Ankara Rahmi Koç Müzesi Nasıl Gidilir? Çalışma Saatleri?


Ülkemizde müze ziyaretleri ve önemi son yıllarda artmıştı. Koç ailesi ülkemizde bir çok müze kazandırmıştır Ankara da bulunan Rahmi koç müzesi de bunlardan birisidir. Rahmi koç müzesi Ankara’nın ilk sanayi müzesi olması özelliğini taşıyor. Sadece Ankara’dan değil bir çok yerden gelen binlerce müze severi ağırlıyor. Müzeyi özetleyecek olursak ülkemizde sanayinin dönem dönem ne aşamada olduğunu gelişimlerini ve gelişimleri sırasında üretilen ve kullanılan bir çok alet ve gereçleri burada görmeniz mümkündür. Sanayi’nin ülkemizde gelişim aşamalarını tek tek inceleyebileceğiniz ve en güzel görseller ile bilgileri pekiştirebileceğiniz bir müzedir Rahmi koç müzesi. Müze Osmanlı döneminden kalma bir kervansaraydır. Hem müzenin önemi hem de bu güzel tarihi bir yapıyla birleşmesi sonucunda ortaya ciddi bir tarih çıkıyor. Müzede Atatürk ile ilgili çeşitli görseller de sergilenmektedir. Müzeyi konum olarak inceleyecek olursak müze Ankara kalesine yakın bir yerde ve Ankara’ya tepeden bakıyor buda manzaranın bir hayli güzel olma nedenlerinden birisidir. Müzede kafeterya ve restoran bulunmaktadır. Birde hediyelik eşyaların satıldığı bir market vardır.



Rahmi Koç Müzesine Nasıl Gidilir?

Rahmi koç Müzesi şehir merkezine oldukça yakın olup, Ankara Kalesi ana giriş kapısının tam karşısında kalmaktadır. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin hemen yukarısında yer alıyor. Müze etrafında ve yakınında çeşitli otopark alanları yer almaktadır.

Müzeye Nasıl gidilir?: Rahmi koç müzesi Ankara’nın en gözde yerlerinden birisinde yer almaktadır. Bundan dolayı otobüsle veya minibüsle gitmeniz oldukça kolaydır. Ulus bölgesinden kalkan her minibüse ve otobüse binerek, Altındağ belediyesini durağına ulaşılabilir. Buradan müzeye gidecek olan Koyun pazarı yokuşu yürüyerek ulaşabilirsiniz. Dilerseniz taksiyle bu yokuşu çıkabilirsiniz. Belediye durağından indikten sonra tabelaları da takip ederek bulabilirsiniz.

Otobüsle ile müzeye ulaşım bilgileri: Ulus güzergahından kalkan bütün hatları kullanarak ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde minibüs gibi belediyeden indikten sonra koyun pazarı yokuşunu takip ederek kolayca müzeye ulaşabilirsiniz.

Metro ile ulaşım bilgileri: Metro ile ile gitmek isteyenlerin Ulus Metro istasyonundan inip Hisar Caddesi’nden Ankara Kalesi’ne doğru yürüyerek yada taksiye binerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel Araç ile gelecekler için: Altındağ belediyesine doğru ilerleyiniz daha sonra müze tabelaları yada Ankara kalesi tabelalarını takip ederek kolayca ulaşabilir yada aşağıda eklemiş olduğum google maps üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Yakınlardaki gezilecek yerler: Ankara Kalesi: 20 m, Anadolu Medeniyetleri Müzesi: 100 m, Ulucanlar , Cezaevi Müzesi: 1,2 km, Etnografya Müzesi: 1,4 km, Vakıf Eserleri Müzesi: 1,5 km, Cumhuriyet Müzesi ( İkinci TBMM Binası) : 1,7 km, Kurtuluş Savaşı Müzesi(İlk TBMM Binası) : 1,7 km, Anıtkabir: 4,6 km

Değerli okurlar sizlere Rahmi koç müzesi hakkında çeşitli bilgiler vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Aşağıda Rahmi koç müzesi ile ilgili çeşitli görselleri inceleyebilirsiniz.

Yurtiçi tur fırsatlarımızı incelemeniz için https://www.tatilkalbi.com/turlar ziyaret edin.