoranları ile sizleri bekliyor.



Ankara’da Bulunan En Büyük Alışveriş Merkezleri

1. ATAKULE

Ankara’nın ilk açılan AVM’si olan Atakule, Türkiye’nin de 2. Alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Ankara’nın sembollerinden biri olan bu AVM, 13 Ekim 1989 tarihinde, Ankara’nın başkent oluşunun 66. Yıldönümünde hizmete girmiştir. Şu anda yenileme çalışmaları yapıldığından bir süredir kapalı olan Atakule 2017 yılının sonlarında tekrar hizmete açılacaktır.

Atakule’ye Nasıl Gidilir? : Çankaya ilçesinde yer alan Cinnah Caddesi ile Çankaya Caddesi’nin birleştiği yer alda bulunmakta. Kızılay’dan Çankaya Oran tarafına giden otobüsler buradan geçmekte. Ayrıca Güvenpark yanındaki dolmuşlardan, Ayranca-Oran tarafına gidenlere binerek de ulaşabilirsiniz. Kızılay’dan Atakule’ye gitmek için 185, 188 ve 413 numaralı otobüslere binmelisiniz.

Atakule Adres: Çankaya Mah. Çankaya Cad. 1-502 Çankaya – ANKARA

Telefon: (0312) 447 65 00

2. Acity AVM

2008 yılında açılan Acity Alışveriş Merkezi, Outlet ürünler bulabileceğiniz bir adres niteliği taşıyor. 170’den fazla mağazaya ev sahipliği yapan AVM’de teras, çocuklar için eğlence alanları, bowling, nikah salonu ve sinema gibi imkanlar da sunmakta.

Acity Avm’ye Nasıl Gidilir?: Sıhhiye’den Etimesgut, Eryaman, Sincan tarafına giden dolmuşlara binerek gidebilirsiniz.

Acity Adres: Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:244 istanbul Yolu Yenimahalle – ANKARA

Telefon: (0312) 397 02 00

3. Anatolium AVM

Ankara’daki en büyük Alışveriş Merkezleri’nden olan AVM, Ikea, Carrefour, LCW, Koton gibi birçok tanınmış markaların mağazalarına ulaşabileceğiniz bir adres. Hafta sonu çocuklara özel eğlenceli aktivitelerin sunulduğu bu Alışveriş Merkezi’nde sürekli yapılan çekilişlerle de farklı hediyeler kazanabilirsiniz.

Anatolium Avm’ye Nasıl Gidilir? : Anatolium Ankara’ya Kızılay Ziya Gökalp Caddesi üzerinden 340 ve 341 Nolu Ege Mahallesi otobüslerine binerek, ya da Sıhhiye’den kalkan dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz.

Anatolium AVM Adres: Akşemsettin Mahallesi Doğukent Cad. No:215/B Mamak/ANKARA

4. ANKAmall

330’dan fazla mağaza, 6 bin araçlık otopark, kafeler, restoranları, sinema salonları, çocuklar için eğlence alanları gibi birçok özellikleri bulunan ANKAmall, ziyaretçilerine keyifli ve rahat bir alışveriş ve eğlence imkanı sunuyor. Boyner, Zara, Mango, Decathlon gibi tanınmış markaların ürünlerine ulaşabilirsiniz.

ANKAmall Avm’ye Nasıl Gidilir? : Kızılay’dan, Kızılay-Batıkent istikametine giden metroya binin. Akköprü durağında indikten sonra ANKAmall’a ulaşmış olacaksınız.

ANKAmall Adres: Mevlana Bulvarı No: 2 Akköprü Yenimahalle – Ankara

Telefon: 0 (312) 541 1212

5. Antares

Adını Samanyolu Galaksisi içinde bulunan ve Güneş’ten yüzlerce kat daha büyük ve parlak olan Antares yıldızından almış olan bu AVM, Etlik, Ayvalı, Yenimahalle ve Keçiören bölgesindekilerin rahatça ulaşabileceği bir konumda yer almakta. 200 mağazası, 5000 araçlık otoparkı, sinema ve bowling salonları, çocuklara özel eğlence bölümleri ile sizlerin hizmetinizde.

Antares AVM’ye Nasıl Gidilir? : Kızılay’dan 279 no’lu otobüse binerek ulaşabilirsiniz. Ya da Kızılaydan Batıkent metrosuna binin. İvedik durağında indikten sonra Antares’in servislerine binerek de ulaşabilirsiniz.

Antares AVM Adres: Halil Sezai Erkut Cad. Afra Sok. No: 1/A Ayvalı, Etlik – ANKARA

Telefon: 0312 321 0600


Ankara çıkışlı turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/turlar  ulaşın.