Aksaray Seyir Terası


İç Anadolu Bölgesinin en güzel kentlerinden birisi olan Aksaray’da yer alan seyir terası, kent manzarasının çok daha net bir şekilde görülmesini sağlıyor. Buraya gelen kişiler, Aksaray’ın bütün güzelliklerini adeta kuş bakışı olarak görüyor ve bundan çok büyük bir keyif alıyor. Yakın zamanda faaliyete başlayan seyir terasına olan ilgi, her geçen gün biraz daha artıyor.

Aksaray’ın en yüksek tepelerinden olan Kırkkızlar Tepesi’ne Aksaray Belediyesi tarafından inşa ettirilen seyir terası bir süre sonra özel sektöre kiralandı ve bu şekilde faaliyet göstermeye başladı. Özel sektör, burada faaliyetlerine başlamadan önce seyir terasında bir takım yenilemeler yaptı. Bu aşamadan sonra seyir terası için bir açılış daha düzenlendi.

Aksaray manzarasının yanı sıra temiz havasıyla da meşhur olan seyir terasına olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor ve insanlar boş vakitlerini burada geçirmek istiyor. Seyir terasında yer alan kafe ve restorana gelen insanlar, farklı lezzetleri de tatma imkanı buluyorlar. Bütün bunların dışında Aksaray Seyir Terası içerisinde düğün, nişan ve benzer organizasyonlar da düzenleniyor. 


Aksaray Seyir Terası Nerede? Nasıl Gidilir?

Aksaray Seyir Terası, kentin Zafer Mahallesi sınırları içerisinde bulunuyor. Buraya gelmek isteyenlerin özel araç ya da taksi seçeneğini kullanmasını gerekiyor. Kent merkezine çok yakın olması, ulaşım noktasında da kolaylık sağlamaktadır. Kent merkezine sadece 5 km uzaklıkta yer almaktadır.

Özel araçları ile buraya gelecek olan kişilerin kent merkezinden hareket ettikten sonra Atatürk Bulvarı’nı takip ederek Gündoğdu Caddesi’ne ulaşması gerekiyor. Daha sonra ise bu cadde üzerinden ilerleyerek 1244. sokağa çıkılmalıdır. Bu aşamadan sonra ise tabelalar takip edilerek seyir terasına ulaşılabilir.

Aksaray Seyir Terası Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Aksaray Seyir Terası, özel sektör tarafından işletilmektedir. Buna bağlı olarak da giriş ücreti bulunmamasına rağmen buradan hizmet alınması gerekmektedir. Sabah saat 08:30’da hizmete açılan işletme gece saat 23:00 kadar açıktır. İşletmede verilen yemeklerin ücretleri normalden biraz daha pahalıdır. Ayrıca hafta sonları ciddi bir yoğunluk yaşanmaktadır.




https://www.tatilkalbi.com/turlar Adresine gidip turlarımızı inceliyebilirisiniz.