Acarlar Longozu Nerede?


Ülkemiz de ender rastlanan güzelliklerden olan longozlarının en güzel örneği Acarlar longozundan sizlere bahsedeceğim. Acarlar longozu Sakarya’nın kuzeyinde yer alan Karasu ilçesi ile Kaynarca ilçeleri arasında bulunan acarlar longozu genişliği yaklaşık olarak 1000 metre uzunluğu ise 8 km kadardır. Acarlar longozuna kıyı set gölü de diyebiliriz oluşum açısından kıyı set göllerine örnektir. Gölün içerisinde çeşitli hayvan türleri de yaşamaktadır. Gölün en önemli özelliklerinden birisi olan göçmen kuşların üreme alanları içerisinde yer almasıdır. Gölün etrafında da yaban hayatı bulunmaktadır. Longoz tescillenmiş ve koruma altına alınmıştır. Longoz etrafında bir çok aktivite yapma imkanına sahipsiniz. Karasu tarafında bisiklet turları, doğa yürüyüşü, sandal keyfi ve deniz bisikleti gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Bunun yanında piknik alanı içerisinde arkadaşlarınız ve ailenizle güzel vakitler geçirebilirsiniz. Özellikle İstanbul’a yakın olmasından dolayı hafta sonları şehrin gürültüsünden ve stresinden kaçmak isteyenlerin gidebilecekleri en güzel yerlerden birisidir. Ayrıca konaklama olanakları ve yeme içme olanaklarda bulunmaktadır. Bu sayede doğa içerisinde çok güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere Acarlar longozu ile ilgili ulaşım, konaklama, giriş ücreti, ziyaret saatleri ve yeme içme gibi diğer önemli bilgileri aktarayım.



Acarlar Longozuna Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Acarlar Longozu, Sakarya ili Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer almaktadır. Acarlar longozunun Karadeniz’e olan uzaklığı ise ortalama 700 metre kadardır. Buraya toplu taşıma araçları ile gelebilmeniz için Karasu ilçeleri ve Kaynarca ilçelerine uğramanız gerekiyor. Ya da bunlara ek olarak çeşitli turizm şirketlerinden otobüs bileti alabilir ve Sakarya’ya gittikten sonra bölgede bulunan köylere giden çeşitli minibüsler ile longoza kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: İstanbul dan gidecek ziyaretçilerin ilk olarak TEM otoyolunu kullanıp Kandıra Gişeleri’nden hemen sonra Kandıra istikametinde yola devam ediniz. Sonra Kandıra’ya ulaşacaksınız karşınıza çıkacak olan Karasu – Kaynarca tabelaları yardımıyla yola devam ediniz sonra Karamüezzinler Köyü tabelasını göreceksiniz oradan sol tarafa dönerek Acarlar Longozu’na kolayca ulaşabilirsiniz. Ya da bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Acarlar Longozu- Giriş Ücreti-Ziyaret Saatleri-Konaklama

Acarlar longozuna giriş ücretsiz olup fakat orada yapılan çeşitli aktiviteler için bazı ücretler ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca ziyaret saatleri kapsamamın da herhangi bir kısıtlama bulunmaktadır. İstediğiniz zaman burayı ziyaret edebilirsiniz. Konaklama imkânları ise longozun içerisi koruma alanı olduğu için herhangi bir otel ve pansiyon yoktur. Fakat yakın çevrelerde ve Karasu ilçesinde çeşitli konaklama imkânlarına sahipsiniz.

Evet değerli tatilciler sizlere Sakarya da gezilecek en güzel yerlerden olan Acarlar longozu hakkında bilgi vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Aşağıda Acarlar longozu ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Bunun yanında soru ve görüşlerinizi yorumlar üzerinden bizlere bildirebilirsiniz.

Belgrad Ormanına Otobüsle Nasıl Gidilir?

Belgrat ormanı istanbulun adeta oksijen kaynağıdır. Böyle bir mega kentte harika bir ormanın bulunması dünyanın neresinde olursa olsun neredeyse imkansızdır. Belgrat ormanına toplu ulaşım araçları ile nasıl gidebileceğiniz hakkında sizlere yardımcı olacağım belgrat ormanına otobüslerle gidebilmek için okuyunuz:

Belgrat ormanına iett ile nasıl gidilir?

Belgrat ormanına otobüsleri kullanmak isteyen trafiğe takılmadan kolayca ulaşmak isteyen vatandaşlarımız için halk otobüsleri ve iett otobüsleri ormanlara sefer düzenlemektedir. Belgrat ormanına giden otobüslerin numaraları şu şekildedir. 42T, 42R, 42M, 42HM ya da 153 evet arkadaşlar belgrata giden otobüs numaraları yanda yazdığım gibidir. Bu otobüslerin daha detaylı bir şekilde bulunduğunuz duraktan hangi saat de geçeceği ve kalkış saat ve durak bilgileri için iett nin resmi web adresi yada nasıl giderim ve akıllı durak uygulamalarını mobil cihazına indirerek kolayca öğrenebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sizlere belgrat ormanına toplu taşıma araçlarını kullanarak nasıl ulaşabileceğinizi annlattım belgrat ile ilgili olarak diğer konularda bilgi sahibi olabilmeniz için bizi takip ediniz. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden belgrat ormanının konumunu görebilir ve direk olarak oraya yol tarifi isteyebilirsiniz.

Evet Değerli Tatil severler İstanbul’un en güzel noktalarından birisi olan Belgrad ormanına İstanbul’dan Belediye otobüsleri ile ulaşım şekillerini sizlere anlatmaya çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Belgrad ve İstanbul da bulunan gezilip görülmesi gereken yerler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmeniz için bizi takip ediniz. Web sitemizden İstanbul ve Diğer şehirlerimiz ile ilgili çeşitli tatil bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aşağıda bulunan haritayı inceleyerek ulaşım bilgilerine sahip olabilirsiniz ve direk olarak yol tarifi de isteyebilirsiniz. Herkese iyi tatiller Dilerim.

Karadenizde eşsiz bir tur yaşamak istiyorsanız https://www.tatilkalbi.com/turlar/karadeniz-turlari ziyaret edebilirsiniz.