Alanya seyir terası nerede?


Ülkemizin en önemli turizm noktalarından birisi olan Alanya’da bulunan seyir terası, insanların ilçe manzarasını izlemesine imkan vermektedir. Kademeli olarak inşa edilmesi, Alanya’nın farklı açılardan izlenmesini sağlamakta ve bu da insanlara ayrı bir keyif vermektedir. Alanya seyir terası, sahip olduğu önemli özelliklere rağmen yeteri kadar tanınmıyor. Buraya ilk defa gelen kişilerin ortak görüşü, reklamının çok daha iyi yapılması gerektiği yönündedir.

Alanya, yabancı turistlerin uğrak noktalarının başında gelmektedir. Hatta bazı turistler buraya yerleşmişlerdir ve bu da Alanya’yı daha özel yapmaktadır. Tüm bu özelliklerinin yanında Akdeniz ile doğal güzellikler de eklenince Alanya, çok daha özel bir konuma yükselmektedir. Alanya’nın denize yakın noktasına değil, denizden yaklaşık 650 metre yüksekliğe sahip bir tepesine inşa edilen seyir terası, kentin kuş bakışı olarak izlenmesini sağlamaktadır. Yeşil ile mavinin bütün tonlarını buradan görmek mümkündür.

Seyir terası inşa edilirken insanların keyifli zaman geçirmesi için piknik ve dinlenme alanları da yapılmıştır. Böylece buraya gelen kişiler, uzun süre burada zaman geçirebilirler. Yine bu bölgede yer alan kafe ve benzer alanlardan ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yapabilirler. Alanya’nın en güzel noktalarından birisi olan seyir terasına olan ilgi ilçe çapında oldukça yüksektir.




Alanya Seyir Terası Nerede? Nasıl Gidilir?

Alanya Seyir Terası, ilçede yer alan Büyükhasbahçe Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Alanya ilçe merkezine sadece 5 km mesafede yer alır. Buraya gelmek isteyenler şehir içi otobüs hatlarını kullanabilirler. Alanya Özel Halk Otobüslerinden 8 numaralı araç yolcularını buraya kadar getirmektedir. Özel araçları ile gelmek isteyen kişiler ise Keykubat Bulvarı’nı izlemeleri gerekir. Buradan tabelalar izlenerek seyir terasına ulaşılabilir. Seyir terasının yakınlarında ücretsiz otopark da bulunmaktadır.

Alanya Seyir Terası Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Alanya Seyir Terası, ücretsiz olarak girilecek alanlardan bir tanesidir. Buraya günün her saatinde giriş yapılabilir.

Tavsiyeler

Alanya Seyir Terası, ziyaretçilerine gece ayrı gündüz ayrı manzara sunmaktadır. Buna bağlı olarak istenilen zaman diliminde buraya gidilebilir. Fakat Alanya’nın sıcakları düşünüldüğünde akşamüzeri gitmek çok daha doğru olacaktır. Gündüz ayrı güzel gece başka bir güzel olan Alanya’yı, tam anlamıyla görebileceğiniz seyredebileceğiniz çok güzel bir yer. Otobüs saatleri biraz ilginçtir burada. 8 numaralı otobüslerle merkezde burger king in olduğu taraftan seyir terasına gidebilirsiniz. Dönüşü ise ancak bir saat sonraki otobüsle yapabilirsiniz ve otobüsle indiğiniz duraktan binecek ve yukarıya devam edeceksiniz. Yukarıdan dolaşıp tekrar merkeze inersiniz. Pek özel birşeyler beklemeyin. Selfie nizi fotonuzu çekersiniz. Büfe var. Bir cafe var çay içmelik…piknik masaları da bulursunuz. 

Alanya için https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-yilbasi-ozel-alanya-tatili-la-finca-marina-hotel incelemeyi unutmayın.