Aksaray Yeraltı Şehri Nerede?


Aksaray son yılarda turizm yatırımları ile ön plana çıkmaktadır. Şehrin tarihi güzelliklerini ön plana çıkararak buradaki Aksaray’ın yerli veya yabancı turistlerin şehre çekilmesi planlanıyor. Aslında Anadolu da bulunan ve tarihin en derinliklerinde bile yer alan önemli şehirlerimizdendir Aksaray. Belki yeteri kadar reklam yapılmadı diye pek ziyaretçi almayan bu güzel şehrimiz Aksaray’ın simgelerinden olan yeraltı şehrinin ziyaretçilere açılması ile birlikte binlerce ziyaretçinin bu güzel tarihi şehrimize geleceği düşünülmektedir. Anadolu da mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisi olarak sizlere önerebilirim Aksaray’ı hem tarihi güzelliklerin hem de doğal güzelliklerin tadını çıkararak sizlerde eğlenceli bir tatile çıkabilirsiniz. Yeraltı Şehri: Aksaray İli, Güzelyurt İlçesi Manastır Vadisi girişinde yer alan Yeraltı şehri Bizans döneminden kalma önemli yapılardandır. Yeraltı şehrinin giriş kısmında hayvan barınağı bulunmaktadır, yaklaşık 50 m2 alana sahiptir. Yer altı şehrinin yan duvarlarında kaya oyma yemlikler ve bağlama yerleri görülmektedir. Buradan başlayan tünel küçük bir mekâna ulaşıyor. Üst katta başka bir mekân bulunmaktadır. Ayrıca dışarıdan da yer altı şehrine girişi bulunmaktadır. Şehrin içerisinden taş merdivenleri kullanarak yukarı çıkıldığın da (merdiven sonunda kapak var) üst katta bulunan gözetleme yerine gidebilirsiniz. Gözetleme kısmından yukarı doğru devam eden tünelde sürekli su akıntısı olmasından dolayı daha yukarı doğru ilerlemeniz mümkün değildir. Evet değerli arkadaşlar lafı çok fazla uzatmadan sizlere ulaşım ve diğer önemli bilgileri vereyim.




Aksaray Yeraltı Şehrine Nasıl Gidilir?

Aksaray’ın en güzel yerlerinden olan yer altı şehrine en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Aksaray dan Güzelyurt ilçesine giden dolmuşlara binerek manastır vadisinin girişinden ineceğinizi yada yer altı şehrine gideceğinizi söylediğiniz zaman kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuşlar terminalden kalkmaktadır.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Yeraltı şehrine özel araç ile gitmek isteyenlerin ilk olarak Aksaray merkezden Sevinçli yoluna çıkınız sevinçli de ilerledikten sonra Aksaray Güzelyurt yolundan devam ediniz. Güzelyurt ilçesine geldikten sonra yer altı şehri tabelalarını takip ediniz. Bunlara ek olarak aşağıda eklediğim google harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Aksaray Yeraltı Şehri Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Yer altı şehri için şuan için belirlenmiş bir giriş ücreti yok ziyaret saatleri de henüz belirlenmemiş önümüzdeki günlerde açıklanan bilgiler üzerinden sayfamız üzerinden gerekli bilgileri paylaşacağım.

Evet değerli arkadaşlar sizlere Aksaray da en güzel yerlerden olan yeraltı şehri hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım aşağıda şehir ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Yorumlar üzerinden soru ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler dilerim.

Yurtiçindeki turlarımızı deneyimlemek istemez misiniz? https://www.tatilkalbi.com/turlar