Afyon’da Gezilecek Yerler, Turistik Yerler


Afyonkarahisar’da Gezilecek Yerler yazımız ile sizlere öncelikle Afyon tarihi hakkında sonrasında ise gezilecek yerleri hakkında bilgi verilecektir.



Afyonkarahisar’ın Tarihi

Afyonkarahisar şehri, denizle Anadolu’nun iç bölgeleri arasında bir geçit olarak yer almaktadır. Afyon’un tarihi M.Ö 4000 yılına kadar uzanır. Şehir, kendine özgü ” Lokum ” ve “Kaymak” ile meşhurdur.Afyon’un lokumu tatlıya sürülen ve kesinlikle en az bir kez tadına bakılması gereken sert bir krema gibidir.

Afyon şehri, tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu bir turizm cenneti olmakla kalmayıp, binlerce yıllık medeniyetlerin sanatını yansıtan; arkeolojik kalıntıları, milyonlarca yıllık mağaraları, termal zenginlik ve doğal güzelliği, eski kalıntıları, el sanatları, peri bacalarına benzer yapıları, açık hava tapınakları ve bölgenin kendine özgü mutfağı ile ünlüdür. Afyon, Anadolu karayolunun kesiştiği bir noktada, batı ile doğu, kuzey ile güneyi bağlayan doğal bir kapı konumundadır.

Bu kadar önemli turizm değerlerine sahip olan Afyon; doğal mekânlar, tarihi mekânlar, kültürel alanlar, festivaller ve fuarlar ile popüler hâle gelen bir yerdir. Özellikle termal ve doğal, sağlık turizmi açısından artan bir değerdir. Cazibe olan kaplıcalar ise Afyon’u doğal kaynakların ve doğal şifaların başkenti yapmaktadır.

Afyonkarahisar’da Gezilecek Yerler

Afyonkarahisar’da gezilecek yerler arasında, Termal Kaplıcalar (Şehir merkezinin 25 km kuzeybatısında), Gecek ve Ömerli Kaplıcaları’nın (sırasıyla 18 km ve 15 km kuzeybatısında) termal banyoları ve çamurlarıyla ünlü olan Sandıklı kasabasının 73 km güneybatısında bulunan Hudai Kaplıcası ile ünlü bir kaplıca merkezidir. Bütün bu tatil köylerinde pansiyon ve konaklama tesisleri bulunur.

Arkeoloji Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Anıtı şehirde görülmeye değer yerlerdir. Afyon’un kuzeyinde anıtsal kült kayaları şeklinde Frigya kalıntıları vardır. Bunların en büyüğü Aslantaş ve Aslankaya’dır. Bu kayalara isim veren aslan kabartmaları, kaya ve kült tapınaklarında görülür. Daha önce Bizans döneminde inşa edilen Afyon Kalesi, Hitit Kralı II. Mursil tarafından kale olarak kullanılmış, kentte görülmesi gereken bir başka anıttır. Ayrıca Denizli karayolu üzerindeki Dazkin kasabası, halıları ve kilimleri ile ünlüdür.

Afyonkarahisar’da gezilecek yerler arasında Frigya Vadisi, Sandıklı Akdağ-Toka Kanyonu, Peri Bacaları, Afyon Arkeoloji Müzesi, Ulu Cami, İmaret Cami, Afyon Kale, Sultan Divani Mevlevihane’si ve Mevlevi Türbesi Camii mutlaka görülmelidir.

Ege bölgemizdeki turları https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-butik-ege-turu419 tıklıyarak keşfedin!