Alternatif bir kış destinasyonu Dubai


Dubai, rotasını yaz mevsimine göre ayarlayanların, uzun karanlık kış gecelerinden, üzerinde kalın elbiselerin ağırlığını taşımaktan hoşlanmayanların dört mevsim gidebileceği yerlerden. Uçak ile İstanbul’dan 4.5 saatte ulaşabileceğiniz, gayet sıcak ve bir o kadar sıcak insanların olduğu şehir, Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinden biri. İnternette kısa süreli bir araştırma yaptığınızda, 90’lı yıllardan bugüne geçirdiği evrime şaşırmamak, hayran kalmamak mümkün değil. Dubai hakkındaki yapay, duygusuz, sadece gökdelenlerin olduğu bir şehir gibi ön yargılarınız varsa, onları yavaşça yere bırakın. Eğlence için inşa edilen bu En’ler şehri Dubai, insanoğlu istediğinde kendi cennetini inşa edebildiğinin somut bir örneği. Farkını dünyaya kanıtlayan şehrin gidilecek, görülecek yerlerini sıralıyoruz.

The Dubai Mall

Bünyesinde devasa bir su altı akvaryumu, gezebileceğiniz büyük bir parkı, yapay kayak merkezi ve buz pistine sahip olan Dubai Mall, dünyada görebileceğiniz en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Beyaz eşyadan teknoloji ürünlerine, giyimden elektronik cihazlara kadar sayısız markanın her ürününden bu alışveriş merkezinde bulmak işten bile değil.

Mall of Emirates

Dubai’nin en büyük ikinci alışveriş merkezindesiniz, ikincilik size küçük gelmesin zira Mall of Emirates, alışveriş merkezi algınızdaki sınırların fazlasıyla dışındadır. Çölde kış tatiline çıkmak aklınızın ucundan bile geçmeyebilir ama Mall of Emirates, Ski Dubai ile bunu hayata geçirmiş bile. Türkiye’ye göre çok ucuz diyemesek de vergisiz alışveriş yapabileceğiniz ve pazarlık yapma yeteneklerinizi sonuna kadar kullanabileceğiniz bir yer.

Burj Al Arab

Arapların Kulesi anlamına gelen Burj Al Arab, Dubai’deki en lüks otellerden biridir. Yapay bir adanın üzerine inşa edilen otel, dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olarak ünlendi. Otelin içinde konaklama dışında günübirlik geziler dahi düzenlenmektedir. Mimarisi yelkeni anımsatan otele Yelken Otel de deniliyor. Bazı mühendislik gerektiren konulardan dolayı otelin dışı bez kumaşlarla kaplanmış, bu yüzey geceleri sinema perdesi olarak da kullanılıyor.

Burj Khalifa

Dünyanın en yüksek gökdeleni olarak kabul edilen Burj Khalifa, 828 metre yüksekliğe sahiptir. Eğer yükseklik korkunuz yoksa, bu dev yapının tepesine çıkabiliyorsunuz. Fotoğraf çekmek için iyi bir konum arıyorsanız, sizi zirveye saniyeler içerisinde çıkaracak dünyanın en hızlı asansörünü kullanmanız gerekiyor. Kalp krizine sebep olacak bir hızda yükselmeseniz de biraz ürpermemek elde değil.

Çölde Safari

Yüzyıllar önceki Bedevi yaşam tarzını, tecrübe etmek isteyenler için düzenlenen çöl turlarına katılabilirsiniz. Bu safariye katılmadan önce sağlığınızı tehlikeye atmadığınızdan emin olmanızda fayda var. Çöl şartları sizi korkutmasın, güvendesiniz ve turları düzenleyenlerin size gerekli bilgileri vereceğinden emin olabilirsiniz. Geriye çölün sunduğu sonsuzluk, içine atlayıp yüzmek isteyeceğiniz kum denizleri kalıyor.  Dubai’de develerin sırtında yolculuk ederek ve Bedevi çadırlarında yapılan çalgılı, dansözlü eğlenceleri izleyerek eski çağlardan bir masalı yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın.

Dubai Jazz Fest

Dubai’de alternatif bir sanat etkinliğine katılmak isterseniz, Dubai Jazz Fest sizin için en uygun aktivitedir. 2003 yılından bu yana her yıl şubat ayının son haftasında gerçekleştirilen müzik şölenine,  caz müziği tutkunlarının yanı sıra tüm dünyada müzikseverler katılmaktadır. Birçok uluslararası müzik ödülü alan Dubai Jazz Fest, her yıl 50 binin üstünde müzikseverin katılımıyla, dünyadaki caz festivalleri arasındadır. Festivalin 2024 programını öğrenmek için organizasyonun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dubai Fountains

Dubai’de Burj Khalifa ve Dubai Mall bölgesinde hava karardığında muhteşem su gösterileri yapılmaktadır. Burada izleyeceğiniz görsel şöleni başka yerde izlemeniz mümkün değil. Çeşitli şekillere bürünerek göğe yükselen suların boyunu, dünyada aşan başka bir su havuzu fıskiyesi bulunmamaktadır. Harika ışıklandırmaların eşlik ettiği suların, havadaki danslarını animasyon filmlerinde dahi göremeyeceğinizi garanti ediyoruz.

Dubai Turu Dubai Ve Abu Dhabi İkonları Şehir Turumuzuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Dubai Flydubai Hava Yolları ile 3 Gece Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Ankara'dan 3 Gece Dubai Turu Türk Hava Yolları Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz.