Adıyaman Çelikhan, Besni, Kotur içmesi Nerede?


Çelikhan Hakkında Bilgiler: Adıyaman’a bağlı bir ilçe olan Çelikhan, Adıyaman’a 56 km uzaklıktadır. Dağlık ve engebeli bir yapısı vardır. Tarihte, Hitit, Asur, Pers, Roma ve Bizans gibi farklı devletlerin hakim olduğu bu ilçemiz, Malazgirt savaşından sonra Türklerin hakimiyetine girmiştir. İlçe halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tütün, hububat, sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Çelikhan tütünü, kalitesiyle ünlü bir tütündür. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun olarak talep edilmekte ve bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Çelikhan’da her yıl bal festivali düzenlenmektedir. Böylece yörenin tanıtımına katkı sağlanmaktadır. İlçede son yıllarda kiraz yetiştiriciliği de yapılmaktadır. İklim özellikleri bakımından kışları yoğun kar yağışı olmakta ve zaman zaman yolları kar nedeniyle trafiğe kapalı olmaktadır.

Çelikhan’da Gezilecek Yerler

Bey Pınarı, Zerban Suyu, Havşeri Pınarı, Mestan piknik alanı, Çat barajı, Koyun Pınarı Yaylası başlıca gezme, dinlenme ve piknik alanlarıdır. Bölge şifalı sular, kaplıcalar ve içmeler yönünden zengin bir durumdadır.

Çelikhan İçmesi Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?

Çelikhan’a 23 km mesafede olan bu içme, birçok hastalığa şifa veren özelliktedir. İstanbul Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Kürsüsü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda, Çelikhan içmesinin mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi rahatsızlıkları, gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilmiştir. Ulaşım yönünden kolay olan içmede tesis yetersizliği nedeniyle yeterli ziyaretçi seviyesi henüz yakalanmış değil. Bölge turizmine katkı sağlayacak potansiyeli olan Çelikhan İçmesi, yatırım beklemektedir. Doğal şifa kaynaklarımızdan olan bu içmeye uğrayarak, siz de şifa arayabilirsiniz.

Çelikhan İçmesi Nerede?

Çelikhan İçmesi, Adıyaman ilimizin Çelikhan ilçesinde yer almakta ve İlçe merkezine yaklaşık 23 km mesafede bulunmaktadır.

Çelikhan İçmesi’ne Nasıl Gidilir?

Çelikhan içmesine gitmek için, Çelikhan ilçesinden kalkan servislere binerek içmeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendine ait araçla gelmek isteyenler Çelikhan İçmesi yazan yol tabelalarını takip ederek rahat bir şekilde ulaşabilirler.

Adıyaman Besni İçmesi

Besni Hakkında Bilgiler: Adıyaman’ın batısında yer alan bu ilçemiz, şehir merkezine 44 km mesafede olup, 36 bin nüfusa sahiptir. İlçenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanır. Gezilecek önemli tarihi yerleri, Besni Ulu Camii ile Besni Kalesi’dir.

Besni İçmesi Hangi Hastalıklara Faydalı?: Adıyaman’ın Besni ilçesinde bulunan bu doğal şifa kaynağı, başta böbrek taşlarını düşürme, kronik kabızlık rahatsızlıkları, mide iltihabı ile bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Besni içmesine Adıyaman başta olmak üzere, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerden yoğun bir şekilde ziyaretçi akını olmaktadır.

Besni İçmesi Nerede? Nasıl Gidilir?: İlçenin kuzeydoğu tarafında bulunur. İlçe merkezine 6 km mesafededir. Ulaşım için ilçe merkezinden yol tabelasını takip ederek kısa sürede varabilirsiniz.





Adıyaman Kotur İçmesi

Kotur İçmesi Nerede?: Adıyaman merkeze 25 km mesafede yer alan bu içme, Adıyaman’ın kuzeybatı yönünde yer almaktadır. Adıyaman’a bağlı Akçalı köyüne ise 5 km uzaklıktadır.

Kotur İçmesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Kotur içmesi bir çok hastalığa şifalıdır. Soğuk bir suyu olan Kotur İçmesi, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Güneydoğu anadolu turları için https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-guney-dogu-anadolu-turu ziyaret edin.