Ağva Nerede? Ağva’da Gezilecek Yerler


Ağva Latincede su anlamına gelen aqua kelimesinden gelmektedir. İnsanı büyüleyen doğal güzellikleri ile özellikle sonbaharın deniz ile buluşmasıyla beraber muazzam bir görsel atmasfore bürünen ağva kesinlikle gezip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Kış ayları gelmeden küçük bir tatil yapıp kafasını dinlemek isteyenler için Ağva eminiz ki çok iyi gelecektir. Ağva ayrıca günübirlik piknik için gelen ziyaretçilere de kamp yapma imkânı sunuyor. Yerleşkeye yakın mangal yerleri de mevcut. İster nehir kenarı isterseniz de göl kenarında mangalınızı yakıp bu eşsiz doğal manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Ağva’dan 15 dakika kadar uzaklıkta bulunan Kilimli ve Kadırga koylarında piknik yapmak için kesinlikle çantanızı doldurarak gidin. Bir de eğer yaz mevsimindeyseniz ve hava güneşliyse burada yaptığınız mangal etkinliğini kesinlikle unutamayacaksınız.

Ağva, İstanbul’da yaşayanlar ve haftasonları tatil kaçamağı yapmak isteyen ziyaretçiler için de mükemmel bir alternatif. Büyük şehrin gürültüsünden ve stresli yaşantısından uzaklaşmak isteyen İstanbul’luların uğrak noktası konumunda.

Ağva‘nın bir güzel yanı ise bu doğal ortamının yanında denize de girebilme imkanının olması. Ayrıca Göksu deresi gibi mükemmel bir doğa harikasında sandalla yolculuk yapıp balık tutabilme imkanı da mevcut.

Ağva’yı ziyaret etmişseniz eğer Kilimli Koyu, Kadırga Koyu, Saklı Göl, Kurudere Şelalesi, Akçaseke Köyü, Gelin Kayası, Hacıllı Köyü, Kalemköy, Göksu Deresi ve Gürlek Mağarası gibi yerleri kesinlikle görmelisiniz.,


Ağva Nerede?

Ağva, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı küçük doğal bir kasabadır. Ağva Göksu Nehri ile Karadenizi buluşturan bir konumdadır ve Şile’ye 28 km uzaklıktadır. Şile’den kalkan otobüsler ile bölgeye ulaşılabileceği gibi, Üsküdar’dan hareket eden İETT otobüslerini kullanarak da Ağva’ya gidilebilir.

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Ağva İstanbul’a yakın sayılabilecek bir bölge olduğundan ulaşımı da kolay. Marmaray’ın Üsküdar durağının yanındaki peronlardan hareket eden İETT otobüsleri ile bölgeye gitmek mümkün. 139A numaralı otobüsü kullanarak 3.5 saat kadar bir sürede bölgeye ulaşabilirsiniz. Bölgeye kendi aracınızla gidecekseniz eğer 110 km’lik mesafeyi katetmeniz gerekmekte. İstanbul’dan Şile’ye ulaştıktan sonra tabelaların yönlendirmesi ile bu güzel bölgeye ulaşmış olacaksınız.


İstanbul turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/istanbul-turlari-240 burdan ulaşabilirsiniz.