Ankara Nallıhan Gezilecek Yerler – Nallıhan Nerede, Nallıhan Tanıtım


Başkent’e 161 km uzaklıkta olan Nallıhan ilçesi, tarihi ve kültürü ile tanınan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir ilçedir. Festivaller, kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetleri ile bilinmektedir.

Yazımızda Ankara Nallıhan Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir, Nasıl Konaklanır gibi konulara değineceğiz.

Öncelikle Nallıhan’a Ankara’dan gitmek isteyenler için yol tarifi şu şekilde:

Ankara’dan kendi aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla ortalama 2 saatte Nallıhan’a ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gitmek isterseniz Eryaman, Yenikent, Ayaş, Beypazarı güzergahını takip ederek Nallıhan’a ulaşmanız mümkündür. Aşağıdaki firmalardan bilet satın alabilirsiniz.

Hantur Otobüs İşletmesi: 0 312 341 40 31

Şirin Nallıhan Otobüs İşletmesi: 0312 341 13 02

İstanbul’da olup da Nallıhan’ı bilen çok az sayıda kişi olsa da İstanbul’dan Nallıhan’a gidiş:

İstanbul’dan; Akyazı, Kuzuluk ve Taşkesti güzergahlarını takip edebilirsiniz. Ardından Mudurnu güzergahında yöneleceksiniz. Ortalama 300 km’dir. Bunun haricinde büyük otobüs firmalarından bilet satın alabilirsiniz.




Nallıhan’da Gezilecek Yerler

Nallıhan ilçesinin kültürel karakteristiğine tanık olabileceğiniz birçok açık ve kapalı gezilecek yer bulunmaktadır. İlk önerdiğimiz ve en önemlisi Nallıhan Evleri‘dir. Kendine has dokusu ve mimarisi ile ülkemizde nadir görülen, 200-300 yıl öncesinin ev tasarımlarına ve yaşam alanlarına şahit olabilirsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’ne ait bir kalıntı bulmak istiyorsanız işte o zaman zamanın veziri Nasuh Paşa tarafından inşa ettirilen Kocahan‘ı ziyaret etmelisiniz. 1599 yılından bugüne değişmeyen duruşuyla Kocahan, açık çatısı ile adeta bir simge haline gelmiştir.

Nasuhpaşa ve Uluhan Camii’lerini de ziyaret edebilirsiniz. Nasuhpaşa Camii‘sinde 4 adet türbe bulunmaktadır. Kime ait olduğu belli değildir. Nasuhpaşa Tarafından inşaa ettirilmiştir. Şehir merkezinde bulunan Ulahan Camii ise kıymetli eserleri yerinde görmek isteyenler için önerdiğimiz bir yer.

170 çeşit kuşa ev sahipliği yapan Nallıhan Kuş Cenneti, sadece Nallıhan’ın değil, ülkemizin önemli doğal güzelliklerinden birisidir. Kuşların yaşam alanlarını doğal güzelliklerle birlikte seyretmek isterseniz gezilerinizde değerlendirebilirsiniz.

İlçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Uyuzsuyu Şelalesi piknik alanları ve nadide çam ormanları ile başkentin gözbebeği doğal alanlarından birisidir. Şehir stresinden uzaklaşmak için mutlaka gezip görebileceğiniz yerlerden birisidir. En az 750 yaşında olan Anıt Ağaç da mükemmel bir tabiat harikasıdır. 20 metre uzunluğa ve 2.8 metre çapa sahip olan, günümüzde anıt olarak anılan Anıt Ağaç da ziyaret edebileceğiniz yerlerden birisidir.

Nallıhan ilçesi yakınlarında mutlaka ve mutlaka gezmenizi önerdiğimiz Kuzucular Köyü Kanyonu da alışılmışın dışında bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Oyuk mağaraları ve farklı figürdeki kayalıklarıyla ilginç bir doğal bölgedir.

Taptuk Emre Türbesi ve Bacım Sultan Türbesi de dini öneme sahip türbelerdendir. İlçe merkezi yakınlarındadır.

Nallıhan’da Ne Yenir?

Nallıhan Kaplama Pilavı, bölgeye has Gorçan Kebabı, Döğmeci köyünde bulabileceğiniz fırın ateşinde pişirilen Kabak Tatlısı’nı önerebiliriz. Koyun peynirinden yapılan höşmerim tatlısı da deneyebileceğiniz lezzetler arasında.

Gezi turlarımızıdan yararlanmak için https://www.tatilkalbi.com/turlar ziyaret edin.