Ankara Etnografya Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?


Başkentimiz Ankara da müzeler oldukça öneme sahiptir. Deniz ve sahillerin olmayışı müze gibi yerlerin ziyaret sayısını önemli ölçüde arttırmaktadır. Ankara da bulunan en önemli müzelerden birisi olan etnografya müzesi oldukça önemli eserleri barındırmaktadır hatta kurtuluş savaşı döneminden bile eserler bu müzede sergilenmektedir. Etnografya müzesi Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Müzenin içerisinde yer alan eserler kadar birde mimari yapısı ciddi bir şekilde dikkat çekmektedir. Mimari olarak cumhuriyet dönemi ve Osmanlı döneminin ortak mimarisi gibi düşünebiliriz çünkü kubbe kullanılmıştır. Tek kubbeden oluşan bina taş duvarlar ve oyma mermerler ile inşa edilmiştir. Bina dikdörtgen olarak inşa edilmiştir. Müzeye muazzam bir giriş fırsatı sağlayan toplamda 28 basamaktan oluşan merdivenler ile çıkılıyor giriş kapısından içeri girdiğinizde iç avlu adı verilen ve harika güzellik de ki sütunlu bölüme giriyorsunuz.Bu bölümün tam ortasında mermerlerden yapılma bir havuz var ve üzeri kapatılmamış yani çatı bölümü açık bırakılmıştır. Sonraki dönemde bu iç avlu Mustafa Kemal Atatürk için geçici kabir olarak ayrılmış ve havuz bahçeye nakledilerek çatısı örtülmüştür. Evet sizlerinde gördüğü gibi mimari yapısı oldukça dikkat çekicidir. Cumhuriyet dönemi mimarlarından olan Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılmıştır. Müzede sergilenen eserlere değinecek olursak eski türk kültüründen gelen dokuma ürünler, ayakkabılar, giyecekler, kullanılan mutfak ürünleri, gün içinde kullanılan alet ve edevatların yanı sıra kurtuluş savaşı dönemi eseleri sergilenmektedir. Yani Ankara da gezebileceğiniz en güzel müzelerden birisidir. Şimdi sizlere müze ile ilgili ulaşım ve diğer önemli bilgileri anlatayım.




Ankara Etnografya Müzesine Nasıl Gidilir?

Ankara’nın en güzel müzelerinden birisi olan etnografya müzesine en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşım araçları ile ulaşım şekilleri: Müzeye toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenlerin Kızılay’a giden minibüs ve otobüsleri kullanarak kolayca gidebilirsiniz. Kızılay meydana ulaştıktan sonra gençlik parkı üzerinden yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel aracı ile gitmek isteyenlerin ilk olarak Kızılay meydana doğru gitmeleri gerekmektedir. Burada bulunan tabelaları takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında aşağıda bulunan harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.


Ülkemizin çeşitli yerlerine gitmek için https://www.tatilkalbi.com/turlar inceleyin!